راهکارهایی برای کاهش خارش و التهاب در فصل بهار

افزایش گرده‌ها و تماس با گیاهان در بهار می‌تواند حساسیت‌های پوستی را تشدید کند؛ مراقبت‌های پوستی و پرهیز از محرک‌ها برای پیشگیری ضروری است.

متخصص پوس و مو هشدار داد: افزایش گرده‌ها و تماس با گیاهان در فصل بهار می‌تواند حساسیت‌های پوستی را تشدید کند. رعایت مراقبت‌های پوستی و اجتناب از تماس با گیاهان حساس برای پیشگیری ضروری است.

دکتر خلیل صداقت پیشه، متخصص پوست و مو، گفت: با آغاز فصل بهار و افزایش گرده‌های گل‌ها و گیاهان در هوا، بسیاری از افراد دچار حساسیت‌های پوستی مانند خارش، قرمزی، کهیر و حتی تیرگی پوست می‌شوند. این علائم در برخی افراد با تماس مستقیم با گیاهان یا قرار گرفتن در معرض آفتاب تشدید خواهد شد.

وی توصیه کرد: برای کاهش این حساسیت‌ها، از تماس با چمن و برگ برخی گیاهان خودداری شود، زیرا برخی گیاهان حاوی ترکیباتی هستند که در ترکیب با نور خورشید موجب التهاب و تغییر رنگ پوست می‌شوند. همچنین، گرده‌های معلق در هوا ممکن است علاوه بر مشکلات تنفسی، باعث حساسیت‌های پوستی نیز شوند.

همچنین بخوانید: نشانه‌های گرفتگی رگ قلب را در بدن جدی بگیرید!

خوراکی‌هایی که حساسیت را تشدید می‌کنند:

صداقت پیشه تأکید کرد: افراد حساس باید از مصرف غذاهای پرادویه، فست‌فودها و میوه‌های حساسیت‌زا مانند توت‌فرنگی و کیوی پرهیز کنند، زیرا این مواد سیستم ایمنی را تحریک کرده و علائم حساسیت را تشدید می‌کنند. در مقابل، مصرف مواد غذایی غنی از آنتی‌اکسیدان مانند میوه‌ها و سبزیجات تازه به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ماسک کیوی و توت فرنگی | آسمونی

وی افزود: برای پیشگیری از حساسیت‌های پوستی، استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده برای جلوگیری از خشکی پوست، کرم‌های ضدآفتاب برای محافظت در برابر اشعه‌های مضر خورشید و پوشیدن لباس‌های نخی و سبک توصیه می‌شود. همچنین، در صورت بروز خارش و التهاب، محلول کالامین می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. در موارد شدیدتر، مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضدحساسیت ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا