خواص انبه؛ میوه‌ای پر خاصیت و خوش ‌طعم

انبه یکی از میوه‌های به شدت محبوب گرمسیری است که علاوه بر طعم شیرین و خوشمزه‌اش، خواص و فواید زیادی نیز دارد. با ما در مجله اینترنتی حرف مرد همراه باشید تا بیش‌تر از خواص انبه بخوانید.

انبه میوه‌ای شیرین و خوش طعم از مناطق گرمسیری است که به عنوان میوه ملی هند، پاکستان و فیلیپین شناخته می‌شود. این میوه منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده که دارای خواص زیادی است.

انبه چیست؟

انبه میوه‌ای استوایی زرد رنگ و شیرین هسته دار بوده که از دو قسمت گوشتی بیرونی و هسته داخلی تشکیل شده است. بخش گوشتی انبه هسته را در بر گرفته و دانه درون هسته قرار دارد. درخت انبه از جمله درختان همیشه سبز بوده که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری یافت می‌شود. از این میوه محبوب در انواع سالادها، نوشیدنی‌ها، آب میوه‌ها، شربت‌ها، ترشی‌هاو بستنی‌ها استفاده می‌شود همچنین از آن برای درست کردن مربا، انواع شیرینی، تارت، کیک و پوره میوه نیز استفاده می‌شود. میوه انبه علاوه بر مصرف خوراکی، آشپزی و آب میوه همچنین به عنوان طعم‌دهنده، رنگ‌دهنده و عطر نیز کاربرد دارد. در برخی از کشورها از انبه برای پخت غذاهای اصلی نیز استفاده می‌شود.

ارزش غذایی انبه

ارزش غذایی انبه

انبه حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن است. این میوه به دلیل داشتن پتاسیم بالا رأی افراد مبتلا به فشارخون بالا مناسب است. فیبر محلول موجود در انبه می‌تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال‌دی‌ال (LDL) کمک کند. انبه حاوی مواد مغذی برای جلوگیری از سرطان است. این میوه سرشار از فیبر، ویتامین ث، ویتامین آ و آنتی‌اکسیدان است که موجب تقویت دستگاه گوارش و کلیه نیز می‌شود، و به علت آهن فراوانی که دارد از آنمی جلوگیری می‌کند.

فواید انبه برای سلامتی بدن

انبه ارزش غذایی فوق‌العاده‌ای دارد و دارای فوایدی برای بدن است.

۱. سلامت روده‌تان را بهبود می‌بخشید

انبه منبع خوبی از هر دو نوع فیبر محلول و نامحلول است. فیبر، کربوهیدراتی در غذاهای گیاهی است که نمی‌توانید آن را هضم کنید. فیبر نامحلول در دستگاه گوارش تجزیه نمی‌شود و به حجم مدفوع می‌افزاید و در نتیجه اجابت مزاج راحت‌تر می‌شود.

۲. وزن مناسب را حفظ می‌کنید

فیبر فقط برای روده مفید نیست بلکه برای حفظ اندازه دور کمر و جلوگیری از بزرگ شدن شکم نیز می‌تواند مفید باشد. یک مطالعه نشان داد که انبه ممکن است به کنترل گرسنگی کمک کند که این خود می‌تواند به شما کمک کند به برنامه تغذیه سالم خود پایبند بمانید.

۳. تقویت سلامت مو و پوست

ویتامین‌های آ، ث، و ای (A، C، E) آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که وجودشان برای سلامت مو و پوست ضروری است. این ویتامین‌ها به مقابله با آسیب‌هایی کمک می‌کنند که هر روز از محیط به پوست شما وارد می‌شود. مصرف مستقیم این ویتامین‌ها روی پوست می‌تواند مفید باشد به همین دلیل است که بسیاری از محصولات مراقبت از پوست حاوی این موادند اما شما به این مواد مغذی در رژیم غذایی‌تان نیز نیاز دارید، انبه می‌تواند بخشی از این ویتامین‌های لازم را تأمین کند.

فواید انبه برای سلامتی بدن

۴. کمک به کاهش کلسترول

فیبر محلول موجود در انبه می‌تواند به کاهش کلسترول کلی و کلسترول ال‌دی‌ال (LDL) کمک کند (این همان کلسترول بد است که باعث ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود که جریان خون و اکسیژن را مسدود می‌کند).

۵. کمک به تنظیم فشار خون

به بدن بسیاری از مردم پتاسیم کافی نمی‌رسد، پتاسیم ماده‌ای معدنی است که به مقابله با اثر سدیم (موجود در نمک خوراکی) در بدن کمک می‌کند، سدیم بیش از حد و پتاسیم ناکافی ممکن است به فشار خون بالا یا «هایپرتنشن» منجر شود.

۶. کمک به پیشگیری از ابتلاء به برخی از انواع سرطان

انبه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که موادی طبیعی‌اند که از سلول‌های شما در برابر آسیب محافظت می‌کنند، انبه حاوی نوع خاصی از آنتی‌اکسیدان به نام «مانگیفرین» است که در برابر آسیب‌هایی که منجر به سرطان می‌شود از سلول‌ها محافظت می‌کند، مشخص شده است که مانگیفرین احتمالاً خطر ابتلاء به سرطان‌های مغز، پستان، دهانه رحم، روده و پوست را کاهش می‌دهد.

۷. کمک به حفظ سلامت چشم

انبه سرشار از مواد مغذی است که به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند.

چه کسانی نباید انبه بخورند؟

قبل از خوردن انبه پوست آن را جدا کنید، زیرا پوست و عصاره انبه باعث حساسیت می‌شود.

افرادی که طبع گرم دارند، در مصرف انبه نباید زیاده‌روی کنند.

این میوه در افراد دیابتی باید با احتیاط مصرف شود زیرا با خوردن این میوه نیاز به انسولین افزایش پیدا می‌کند.

یکی از مضرات انبه این است که پتاسیم زیادی دارد. اگر کلیه‌هایتان به‌خوبی کار نمی‌کنند، بهتر است مراقب باشید.

انبه در تأثیر قرص‌های وارفارین اختلال ایجاد می‌کند.

بهترین انبه مال کدام کشور است؟

کیفیت انبه به عوامل مختلفی همچون نوع انبه، منطقه رشد و شرایط کشت بستگی دارد. با این حال، تعدادی از کشورها به عنوان تولیدکنندگان برتر انبه شناخته می‌شوند. این کشورها عبارتند از تایلند، مکزیک، فیلیپین، هند و پاکستان است. در همین حال، انواع انبه محلی در جنوب و جنوب شرقی کشورمان به خصوص در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان کاشت می‌شود.

منبع: ایمنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا