سالانه ۲۰.۵ میلیون قربانی بیماری‌های قلبی در جهان

رئیس مرکز بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت هشدار داد: بیماری‌های قلبی-عروقی با 31% مرگ‌ومیر جهانی، اولین عامل مرگ در ایران و جهان هستند که تا 2050 به 24 میلیون مرگ سالانه خواهد رسید.

جعفر جندقی رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: بررسی ها نشان می دهد که بیماری های قلبی و عروقی نخستین علت مرگ ومیر در ایران و جهان محسوب می شود و به طور کلی بیماری های غیرواگیر به عنوان یکی از مهمترین چالش های بهداشتی در سطح جهانی شناخته می شوند و سالانه بیش از ۴۱ میلیون مرگ را در سراسر جهان به خود اختصاص می دهند که معادل ۷۴ درصد از کل مرگ و میرها است.

به گفته وی بیماری های قلبی و عروقی یکی از مهمترین گروه های بیماریهای غیرواگیر هستند که با عوامل خطر مشترکی از جمله فشار خون بالا، دیابت، چاقی، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات مرتبط هستند.

جندقی بیان کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری های قلبی عروقی مهمترین علت مرگ و میر در جهان محسوب می شوند و بر طبق آمارهای اخیر، سالانه‌ ۵/۲۰ میلیون نفر در اثر این بیماری ها جان خود را از دست می دهند که حدود ۳۱ درصد از کل مرگ های جهانی را شامل می شود.

همچنین بخوانید: از کبد چرب تا سیروز: چرا حتی مقادیر کم الکل خطرناک است؟

رئیس دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: پیش بینی ها نشان می دهد که میزان مرگ و میرها تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲۴ میلیون نفر در سال خواهد رسید.در ایران نیز بیماری های قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ و میر محسوب می شوند. نتایج مطالعات کشوری بیانگر آن است که میزان شیوع کلی سکته قلبی طبق خوداظهاری ۷۱/۶ درصد و میزان بروز سکته قلبی در ۱۲ ماه گذشته طبق تشخیص پزشک یا کادر درمانی ۸/۱ درصد گزارش شده است.

جندقی اضافه کرد: میزان شیوع سکته قلبی در افراد بالای ۵۵ سال در حدود ۴۲ درصد و شیوع بیماری در مردان ۵/۱ برابر بیشتر از زنان است.شیوع بیماری قلبی و عروقی در مناطق شهری ۳/۱ برابر بیشتر از مناطق روستایی است.

رئیس دفتر اداره بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: اگرچه بیماری کرونا یکی از مرگبارترین بیماری ها در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ محسوب میشد، لیکن داده های آماری نشان می دهد که میزان مرگ های ناشی از سکته های قلبی ، مغزی و فشار خون بالا، ۲/۱ برابر بیشتر از مرگ های ناشی از کرونا در کشورمان بوده است.

او افزود: عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی عوامل غیرقابل تغییر شامل سن، جنس و سابقه خانوادگی بیماری قلبی هستند.

رئیس مرکز بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بهبود سبک زندگی، افزایش فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی سالم و ترک دخانیات از مهمترین اقدامات پیشگیرانه در بروز بیماری های قلبی و عروقی هستند. مشارکت در برنامه های غربالگری برای شناسا یی زودهنگام فشار خون بالا، دیابت و اختالالات چربی خون کاهش مصرف نمک، چربی های ناسالم و قندهای افزوده از جمله دیگر برنامه های وزارت بهداشت برای پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا