سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی تکذیب شد+فیلم

مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، شایعه جدید مبنی بر سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی را رد کرده است.

حسین اصغری، مدیرکل دفتر محصولات علوفه‌ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی، با رد شایعه نرخ بالای نیترات در هندونه‌های ایرانی، ادعاها مبنی بر سرطان زا بودن این محصولات را تکذیب کرده است.

اصغری که در یک برنامه زنده تلویزیونی حضور داشت، ضمن اشاره به اینکه هندوانه های ایرانی حتی کمتر از حد مجاز تعیین شده نیترات دارند گفت: گیاهان برای رشد به ۳ عنصر اصلی  پتاس، ازت و فسفات نیاز دارد که بخشی از ازوت مصرفی امکان ذخیره شدن در محصولات دارد، اما براساس نمونه برداری های صورت گرفته  توسط موسسه خاک و آب به عنوان مرجع ملی از  محصولات سبزی و صیفی همچون سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز که مورد مصرف مردم است، هیچ گونه مشکلی در محصولات تولیدی وجود ندارد.

او با اشاره به پایش و آزمایش موردی ۴۳۳ هندوانه تولید داخل گفت، نتیجه بررسی حاکی از این بوده که نیترات موجود در این هندوانه‌ها یک ششم حد مجاز بوده است.

اصغری ادامه داد: بالابودن نیترات بیانگر مصرف بیش از حد کود ازوته است لذا برای اینکه اجازه این کار ندهیم، تامین کود توسط وزارت جهاد کشاورزی برمبنای هکتار در سامانه رسمی رخ می‌دهد.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات محصولات سبزی و صیفی بیان کرد: بنابر آمار سال گذشته بیش از ۴ میلیون تن سبزی و صیفی به ۱۸ کشور دنیا با ارزش ۱.۴ میلیارد دلار صادر شده است که تمامی این کشور‌ها قوانین و آزمایشات خود را دارند که این نشان می‌دهد خریداران علاوه بر پایش ما رصد خود را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به علت مطرح شدن بالابودن نیترات هندوانه در فضای مجازی گفت: تبلیغ تجاری و رقابت و بازاریابی در فضای مجازی صورت گرفت چراکه به غیر از ایران، ترکیه سبزی و صیفی به روسیه صادر می‌کند و اینکه هندوانه برای ایران بود یا نبود شک داریم.  از این رو احتمال شیطنت وجود دارد. گفتنی است که هندوانه تولیدی کشور ما به سبب اقلیم خاص کشور، دانش کشاورزان و بهره مندی از آفتاب در  طعم و مزه هندوانه متفاوت با دیگر کشورهاست.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا