جایگزینی کره با روغن‌های گیاهی خطر مرگ زودرس را کاهش می‌دهد

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که جایگزینی روزانه فقط ۱۰ گرم کره با روغن‌های گیاهی می‌تواند خطر مرگ را تا ۱۷ درصد کاهش دهد.

پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که استفاده از روغن‌های گیاهی نظیر کانولا یا روغن زیتون به جای کره، می‌تواند احتمال مرگ زودرس را به طرز قابل توجهی کاهش دهد.

مطالعات صورت گرفته نشان می‌دهد که جایگزینی ۱۰ گرم از کره روزانه با روغن‌های گیاهی، که معادل کمتر از یک قاشق غذاخوری است، خطر مرگ و میر ناشی از مشکلات مختلف، به خصوص سرطان را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد.

یو ژانگ، پژوهشگر در بیمارستان زنان و بریگهام بوستون اظهار داشت: «نتایج این تحقیق بسیار شگفت‌انگیز است. ما دریافتیم که زمانی که کره در رژیم غذایی روزانه با روغن‌های گیاهی جایگزین شد، خطر مرگ تا ۱۷ درصد کاهش یافت.»

همچنین بخوانید: چرا در روزهای سرد سال سکته قلبی بیشتر می‌شود؟

پایه علمی پژوهش مبتنی بر داده‌های گسترده

این یافته‌ها بر اساس داده‌های رژیمی و سلامت بیش از ۲۲۰۰۰۰ نفر در طول سه دهه به‌دست آمده است. این افراد در مطالعات طولانی‌مدت به‌طور مرتب هر چهار سال یک‌بار درباره عادات تغذیه‌ای خود پاسخ داده‌اند.

در این مطالعات، مصرف کره شامل انواع مختلف آن، از جمله مارگارین و کره مورد استفاده در تهیه غذا، بررسی شد. همچنین میزان استفاده از روغن‌های گیاهی برای سرخ کردن، پخت‌وپز و تهیه سس‌های سالاد نیز اندازه‌گیری شد.

نتایج تحقیق: روغن‌های گیاهی باعث کاهش خطر مرگ می‌شوند

نتایج به‌دست آمده حاکی از آن است که افرادی که مصرف کره بیشتری دارند، ۱۵ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار می‌گیرند. در مقابل، کسانی که بیشترین مقدار روغن‌های گیاهی را مصرف می‌کنند، تا ۱۶ درصد نسبت به سایرین کمتر در معرض خطر مرگ قرار دارند.
روغن گیاهی و افزایش طول عمر

تأثیر اسیدهای چرب بر سلامتی بدن

کره و روغن‌های گیاهی، هر کدام حاوی انواع مختلفی از اسیدهای چرب هستند که اثرات متفاوتی بر بدن ایجاد می‌کنند. کره دارای اسیدهای چرب اشباع شده است که با افزایش کلسترول و سخت شدن رگ‌های خونی مرتبط است. این اسیدهای چرب همچنین با التهاب و تغییر در عملکرد هورمونی همراه هستند که می‌تواند خطر سرطان را افزایش دهد.

در مقابل، روغن‌های گیاهی غنی از اسیدهای چرب غیراشباع هستند که می‌توانند کلسترول را کاهش دهند، سلامت سلول‌ها و عملکرد مغزی را بهبود بخشند و با التهاب مقابله کنند. این روغن‌ها حتی در جذب موثر برخی ویتامین‌ها نیز نقش دارند.

ارتباط بین نوع رژیم غذایی و سلامت روانی و جسمی

بر اساس نظر محققان، کره معمولاً با رژیم‌های غذایی ناسالم مرتبط است، در حالی که روغن‌های گیاهی با الگوهای سالم‌تری مانند رژیم مدیترانه‌ای یا رژیم‌های گیاهی پیوند دارند. این رژیم‌ها سرشار از مواد مغذی و چربی‌های سالم هستند و کمک می‌کنند خطر بیماری‌های مزمن و مرگ زودرس کاهش یابد.

منبع: رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا