هشدار درباره تداخل غذایی: ترکیبهای مضری که سلامت گوارش را تهدید میکنند
سید ابوالفتح شیرمردی با اشاره به ناسازگاری برخی مواد غذایی هشدار داد که ترکیب نادرست خوراکیها میتواند سلامت دستگاه گوارش را با خطراتی جدی مواجه کند.

سید ابوالفتح شیرمردی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به ناسازگاری میان برخی مواد غذایی، گفت: گاهی ممکن است مواد غذایی به طور نادانسته با هم ترکیب شوند، در حالی که این ترکیبات میتوانند باعث ایجاد سوءهاضمه و مشکلات گوارشی شوند و حتی عواقب جدیتری برای فرد به دنبال داشته باشند.
تداخل غذایی؛ عاملی برای مشکلات گوارشی
وی تأکید کرد: ترکیب نادرست مواد غذایی و عدم رعایت تعادل میان آنها، میتواند سلامت دستگاه گوارش را تهدید کند. اطلاع از ناسازگاری میان برخی مواد غذایی برای حفظ سلامت بدن ضروری است.
شیرمردی افزود: مصرف غذاهای ناسازگار با یکدیگر میتواند عوارض مختلفی برای بدن ایجاد کند. این عوارض ممکن است در کوتاهمدت قابل مشاهده نباشند، اما در طولانیمدت تأثیرات مخربی بر سلامتی بدن خواهند داشت.
همچنین بخوانید: فریب تبلیغات «درمان معجزهآسای پیرچشمی» را نخورید
مواد غذایی با تداخل خطرناک
این پژوهشگر طب سنتی اشاره کرد که برخی از ترکیبات غذایی زیر برای بدن بسیار مضر هستند و باید از مصرف همزمان آنها پرهیز کرد:
- کله پاچه و انگور
- حلیم و انار
- عسل و خربزه
- ماست و پنیر
- پنیر و بادام
- لبنیات همراه با آلو
- ماست و تربچه
- شیر و خربزه
- شیر و ماهی
- شیر و ترشی و میوهجات
- ماهی و تخممرغ
- ماهی و گوشت مرغ
- برنج و سرکه
- برنج و ماست
ترکیب طبع مواد غذایی
شیرمردی با تأکید بر ناسازگاری طبع برخی مواد غذایی گفت: مصرف همزمان خوراکیهای سرد و گرم و یا مواد غذایی بسیار مرطوب و خشک، به شدت برای بدن زیانآور است و از ترکیب این مواد باید اجتناب کرد.
مواد غذایی که سریعاً فاسد میشوند
وی تصریح کرد: مصرف موادی نظیر شیر و خربزه، ماهی همراه با هندوانه و یا ترشیجات، میتواند به فساد سریع مواد غذایی در بدن منجر شود و سلامت فرد را به خطر بیندازد.
نکتهای در مورد مصرف دسر و سالاد
این متخصص طب سنتی در پایان خاطرنشان کرد: نوشیدن آب بلافاصله پس از مصرف میوهها و خوردن غذا همراه با سالاد میتواند برای بدن زیانآور باشد. بهتر است دسرها را نیم تا ربع ساعت قبل از وعده غذایی اصلی مصرف کرد تا مشکلی ایجاد نشود.
منبع: ایسنا