کشف شواهد جدید از حیات در مریخ ؛ مدرک قطعی وجود چرخه کربن در مریخ به دست آمد!

مریخ نورد کیوریاسیتی شواهد قطعی وجود چرخه کربن در سیاره مریخ را به دست آورده که در حال حاضر از مهمترین نشانه‌های حیات در مریخ محسوب می‌شود.

داده‌های مریخ‌نورد کیوریاسیتی نشان‌دهنده وجود کربن باستانی در مریخ است که می‌تواند گواهی بر وجود حیات در مریخ در گذشته باستانی این سیاره باشد. این کشف مهم در دهانه گیل مریخ انجام شده است.

کشف کانی سیدریت در مریخ

بر اساس گزارشی از خبرآنلاین: کیوریاسیتی در بررسی‌های اخیر خود موفق به شناسایی کانی سیدریت در سنگ‌های بستر دهانه گیل شده است. این کانی که از رسوب کربن تشکیل می‌شود، نشان‌دهنده وجود چرخه فعال کربن در میلیاردها سال پیش در مریخ است.

محل حفاری سکویا
محل حفاری سکویا؛ جایی که داده‌های کاوشگر کیوریاسیتی مقادیر زیادی از کانی سیدریت را آشکار کرد.

بنجامین توتولو، زمین‌شیمیدان دانشگاه کلگری معتقد است این یافته‌ها تأیید می‌کنند که مریخ در گذشته شرایط لازم برای حیات را داشته است. این کشف اولین شواهد مستقیم از چرخه کربن در مریخ محسوب می‌شود.

اگرچه مدل‌های علمی پیش‌بینی می‌کردند کربنات‌ها باید به وفور در مریخ یافت شوند، اما تاکنون شواهد کمی از آنها کشف شده بود. کشف اخیر سیدریت که نوعی کربنات آهن است، این معما را تا حدی حل کرده است.

این یافته‌ها حاصل تحلیل داده‌های سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ کیوریاسیتی است. ابزار شیمی و کانی‌شناسی این مریخ‌نورد (CheMin) موفق به شناسایی سیدریت خالص در سه مورد از چهار حفاری انجام شده شده است.

محل حفاری تاپو کاپارو
محل حفاری تاپو کاپارو در دهانه گیل.

به گفته محققان، وجود نمک‌های سولفات منیزیم که به راحتی در آب حل می‌شوند، ممکن است دلیل پنهان ماندن کربنات‌ها در بررسی‌های قبلی باشد. این کشف جدید می‌تواند راه را برای یافتن کربنات‌های بیشتر در سراسر مریخ هموار کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا