هندوانه های ایرانی سرطان زا هستند؟
اخیرا ویدیویی از یک مقاوم روسی در ایران منتشر شده که در آن وی مدعی است هندوانه های ایرانی سرطان زا هستند.

به تدریج و ورود به فصل گرما، هندوانه به یکی از محبوبترین و پرفروشترین میوههای بازار ایران بدل خواهد شد. اما چند سالی است که شایعاتی درباره سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی منتشر شده و اخیرا نیز یک مقاوم روسی ویدیویی در این باره منتشر کرده که شدیدا وایرال شده است.
اخیرا یک مقاوم روسی مقیم ایران، ویدیویی از بررسی یک هندوانه تولید ایران با دستگاه دستی سنجش نیترات منتشر کرده که در آن، میزان بالای نیترات موجود در هندوانه تایید میشود. واقعیت این است که در صورت ورود حجم بالایی از این ماده به بدن، امکان ابتلا به سرطان وجود دارد. اما آیا این به معنای سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی است؟ و آیا باید مصرف هندوانه را ترک کنیم؟
علم درباره سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی چه میگوید؟
دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی، تحلیلی علمی از اخبار منتشر شده در مورد سرطان زا بودن هندوانه های ایرانی ارائه کرده و میگوید: نیتراتها بطور طبیعی در برخی از میوههای برگ سبز که ما میخوریم وجود دارند. این ماده طی فرایند بیوشیمیایی در بدن ما تبدیل به مادهای به نام نیتریکاکسید میشود که خواص مثبت فراوانی از جمله تقویت گردش خون و تنظیم قندخون دارد.
او میافزاید: نیترات، خاصیت ضد میکروبی دارد و در سموم آفتکش به کار میرود. نیتراتها باعث رشد گیاهان میشوند و در کودهای شیمیایی هم مصرف دارند. اما زمانی که نیترات وارده به بدن توسط میوههایی که با تغذیه یا سمپاشی شدهاند بیش از حدمجاز بالا میرود خاصیت سرطانزایی پیدا میکند.
او در ارتباط با ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی توضیح میدهد:
اولا دستگاههای پرتابل نیترات سنجش دقت بالایی ندارند و نیتروژن هوا و نیتروژنی که در پوست هندوانه است میتواند پاسخ مثبت کاذب را توسط دستگاه نشان دهد. پس تا زمانیکه این میوه در آزمایشگاه معتبر آزمایش نشده باشد چنین خبری فاقد اعتبار است و یک خبر زرد و غیرقابل استناد به حساب میآید.
دکتر هاشمی تاکید میکند: تا زمانیکه چنین خبری با یک بیانیه رسمی توسط سازمان غذا و دارو یا وزارت کشاورزی رد یا تایید نشود نباید به آن اعتنا کرد.
منبع: خبرآنلاین