خوراکی‌هایی که بوی بد دهان را از بین می‌برند

ترکیبات طبیعی موجود در مواد غذایی مانند چای سبز، ماست و گیاهان تازه، می‌توانند رشد باکتری‌های مسبب بوی بد دهان را مهار کرده و تنفس را تازه‌تر کنند.

علت بوی بد دهان اغلب ذرات ریز موجود در دهان، خشکی دهان یا مشکلات گوارشی است. در واقع علت این بوی بد، وجود بیش از ۶۰۰ نوع کالری در دهان است. برخی از این باکتری‌ها هنگام گوارش مواد غذایی بین دندان و زبان، گازهای بد بویی را تولید می‌کنند. برخی از بدبوترین گازهایی که این باکتری‌ها تولید می‌کنند ترکیب‌های سولفوری است.

چای

تحقیقات نشان داده است نوشیدن چای سبز یا سیاه به دلیل اینکه حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی به نام پلی‌فنول است از رشد باکتری‌هایی که عامل گازهای بدبو است جلوگیری کرده و از این طریق بوی بد دهان را کاهش می‌دهد. البته برخی مطالعات نشان داده است که چای سبز بوی بد دهان را بهتر از بین می‌برد.

ماست معمولی یا پروبیوتیک

اخیراً مطالعات نشان داده‌اند که خوردن ۸ اونس ماست معمولی بدون شکر به طور روزانه می‌تواند بوی بد دهان را کاهش دهد. این ماده غذایی باکتری‌هایی را که موجب گازهای بدبو یا بیماری‌های لثه می‌شود را از بین می‌برد.

همچنین بخوانید: چرا شیرین‌کننده‌های مصنوعی باعث پرخوری می‌شوند؟

آب

آب ذرات موجود در دهان و همچنین باکتری‌ها را می‌شوید. از طرفی، نوشیدن آب باعث افزایش بزاق دهان می‌شود که خود عاملی پاک‌کننده در دهان است.

جعفری و ریحان

جعفری و ریحان بوی سیر را از بین می‌برند. پلی‌فنول‌هایی که در این دو ماده غذایی وجود دارد، ترکیبات سولفوری در سیر را از بین می‌برد.

سیب و اسنفناج

تحقیقات نشان داده است که خوردن سیب با سیر می‌تواند بوی بد سیر را از بین ببرد. اسفناج و سیر حاوی پلی‌فنول هستند. علاوه بر این، ترکیب سیر و اسفناج بسیار خوش‌طمع است.

گیلاس و کاهو

اخیرا پژوهشگران نشان داده‌اند که گیلاس و کاهو بوی متیل مرکاپتان که باکتری‌های دهان آن را طی گوارش ذرات غذا تولید می‌کنند از بین می‌برند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا