کشف دنباله‌دار غول‌پیکر میان‌ستاره‌ای در شیلی

دنباله‌دار غول‌پیکر ۳I/ATLAS با منشأی بیرون از منظومه شمسی، به‌تازگی توسط سامانه ATLAS و با تأیید ناسا کشف شده و به‌گفته دانشمندان، یکی از بزرگ‌ترین و کهن‌ترین اجرام میان‌ستاره‌ای رصدشده تاکنون است.

مشاهدات تازه از رصدخانه «ورا روبین» در شیلی، از کشف یک دنباله‌دار غول‌پیکر با منشأ بیرون از منظومه شمسی خبر می‌دهد. این جرم کیهانی که ۳I/ATLAS نام‌گذاری شده، با سرعتی بیش از ۲۱۰ هزار کیلومتر بر ساعت به سمت خورشید در حرکت است و به گفته دانشمندان، قطری حدود ۱۱ کیلومتر دارد؛ یعنی بزرگ‌تر از هر جرم میان‌ستاره‌ای دیگری که تاکنون شناسایی شده است.

این دنباله‌دار در اول ژوئیه توسط سامانه هشدار برخورد سیارک‌ها (ATLAS) کشف شد و ناسا ظرف کمتر از ۲۴ ساعت تأیید کرد که با سومین جرم میان‌ستاره‌ای کشف‌شده روبه‌رو هستیم. پژوهشگران با تحلیل داده‌های پیشین از رصدخانه ورا روبین دریافتند که تصاویر این جرم حتی ۱۰ روز قبل از کشف رسمی آن ثبت شده بود؛ موضوعی که توانایی بی‌نظیر این تلسکوپ تازه‌کار را در شکار مهمانان بیگانه آسمانی نشان می‌دهد.

همچنین بخوانید: گرد و غبار مرگبار ماه؛ تهدیدی برای سکونت فضایی

منشأ این جرم احتمالاً به یک منظومه ستاره‌ای بسیار دور بازمی‌گردد

مطالعات اولیه نشان می‌دهد منشأ این جرم احتمالاً به یک منظومه ستاره‌ای بسیار دور بازمی‌گردد و ممکن است میلیاردها سال پیش از شکل‌گیری زمین پدید آمده باشد؛ این یعنی ۳I/ATLAS می‌تواند یکی از کهن‌ترین دنباله‌دارهایی باشد که تاکنون رصد شده است.

رصدخانه روبین با در اختیار داشتن بزرگ‌ترین دوربین دیجیتال جهان، در آستانه آغاز یک مأموریت ۱۰ ساله برای نقشه‌برداری دقیق از آسمان نیم‌کره جنوبی است. کارشناسان معتقدند که این تلسکوپ می‌تواند در دهه پیش‌ رو، ده‌ها جرم میان‌ستاره‌ای دیگر را نیز شناسایی کند.

منبع: خبرآنلاین به نقل از livescience

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا