پنج خوراکی کلیدی برای حفظ سلامت مغز و پیشگیری از آلزایمر
مصرف منظم سبزیجات، تخممرغ، گردو، شکلات تلخ و چای سبز میتواند حافظه، تمرکز و عملکرد شناختی را تقویت کرده و خطر زوال عقل و آلزایمر را کاهش دهد.

غذاها نقش مهمی در ساختار و سلامت مغز دارند؛ بهویژه آنهایی که سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، فلاوانولها، پلیفنولها و اسیدهای چرب امگا۳ هستند و میتوانند به بهبود حافظه، عملکرد شناختی و سلامت کلی مغز کمک کنند.
۵خوراکی که میتوانند خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل را کاهش دهند
سبزیجات : کلم و اسفناج، سرشار از مواد مغذی ازجمله ویتامین K، بتاکاروتن، فولات و ویتامین E هستند. ویتامین E یک آنتیاکسیدان است که سلولها را از آسیب رادیکالهای آزاد محافظت میکند و با جلوگیری از زوال شناختی در افراد مسن مرتبط دانسته شده است. ویتامین K و بتاکاروتن همچنین با کمک به جلوگیری از از دست دادن حافظه و بهبود شناخت، با بهبود سلامت مغز مرتبط است.
تخممرغ: طبق تحقیقات، مصرف منظم تخممرغ با کاهش از دست دادن حافظه در بزرگسالان مسن مرتبط است. تخممرغ یکی از بهترین منابع غذایی حاوی کولین است که ممکن است با کمک به حفظ حافظه و ارتباط بین سلولهای مغزی از عملکرد مغز پشتیبانی کند.
گردو: در میان آجیلها، گردو بیشترین تأثیر را بر سلامت مغز دارد. تحقیقات هم نشان داده که خوردن حدود ۵۰گرم گردو در روز میتواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد.
شکلات تلخ : شکلات تلخ از مواد جامد کاکائو، کرهکاکائو و شکر ساخته میشود و نسبت به شکلاتهای سفید و شیری، درصد کاکائوی بیشتری دارد. شکلات تلخ حاوی فلاونوئیدهاست که با بهبود عملکرد شناختی و اثرات محافظت عصبی مرتبط هستند. این خوراکی منبع طبیعی کافئین است که عملکرد حافظه را بهبود میبخشد و جریان خون به مغز را افزایش میدهد
چای سبز: چای سبز حاوی کافئین است که میتواند عملکرد مغز را تقویت کند و هوشیاری، عملکرد، حافظه و تمرکز را بهبود بخشد. مصرف منظم چای سبز با بهبود عملکرد شناختی و کاهش خطر زوال شناختی مرتبط است. این نوشیدنی میتواند بهویژه برای افرادی که بهدنبال افزایش عملکرد ذهنی، تمرکز و بهرهوری هستند، مفید باشد.
منبع: برنا