توصیههای غذایی برای مدیریت بیماری سلیاک
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تأکید کرد بیماران مبتلا به سلیاک باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کنند و محصولات فاقد گلوتن را از مراکز معتبر تهیه نمایند.

دکتر نسرین شریفی، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به ماهیت بیماری سلیاک گفت: این بیماری گوارشی ناشی از حساسیت به پروتئین گلوتن موجود در گندم، جو و چاودار است که در اثر واکنش سیستم ایمنی، التهاب و از بین رفتن پرزهای روده ایجاد میشود.
وی افزود: از بین رفتن پرزهای روده سبب سوءجذب و کاهش سطح جذب مواد غذایی میشود.
متخصص تغذیه دانشگاه اظهار داشت: علائم کلاسیک سلیاک شامل اسهال، دردهای شکمی و نفخ است، اما علائم غیرکلاسیک مانند مشکلات پوستی و کمخونی نیز میتواند بروز کند
وی، با اشاره به نقش زمینههای ژنتیکی در بروز این بیماری، تصریح کرد: سلیاک اغلب با بیماریهای خودایمنی دیگر مانند دیابت نوع یک و بیماریهای تیروئیدی همراه است و اگرچه در کودکی قابل تشخیص است، اما بروز علائم در بزرگسالی نیز شایع میباشد.
همچنین بخوانید: آیا بهتر است تخم مرغ را بشوییم یا نه؟
رژیم غذایی بدون گلوتن؛ تنها درمان مؤثر
دکتر شریفی، درمان مؤثر این بیماری را تنها در پیروی از رژیم غذایی بدون گلوتن دانست و گفت: این بیماران باید از مصرف گندم، جو و چاودار پرهیز کرده و از آردهای جایگزین مانند ذرت، برنج و نخودچی استفاده کنند.
وی، با تأکید بر ضرورت دقت بیماران در انتخاب محصولات غذایی و دارویی فاقد گلوتن افزود: توجه به برچسب محصولات، مشاوره با انجمنهای تخصصی و مراجعه به مراکز عرضه معتبر، نقش مهمی در حفظ سلامت این بیماران دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان توصیه کرد: بیماران مبتلا به سلیاک برای تأمین نیازهای تغذیهای خود از فروشگاههای معتبر عرضهکننده محصولات عاری از گلوتن خرید کرده و در صورت نیاز از متخصصان تغذیه مشورت بگیرند.
منبع: سلیاک



