با پایان کرونا، این بیماری جای آن را گرفته است؟

افزایش ۱۰ درصدی سل در کودکان اروپا و آسیای مرکزی زنگ خطر سلامت عمومی را به صدا درآورد.

گزارش جدید نهادهای بین‌المللی بهداشت نشان می‌دهد که موارد ابتلا به سل (TB) در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی نسبت به سال گذشته نزدیک به ۱۰ درصد افزایش یافته است، که نگرانی‌هایی درباره سلامت عمومی ایجاد کرده است.

طبق داده‌های سال ۲۰۲۳، منطقه اروپا همچنان تحت تأثیر پیامدهای همه‌گیری کرونا قرار دارد. این گزارش که توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها و دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) منتشر شده، هشدار می‌دهد که کاهش کمک‌های بین‌المللی ممکن است منجر به بازگشت گسترده سل در سراسر جهان شود.

در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۷۲ هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از این بیماری کاهش یافته، اما سرعت این روند بسیار کندتر از دوران پیش از کرونا است.

همچنین بخوانید: راهکارهایی برای کاهش خارش و التهاب در فصل بهار

کارشناسان معتقدند که اختلال در خدمات درمانی در دوران همه‌گیری کرونا باعث شده بسیاری از بیماران به‌موقع تشخیص داده نشوند و اکنون اثرات آن نمایان شده است. این موضوع به‌ویژه در میان کودکان مشهود است، به‌طوری که در سال گذشته حدود ۷۵۰۰ مورد ابتلا به سل در کودکان زیر ۱۵ سال در منطقه اروپا ثبت شده که ۹.۶ درصد بیشتر از سال قبل است.

هانس کلوگه، مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، هشدار داده است:
«افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا در میان کودکان نشان می‌دهد که پیشرفت در مقابله با این بیماری همچنان شکننده است.»

سل، یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریه‌ها را درگیر می‌کند اما می‌تواند به سایر اندام‌ها نیز سرایت کند. اگرچه برخی افراد آلوده علائمی نشان نمی‌دهند، اما در صورت فعال شدن بیماری، می‌تواند خطرناک باشد و سالانه بیش از ۱.۲۵ میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.

در منطقه اروپا، ۱۵.۴ درصد از مبتلایان به سل، همزمان به ویروس HIV نیز دچار هستند که در صورت عدم درمان، می‌تواند به ایدز منجر شود. درمان سل نیازمند مصرف منظم دارو به مدت شش ماه است، اما قطع زودهنگام درمان می‌تواند منجر به مقاومت دارویی شده و هم درمان را دشوارتر کند و هم موجب گسترش عفونت در جامعه شود.

کاهش موفقیت درمان مبتلایان همزمان به سل و ایدز - ایرنا

بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای اولیه برای ۷۵.۵ درصد از بیماران در منطقه اروپا مؤثر بوده اما در موارد سل مقاوم به چند دارو، این میزان به ۵۹.۷ درصد کاهش می‌یابد. در اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن‌اشتاین و نروژ، همچنان مشخص نیست که آیا یک‌پنجم کودکان مبتلا به سل، درمان خود را کامل کرده‌اند یا خیر.

پاملا رندی-واگنر، مدیر ECDC، نیز در این رابطه هشدار داد:
«با افزایش سل مقاوم به دارو، هزینه بی‌توجهی امروز را همه ما در آینده خواهیم پرداخت.»

هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش کمک‌های بین‌المللی، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی سل را در ۲۷ کشور، عمدتاً در آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی، با چالش مواجه کرده است. در ۹ کشور، مردم برای دسترسی به داروهای سل با مشکل روبه‌رو هستند.

کلوگه همچنین هشدار داد که این کاهش بودجه ممکن است برنامه‌های مقابله با سل را در اروپا و آسیای مرکزی نیز تحت تأثیر قرار دهد و منجر به افزایش موارد مقاوم به درمان شود که کنترل آن‌ها دشوار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا