پزشکان با این ۴ ویتامین جلوی سرماخوردگی و آنفولانزا را می گیرند

آیا برای فصل ویروس باید ویتامین مصرف کرد ؟ پزشکان آنچه را که برای تغذیه مطلوب در طول فصل سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف می کنند، معرفی کردند.

ویتامین ها می توانند به عملکرد سیستم ایمنی بدن در مقابله با عفونت ها کمک کنند، به خصوص در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا. به همین دلیل سراغ متخصصان رفتیم تا ببینیم که پزشکان چه ویتامین هایی را برای فصل سرما مصرف می کنند.

این طور که پیدا است آنها قرص های ویتامین زیادی مصرف نمی کنند و  ویتامین مورد نیاز خود را از مواد غذایی تامین می کنند. در حالی که بر اساس یک مطالعه انجام شده در سال ۲۰۲۰ مشخص شد برخی از درشت مغذی ها (کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها) نقش مهمی در سلامت سیستم ایمنی دارند، پزشکان تمایل دارند برای تامین ویتامین های خود به منابع غذایی – نه قرص ها – تکیه کنند.

شارون پالمر، متخصص تغذیه در کالیفرنیا، می گوید: «هدف اصلی من این است که مطمئن شوم که از نظر تغذیه در وضع متعادلی قرار دارم تا یک سیستم ایمنی مبارز خوب داشته باشم.»

برای برخی، این تعادل ممکن است شامل ویتامین ها یا مکمل ها باشد. علی باندیر، متخصص تغذیه از نیویورک، می گوید: «اگر دچار کمبود مواد مغذی هستید، مکمل می تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند. اما اگر در حال حاضر نیازهای روزانه خود را از طریق یک رژیم غذایی سالم تامین می کنید، روشن نیست که مکمل های اضافی چقدر می توانند تاثیرگذار باشند.

باندیر می افزاید: «با توجه به آنچه گفته شد، اکثر مردم نیازهای روزانه خود به مواد مغذی را برآورده نمی کنند.»

این بدان معناست که برای بسیاری از ما، استفاده از مکمل های مناسب می تواند نقش مهمی در حفظ سلامتی داشته باشد. برای کمک به شما در پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا یا سرماخوردگی، از متخصصان سلامت خواستیم تا چند ویتامین منتخب را که در طول فصل سرماخوردگی استفاده می کنند، معرفی کنند.

نمای نزدیک از اسلاد وگان با نخود آووکادو و اسفناج در بشقاب

ویتامین E

باندیر می گوید که ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی است که می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند.

او اضافه می کند: «بهترین شکل برای دریافت ویتامین E از طریق غذا است. کمبود ویتامین E نادر است، بنابراین مانند هر چیز دیگری، مقدار بیش از حد آن می تواند مضر باشد. منابع عالی ویتامین E شامل دانه ها و آجیل ها است. سبزی های دارای برگ تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی؛ میوه هایی مانند کیوی، گوجه فرنگی و انبه؛ و روغن جوانه گندم.»

مرکبات برش خورده

ویتامین C

اگرچه طبق گفته «مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه» آمریکا، ویتامین C نمی تواند از سرماخوردگی پیشگیری کند، اما مطالعه ای که در سال ۲۰۱۷ منتشر شد نشان داد که این ویتامین هنوز یک ماده مغذی حیاتی برای داشتن سیستم ایمنی قوی است.

بهترین راه برای دریافت ویتامین C کافی از طریق تغذیه است و مرکباتی مانند پرتقال، گریپ فروت و کیوی،؛ سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی خام و کلم بروکسل؛ و همچنین توت فرنگی، گوجه فرنگی و سیب زمینی سفید منابع عالی هستند.»

سبزیجات چلیپایی یا صلیبی به این دلیل نامگذاری شده اند که گل آنها شبیه صلیب است. کلم، گل کلم، تربچه، و شلغم از دیگر سبزیجات چلیپایی هستند.

پژوهشی که سال ۲۰۲۱ منتشر شد نشان داد که ویتامین های C و D خطر عفونت های حاد تنفسی را کاهش داده و طول مدت علائم را کوتاه می کنند.

باندیر علاوه بر یک مولتی ویتامین روزانه، مکملی حاوی سنجد، ویتامین C، ویتامین D و روی (زینک) را در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا مصرف می کند.

دکتر مایکل میلر، استاد قلب و عروق در دانشگاه پنسیلوانیا، می گوید که مولتی ویتامین (یا مکمل های ویتامینی) را به طور منظم مصرف نمی کند، زیرا دریافت طبیعی آنها از طریق رژیم غذایی سالم تر است. با این حال، وقتی بیمار می شود، گهگاه سراغ ویتامین C  می رود.

او گفت: «زمانی که سرما می خورم، ۲ گرم مکمل ویتامین C را دو بار در روز مصرف می کنم، زیرا ثابت شده است که ویتامین C علائم و مدت سرماخوردگی را کاهش می دهد.»

برای جلوگیری از ریزش مو و سفید شدن مو چه بخوریم؟

مکمل های ویتامین D کنار هم شکل خورشید را ساخته اند

ویتامین  D

بسیاری از افراد ویتامین D کافی را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند. به همین دلیل است که مصرف مکمل ویتامین D برای بسیاری از متخصصان پزشکی در در اولویت قرار دارد. به علاوه، یک پژوهش منتشر شده در سال ۲۰۲۲ نشان داد که ویتامین D می تواند از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کند.

پالمبر گفت: «من اطمینان می یابم که منبع خوبی از ویتامین C، D  و E را از طریق غذاها و مکمل های رژیم غذایی خود دریافت می کنم. من ویتامین D مصرف می کنم.»

دکتر ژائوپینگ لی، استاد پزشکی و رئیس بخش تغذیه بالینی در UCLA، هم می گوید که ویتامین D مصرف می کند. او این را هم می گوید که برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم، رژیم غذایی متعادل، خواب کافی و ورزش منظم مهم است.

سرماخوردگی

اسیدهای چرب امگا ۳

دکتر لی همچنین به طور منظم روغن ماهی مصرف می کند، اگرچه طبق گفته کلینیک کلیولند، پژوهش ها در مورد اینکه چه کسی و چه مقدار باید این مکمل ها را مصرف کند، بالا و پایین می شود.

بسته به رژیم غذایی تان – برای مثال، اگر ماهی نمی خورید – ممکن است مقدار زیادی از این ماده مغذی را دریافت نکنید. مصرف مکمل اسید چرب امگا ۳ می تواند راه حل خوبی باشد.

پالمر می گوید بیش از یک دهه است که منابع خوب اسیدهای چرب امگا ۳ را در اولویت رژیم غذایی خود قرار داده است. او می گوید: «من روزانه قارچ ها، فیبر و پروبیوتیک های زیاد و همچنین یک منبع اسیدهای چرب امگا ۳ را در رژیم غذایی ام قرار می دهم.»

۵ راز سلامتی برای ۴۰ سالگی و پس از آن

کدام ویتامین ها برای فصل سرماخوردگی بهترین هستند؟

این که ویتامین های زیادی در این مطلب مورد بررسی قرار نگرفتند، دلیل دارد. بسیاری از پزشکان مکمل های زیادی مصرف نمی کنند.

برای مثال، دکتر کریستوفر گاردنر، استاد دانشگاه استنفورد و رئیس کمیته تغذیه انجمن قلب آمریکا، گفت که او ۶۴ سال دارد و هرگز مکمل مصرف نکرده است.

گاردنر می گوید: « هیچ وقت به خاطر نمی آورم که یک سخنرانی، یک رویداد، یک جشن یا جلسه را به دلیل بیماری از دست داده باشم. فکر می کنم هر ۴ تا ۵ سال به یک سرماخوردگی خفیف دچار می شوم.»

راز او چیست؟

گاردنر می گوید: «من یک رژیم غذایی کامل بر پایه گیاهان دارم و دوست دارم آشپزی کنم. همیشه انواع غذاهای سالم را مصرف می کنم. تمام مواد مغذی و آنتی اکسیدان های من از غذا می آیند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا