نوشیدن چای داغ سرطان‌زا است

یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد که نوشیدن چای یا قهوه بسیار داغ می‌تواند پس از آسیب زدن به سلول‌های مری خطر ابتلا به سرطان را به شدت افزایش دهد.

عادت کرده‌اید چای یا قهوه‌ خودتان را خیلی داغ بنوشید؟ نوشیدنی‌های داغ برای بسیاری از ما لذت و راحتی دارند و حتی به یک عادت شخصی تبدیل شده‌اند، اما شاید نکته‌ای حیاتی درباره سلامت خود را نادیده گرفته باشید. نوشیدنی‌های بسیار داغ می‌توانند خطرناک باشند و حتی با سرطان مرتبط هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد نوشیدنی‌های بسیار داغ با سرطان مری مرتبط هستند، اما شواهدی برای ارتباط با سرطان گلو یا معده وجود ندارد یا نامطمئن است.

همچنین بخوانید: مصرف زیاد چای در سالمندان می‌تواند خطر کم‌آبی بدن را افزایش دهد

به نوشته‌ی وب‌سایت کانورسیشن، در سال ۲۰۱۶، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان نوشیدن مایعات بالای ۶۵ درجه سانتی‌گراد را «احتمالاً سرطان‌زا برای انسان» دانست. این دسته‌بندی خطر مشابه دود چوب داخلی یا مصرف زیاد گوشت قرمز دارد. مطالعات نشان می‌دهند دمای نوشیدنی، نه نوع آن، عامل اصلی است.

در آمریکای جنوبی، نوشیدن مایعات سنتی مانند ماته با دمای حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد با افزایش خطر سرطان مری مرتبط بوده است. تحقیقات مشابه در خاورمیانه، آفریقا و آسیا نیز این ارتباط را تأیید کرده‌اند.

سال جاری، مطالعه‌ای بزرگ در بریتانیا با نزدیک به نیم میلیون بزرگسال نشان داد کسانی که روزانه هشت فنجان یا بیشتر چای یا قهوه بسیار داغ می‌نوشند، تقریباً شش برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

نوشیدن چای بسیار داغ سرطان‌زا است

نوشیدن مداوم نوشیدنی‌های بسیار داغ می‌تواند سلول‌های پوشش مری را آسیب بزند و به مرور زمان احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد. مطالعات حیوانی نشان داده‌اند آب بسیار داغ (حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد) باعث رشد سریع‌تر ضایعات پیش‌سرطانی در مری می‌شود. علاوه‌بر‌این، آسیب حرارتی می‌تواند سد محافظ مری را ضعیف کند و آسیب‌های بیشتر از اسید معده را تشدید کند که در طول زمان ریسک سرطان را افزایش می‌دهد.

دمای ایده‌آل برای نوشیدنی‌هایی مانند قهوه تقریباً ۵۸ درجه سانتی‌گراد است

خطر سرطان به مقدار نوشیدنی داغ در هر بار مصرف و سرعت نوشیدن بستگی دارد. یک بار نوشیدن حجم زیاد (مثلاً یک جرعه ۲۰ میلی‌لیتری) باعث افزایش دمای داخلی مری تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد می‌شود و آسیب طولانی‌مدت ممکن است رخ دهد. یک جرعه کوچک گاه‌به‌گاه نوشیدنی داغ احتمالاً خطر جدی ندارد، اما مصرف زیاد و مداوم آن می‌تواند ریسک سرطان مری را افزایش دهد.

نوشیدن چای بسیار داغ سرطان‌زا است

دمای ایده‌آل برای نوشیدنی‌هایی مانند قهوه تقریباً ۵۸ درجه سانتی‌گراد است تا هم طعم حفظ شود و هم از آسیب حرارتی مری جلوگیری شود. نوشیدنی‌های بیرون‌بر گاهی تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد سرو می‌شوند که برای نوشیدن بعدی در محل کار یا خانه زمان خنک شدن لازم است.

برای نوشیدن ایمن چای و قهوه داغ، بهتر است صبر کنید تا کمی خنک شوند، جرعه‌های کوچک بردارید و در صورت امکان کمی آب یا شیر سرد به آن اضافه کنید تا دمای نوشیدنی کاهش یابد و خطر آسیب به مری کمتر شود.

منبع: زومیت:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا