کاربرد دو سوراخ کوچک روی کانکتور USB چیست؟

دو سوراخ مربعی‌شکل در کابل‌های USB ممکن است بی‌اهمیت به‌نظر برسند، اما این جزئیات کوچک نقش حیاتی در اتصال ایمن و پایدار دارند.

تحریریه حرف مرد: این روزها بسیاری از فناوری‌ها را بدیهی می‌پنداریم و راحتی استفاده از USB شاید یکی از بهترین نمونه‌های این موضوع باشد. استاندارد Universal Serial Bus در سال ۱۹۹۶ توسط اینتل با همکاری سازمان‌هایی مانند IBM، مایکروسافت و کامپک معرفی شد. قبل از ظهور USB، بیشتر اتصالات به لوازم جانبی مانند چاپگرها، دستگاه‌های ذخیره‌سازی و سایر رایانه‌ها نیازمند استفاده از مجموعه‌ای از پورت‌ها و کابل‌های مختلف بود.

با گذشت بیش از یک ربع قرن، تقریباً هر دستگاه الکترونیکی هوشمندی از USB برای شارژ یا انتقال داده استفاده می‌کند. در طول سال‌ها چندین نسل از USB عرضه شده است که جدیدترین آن‌ها کانکتور جمع‌وجور و دوطرفه USB Type-C است. با این حال، اکثر مردم هنگام فکر کردن به USB، هنوز پورت Type-A با اندازه کامل را تصور می‌کنند. اگر تا به حال یکی از این کابل‌ها را از نزدیک بررسی کرده باشید، حتماً متوجه دو سوراخ مربعی شکل در دو طرف کانکتور شده‌اید.

اگرچه این سوراخ‌ها مستقیماً در ایجاد اتصال بین پورت USB نرینه و مادینه نقش ندارند، اما به لطف مکانیسم قفلی که در خود جای داده‌اند، برای ثبات اتصال بسیار مهم هستند. عملکرد این سوراخ‌ها مشابه دو سوراخ موجود در شاخه‌های پریز برق است که از بیرون کشیده شدن دوشاخه هنگام اعمال نیروی کم جلوگیری می‌کنند. این یک ویژگی طراحی ساده اما مؤثر در کانکتورهای USB است که با وجود نقش حیاتی آن در تضمین اتصال ایمن، به راحتی نادیده گرفته می‌شود.

همچنین بخوانید: هشدار ولوو: دوربین موبایل را به سمت حسگر LiDAR نگیرید!

طراحی هوشمندانه کانکتورهای USB

Locking mechanism inside a USB port

اگر با استفاده از لنز ماکرو از یک پورت USB مادینه عکس بگیرید، دو گیره فنری را مشاهده خواهید کرد که کاملاً با دو سوراخ مربعی شکل روی کانکتور USB هم‌تراز هستند. هنگام اتصال کابل، این گیره‌ها با سوراخ‌ها درگیر شده و در جای خود قفل می‌شوند. اگرچه همه پورت‌ها صدای کلیک قابل شنیدن تولید نمی‌کنند، اما اگر کابل USB را به آرامی وارد کنید، ممکن است احساس کنید که کانکتور کاملاً در جای خود قرار گرفته است.

پس از قفل شدن، این مکانیسم قفل‌کننده همان چیزی است که از خارج شدن دستگاه متصل یا کابل از پورت جلوگیری می‌کند. با اطمینان از اینکه برای جدا کردن کانکتور USB نیاز به اعمال نیروی عمدی است، دیگر نگران قطع انتقال فایل‌ها در اثر برهم خوردن تصادفی اتصال فیزیکی نخواهید بود.

بدون مکانیسم قفل‌کننده کانکتورهای USB، برای اطمینان از عدم قطع اتصال، تنها به نیروی جاذبه متکی خواهید بود. جاذبه در تئوری ممکن است برای کیس‌های رایانه‌ای که پورت‌های USB در بالای آنها قرار دارد کارایی داشته باشد، اما در مورد اتصالات دیگر با جهت‌گیری‌های متفاوت، به کابوسی تبدیل خواهد شد. این مکانیسم همچنین به تراز کردن کانکتور کمک می‌کند. از آنجا که این یک روش قفل‌کننده غیرفعال بدون قطعات متحرک است، راهی ارزان و مؤثر برای افزایش دوام و ثبات پورت‌ها و کانکتورهای USB محسوب می‌شود.

منبع: slashgear

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا