طریقه راه اندازی پکیج و هواگیری رادیاتور برای زمستان

راه اندازی پکیج برای زمستان و هواگیری رادیاتورها کار دشواری نیست و با کمی دقت و حوصله به راحتی از پس آن برمی آیید.

با شروع فصل سرما، راه اندازی پکیج دیواری و هواگیری رادیاتورها یکی از دغدغه های اصلی ساکانان خانه، به ویژه مردان است. اگر پکیج شما در طول سال بدون مشکل کار کرده است، آماده کردن آن برای پاییز و زمستان هم کار دشواری نخواهد بود.

روشن کردن پکیج برای اولین بار

  1. پیش از هر کاری، شیر گاز را باز کنید و مطمئن شوید که نشتی وجود ندارد.
  2. پکیج را به برق بزنید.
  3. شیر آب سرد ورودی و شیرهای رفت و برگشت رادیاتور را باز کنید.
  4. میزان فشار دستگاه را که معمولا با عقربه نشان داده می شود، چک کنید. توصیه می شود که فشار دستگاه روی ۱.۵ بار تنظیم شود. اگر فشار کمتر یا بیشتر از این میزان بود، با شیر پرکن آن را تنظیم کنید (آموزش در همین مطلب).
  5. ولوم یا دسته وضعیت پکیج را روی حالت روشن قرار دهید. اگر همه چیز درست باشد، صدای روشن شدن پکیج را خواهید شنید و با باز کردن شیر آب گرم در ساختمان، مشعل پکیج هم روشن می شود. برای اطمینان از سلامت و عملکرد پکیج بهتر است سه بار آن را خاموش و روشن کرده و دمای آب خروجی و عکس العمل پکیج به جریان آب را بررسی کنید.

قرار دادن پکیج در حالت زمستانی

به طور معمولا پنل جلوی هر پکیج چهار کارکرد دارد: روشن و خاموش کردن، حالت تابستانی برای استفاده از آب گرم(علامت شیر آب یا خورشید)، حالت زمستانی برای ورود آب گرم به رادیاتورها (علامت شوفاژ یا دانه برف)، و درجه فشار دستگاه که درباره آن صحبت کردیم.

روشن و خاموش کردن و تنظیم حالت های مختلف پکیج در بیشتر دستگاه ها با دسته های گرد یا ولوم انجام می شود، اما در برخی از دستگاه ها هم به صورت دکمه ای است. اینکه ابزار تنظیم چه شکلی دارد، تفاوتی در انجام کار ندارد.

برای راه اندازی پکیج در فصل سرما، باید آن را روی حالت زمستانه قرار دهیم.
پنل پکیج بوتان

تنظیم حالت زمستانی پکیج بسیار ساده است.

  1. از باز بودن شیرهای ورودی آب سرد و رفت و برگشت به رادیاتور مطمئن شوید.
  2. شیرهای رادیاتورها را باز کنید.
  3. اگر پکیج ایران رادیاتور باشد، به احتمال زیاد یک دسته جداگانه برای رادیاتور دارد که کافی است آن را به میزان لازم بچرخانید. البته در مدل های m24ff، l24ff و l28ffدسته تعیین وضعیت جدا از دسته تعیین دما است، اما با توجه به عکس های روی پنل به راحتی قابل شناسایی است.
  4. اگر پکیج بوتان مدل ورونا، پرلا، پارما یا موارد مشابه  باشد، ولوم تعیین وضعیت تابستانه و زمستانه یکی است. در این حالت کافی است ولوم را ابتدا روی حالت زمستانه قرار بدهید، سپس با چرخاندن دسته در جهت ساعت گرد، دمای آب را تعیین کنید.
  5. در برخی مدل های دیگر مانند پکیج بوتان مدل اپتیما، یک دسته برای تعیین وضعیت زمستانه و تابستانه وجود دارد، و دو دسته دیگر هم برای تنظیم دمای هر یک از آنها.

روشن کردن و راه اندازی پکیج های ایساتیس، گلدایران، تاچی و دیگر برندهای ایرانی و خارجی هم از همین دستورالعمل پیروی می کند. تنها کافی است که به علامت های روی پنل توجه کنید یا اگر شک دارید، مدل خاص دستگاه خود را در اینترنت جستجو کنید.

روش تنظیم فشار پکیج با شیر پرکن

همان طور که گفته شد، بهتر است که فشار پکیج روی ۱.۵ بار تنظیم شود. فشار خیلی کمتر موجب می شود پکیج روشن نشود، و فشار خیلی زیاد هم موجب آسیب دیدن پکیج و لوله کشی خانه می شود. تنظیم فشار پکیج بسیار آسان است.

پیچ شیر پرکن برای تنظیم فشار پکیج
پیچ شیر پرکن برای تنظیم فشار پکیج

افزایش فشار پکیج

برای افزایش فشار پکیج کافی است شیر پرکن را باز کنید و پس از اینکه فشار دستگاه روی ۱.۵ بار رسید، آن را دوباره ببندید. شیر پرکن زیر پکیج قرار دارد که معمولا پلاستیکی سیاه، آبی یا قرمز رنگ است و با پیچاندن خلاف حرکت عقربه های ساعت باز می شود. در برخی موارد هم به جای شکل پیچ، یک شیر دسته دار قرار دارد.

کاهش فشار پکیج

اگر فشار دستگاه خیلی بیشتر از استاندارد است، کافی است این مراحل را به ترتیب طی کنید:

  1. پکیج را خاموش کنید.
  2. شیر ورودی آب به پکیج را ببندید.
  3. شیر پرکن را باز کنید.
  4. یک شیر آب گرم داخل خانه را باز کنید.
  5. صبر کنید تا فشار پکیج به میزان مورد نظر برسد و شیر پرکن و شیر آب گرم را ببندید.
  6. شیر آب ورودی را باز کنید، پکیج را روشن کنید و فشار آن را دوباره تنظیم و بررسی کنید.

توجه کنید که اگر فشار پکیج کمی بیشتر از استاندارد باشد، با هواگیری رادیاتور و خروج مقداری آب از مدار می توانید از فشار آن کم کنید و نیازی به طی کردن مراحل بالا نیست.

طریقه هواگیری رادیاتور

پس از راه اندازی پکیج در حالت زمستانه، رادیاتورهای خانه را بررسی کنید. اگر رادیاتور پس از مدتی گرم نشد، بخشی از آن همچنان سرد بود، یا  صدای جریان آب را از داخل آن می شنوید، احتمالا نیاز به هواگیری داشته باشید.

یک مرد با پیچ گوشتی در حال هواگیری رادیاتور است.

هواگیری رادیاتور هم کار بسیار ساده ای است.

  1. اگر برخی از رادیاتورها یا بخشی از یک رادیاتور گرم است، به معنای این است که آب گرم در مدار جریان دارد، بنابراین دستکش به دست کنید و مراقب باشید.
  2. بهتر است پکیج را از حالت زمستانه خارج کنید.
  3. شیر هواگیری را پیدا کنید. معمولا در بالای رادیاتور و سمت مخالف شیر باز و بسته کردن رادیاتور است و یک سوراخ کوچک برای خروج هوا دارد. برای جلوگیری از خیس شدن زمین یا دیوار، یک ظرف یا پارچه را زیر شیر هواگیری بگیرید.
  4. با ابزار مناسب، شیر هواگیری رو خلاف حرکت عقربه های ساعت باز کنید تا هوای آن خارج شود. ممکن است یک پیچ گوشتی کار شما را بیاندازد، اما گاهی هم به آچارهای مخصوص نیاز دارید که می توانید از ابزارفروشی ها تهیه کنید.
  5. با قطع شدن صدای هوا و افزایش میزان آب خروجی، معلوم می شود که هواگیری به خوبی انجام شده است. اکنون می توانید شیر هواگیری را ببندید.
  6. میزان فشار دستگاه پکیج را بررسی کنید و اگر پایین تر از ۱.۵ بار بود، با استفاده از شیر پرکن آن را دوباره تنظیم کنید.

نکات بیشتر درباره راه اندازی پکیج

دیدید که راه اندازی پکیج برای زمستان و هواگیری رادیاتور کار بسیار ساده ای است و به ابزار خاصی هم نیاز ندارد. برای حفظ سلامت افراد داخل ساختمان و همچنین پکیج و تجهیزات دیگر، توصیه می کنیم موارد زیر را هم رعایت کنید:

  1. دودکش مناسب نصب کنید و مطمئن شوید که گازهای حاصل از سوختن پکیج به خوبی از طریق دودکش خارج می شوند. این موضوع به ویژه در مورد پکیج های داخل خانه، مسئله مرگ و زندگی است.
  2. برای سلامت برد الکتریکی پکیج حتما از محافظ برق مناسب استفاده کنید.
  3. گردش آب گرم در مدار گرمایش خانه موجب خوردگی لوله ها و رادیاتورها می شود. برای اینکه براده های آهن به پکیج شما آسیب نزند می توانید از فیلتر آهن ربایی که با نام فیلتر مغناطیسی یا صافی مگنتی هم شناخته می شود، استفاده کنید.
  4. اگر پکیج شما پیغام خطا می دهد یا درست کار نمی کند، آن را خاموش و روشن کنید یا با استفاده از دکمه ریست، آن را راه اندازی مجدد کنید. اگر مشکل برطرف نشد از یک تعمیرکار مجرب کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا