رژیم‌های پرچرب و پرقند عملکرد مغز جوانان را کاهش می‌دهند

مطالعه‌ای در دانشگاه سیدنی نشان می‌دهد مصرف زیاد قند و چربی عملکرد هیپوکامپ و توانایی جهت‌یابی در بزرگسالان جوان را مختل می‌کند.

تحقیقات دانشگاه سیدنی نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی پرچرب و پرقند می‌توانند عملکرد هیپوکامپ و توانایی جهت‌یابی در بزرگسالان جوان را مختل کنند.

دانشگاه سیدنی گفت این تحقیق اولین تحقیقی است که مستقیماً این رژیم‌ها را با کاهش توانایی جهت یابی در انسان، عملکرد کلیدی هیپوکامپ مغز، مناطقی از مغز که مرکز احساسات و حافظه هستند، مرتبط می‌کند.

 به گفته سرپرست مطالعه، «دومینیک تران»، «این مطالعه شامل ۵۵ دانشجوی ۱۸ تا ۳۸ ساله بود که پرسشنامه‌های رژیم غذایی، تست حافظه فعال و بررسی شاخص توده بدن را قبل از حرکت در پیچ و خم واقعیت مجازی تکمیل کردند.»

همچنین بخوانید: افراد مستعد افسردگی پیش از بروز علائم، تغییرات مغزی دارند

طبق این مطالعه، افرادی که سطوح بالایی از قند تصفیه شده و چربی‌های اشباع شده مصرف می‌کردند، در به یاد آوردن مکان یک شیء پنهان پس از آزمایش‌های متعدد به طور قابل توجهی بدتر عمل کردند.

تغذیه سالم این اثرات را بهبود می‌دهد

تران گفت: «این نشان می‌دهد که رژیم غذایی سرشار از قند و چربی می‌تواند عملکرد هیپوکامپ را حتی در بزرگسالان جوان مختل کند، و اخبار دلگرم‌کننده این است که این اثرات احتمالاً از طریق تغذیه سالم‌تر قابل برگشت هستند.»

او گفت: «تغییرات رژیم غذایی می‌تواند سلامت هیپوکامپ و در نتیجه توانایی ما را در جهت‌یابی در محیط خود، مانند زمانی که در حال کاوش در یک شهر جدید یا یادگیری مسیر جدید خانه هستیم، بهبود بخشد.»

وی افزود: «این یافته‌ها به شواهد فزاینده ای اضافه می‌کند که رژیم‌های غذایی ناسالم نه تنها خطرات سلامت جسمی را افزایش می‌دهد، بلکه بر عملکرد مغز تأثیر منفی می‌گذارد، حتی در اوایل بزرگسالی که عملکرد شناختی معمولاً قوی است.»

تران بر اهمیت انتخاب‌های غذایی برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از زوال شناختی تاکید کرد.

منبع: شفا آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا