این خوراکی محبوب تا ۴۰ درصد خطر ابتلا به افسردگی را افزایش میدهد!
محققان در بررسیهای خود از تاثیر مستقیم مصرف نمک بر ابتلا به افسردگی پرده برداشتهاند.

یک پژوهش جدید نشان داده که استفاده بیش از حد از نمک در غذا نه فقط برای سلامت جسمانی، بلکه برای سلامت روانی نیز مضر است. محققان در این پژوهش ارتباط مستقیمی بین ابتلا به افسردگی و مصرف مقادیری هرچند محدود از نمک در غذا کشف کردهاند.
به نوشته دیجیاتو، محققان دانشگاه علوم پزشکی سینجیانگ چین، در این بررسی وضعیت ۴۳۹ هزار بزرگسال بریتانیایی را طی ۱۲ سال مورد بررسی قرار دادند و شرکتکنندگان در مطالعه خود را بر اساس میزان نمک مورد استفاده در غذا تقسیمبندی کردند.
تاثیر عجیب نمک بر افزایش احتمال ابتلا به افسردگی و پیری بیولوژیکی
در نتایج این پژوهش آمده که افرادی که همیشه به غذای خود نمک اضافه میکنند در قیاس با افرادی که هرگز یا به ندرت این کار را میکنند، تا ۳۷ درصد بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی و تا ۲۷ درصد بیشتر در معرض اضطراب هستند. البته حتی آنهایی که گاهی به غذای خود نمک اضافه میکنند نیز بین ۵ تا ۱۶ درصد در معرض افسردگی و اضطراب هستند.
بخش جالب دیگری از نتایج این تحقیق به تاثیر نمک در پیری بیولوژیکی میپردازند. محققان میگویند، افزایش مصرف نمک میتواند روند پیری بیولوژیکی را شدت ببخشد. موضوعی که خود میتواند عامل بروز اختلالات روانی مذکور باشد.
پژوهشگران در مطالعه خود از دو شاخص پیشرفته به نامهای KDM-BA و PhenoAge برای اندازهگیری این نوع پیری استفاده کردند و در نهایت متوجه شدند که پیری شتاب گرفته، نقش واسطهای میان مصرف نمک و بروز افسردگی و اضطراب دارد.
گفتنی است، این نخستین بار در دنیاست که محققان میتوانند اثبات کنند نمک نه فقط یک خوراکی مضر برای قلب، کلیه و فشار خون است، بلکه میتواند به طور مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت روان نیز اثر بگذراد. به عنوان یک راهحل، محققان توصیه میکنند مصرف نمک در حین غذا خوردن را تا حد امکان کنترل کنید.