قسمت اول پایتخت ۷ چنگی به دل نزد: بینندگان چه گفتند؟

قسمت اول سریال طنز پایتخت 7 با واکنش‌های متفاوتی همراه بود، اما در مجموع کفه انتقادات سنگین‌تر از تعریف و تمجیدها بود.

تحریریه حرف مرد: اگر دهه هفتاد را با ظهور برنامه‌های طنز مهران مدیری و دهه هشتاد را با ساخته‌های رضا عطاران به یاد می‌آوریم، دهه نود را هم باید به نام سریال پایتخت و عوامل آن، به ویژه محسن تنابنده و سیروس مقدم پیوند زد.

شاید سازندگان سریال پایتخت هم گمان نمی‌کردند که این مجموعه تلویزیونی روزی به فصل هفتم برسد و اگر چنین تصوری داشتند احتمالا نام دیگری برای آن انتخاب می‌کردند که مناسب تمام فصل‌ها باشد، نه فقط دو فصل ابتدایی آن.

با تمام اینها، سادگی خانواده معمولی و خلاقیت محسن تنابنده موجب شد که پایتخت با تمام فراز و فرودهایش و رفت و آمد بازیگران مختلف، حالا به فصل هفتم برسد و برای لحظاتی خانواده‌ها را از غم گرانی خلاص کند.

اگرچه تنها با قسمت اول پایتخت ۷ نمی‌توان تمام آن را قضاوت کرد، اما دست کم باید پذیرفت که شروع آن نتوانسته است نظر مخاطبان را جلب کند.

محسن از خوانندگان «حرف مرد» نوشته: «اصلا قسمت اول که چنگی بدل نزد اینقدر تغییر فیلم گیج ودرهمی شده. ارسطو هنوز در حال و هوای زندان صحبت میکنه تا قسمت‌های بعدی چطور پیش بره.» خواننده دیگری هم با محسن هم نظر است: «قسمت اولش که چنگی به دل نمیزد شتابزه وهول هولی»

تیا، از کاربران ایکس (توییتر) از جمله منتقدان پایخت ۷ است. او نوشت: «چقدر بد بود پایتخت ۷. کیفیت، تصویر، شات… انگار بازیگرا تو یه دنیای فانتزی هستن و به صحنه ها چسبوندنشون. نمیدونم چطوری توضیح بدم میزان غیرواقعی بودنش رو. نمیدونم چه اصراریه وقتی میدونن کیفیتش نیست به زور بسازن و ادامه بدن.

روژ هم نوشت: «تو سریال پایتخت ۷ اونجایی که نقی با خوک برخورد کرد تو بازار، پرت شدنش به هوا انقدر مصنوعی بود حس کردم دارم فیلم هندی میبینم.» کاربر دیگری هم به این موضوع اشاره کرده که انگار پایتخت را با هوش مصنوعی ساخته‌اند.

تغییر بازیگر نقش بهروز نیز از دیگر انتقادات پررنگ نسبت به قسمت اول بود.

برخی از افراد با یادآوری هنر نویسندگی خشایار الوند و نقش آن در موفقیت فصل های ابتدایی سریال، به تاثیر منفی نبودن او اشاره کرده اند.

کاتسوموتو نظر خود را این گونه بیان کرد: شما دقت کنی بعد از فوت خشایار الوند پایتخت دیگه اون پایتخت سابق نبود. توی فصول ۶ و ۷ صرفا یه سریال بی در و پیکر و بی رمقه که سعی می‌کنه با لوده بازی‌های سطحی وقت رو پر کنه. کاش این سریال رو ادامه نمی‌دادند تا اون خاطرات خوش دست نخورده باقی میموند نه اینکه اینطوری تباه بشه.

هومن هم در این باره نوشت: آقای خشایار الوند خدا بیامرزتت، بعد شما پایتخت به معنای واقعی کلمه سخیف و مزخرفه.

مدافعان همیشگی پایتخت

در کنار این انتقادات عموما تند و تیز، برخی هم به دفاع جانانه از سریال پایتخت پرداختند.

علیرضا سفینه نوشت: «پایتخت معنی دوباره «خانواده» رو برامون زنده کرد چیزی که در شبکه نمایش خانگی خیلی وقته مرده!»

ممد استفانو هم با انتقاد از مخالفت‌ها تاکی دارد که «هرجور حساب میکنم ساختن پایتخت از نساختنش بهتره. زنده باد خانواده معمولی.»

کاربری به نام «مینروا» که از کارکنان بخش درمان است با انتشار تصویری از تماشای تلویزیون داخل بخش نوشت: «خیلی داره خوش میگذره عالیه محشرررره.»

پایتخت با تمام ضعف‌هایش هنوز برای بسیاری یک راه فرار از سختی‌های زندگی روزمره است. امیرعلی قدری دیدن پایتخت را بهتر از هرگونه تراپی (روان درمانی) می‌خواند و نیکی می‌گوید «افسردگی درحال خروج از بدنم بود که پایتخت تموم شد.»

حاشیه‌های قسمت نخست

اگرچه سریال پایتخت برای بعضی همچون درمان افسردگی است، اما خود نقش روانشناسی که هما برای مشاوره به او مراجعه کرده بود از دیگر حاشیه‌های قسمت نخست پایتخت ۷ بوده و بسیاری او را با دکتر سعید عزیزی مقایسه کردند، موضوعی که به مذاق کاربران انقلابی، همچون سید کمیل خوش نیامده است: « سریال پایتخت همون اول بی شرفی خودش رو نشون داد. نشون دادن یه چهره سبک از یک‌ رواشناس مؤمن و مردمی معروف.»

در کنار اینها، بازیگر کودکی که در نقش سالار معمولی هنرنمایی می‌کند بیش از همه نظر بینندگان را به خود جلب کرده است.

«مائد» نوشته «تا اینجای پایتخت سالار معمولی از همه بهتر بازی کرد» و «فرا» هم گفته: «اولین قسمت پایتخت رو دیدم. فقط جاهایی که سالار کوچولو بود رو دوس داشتم.»

و در نهایت، خنده‌دارترین شوخی با قسمت نخست سریال پایتخت ۷ را باید توییت این کاربر دانست:

 

۳۶ دیدگاه

  1. واقعا یه فیلمی که اساسش باید خانواده و حجاب باشه نه یه مسخره بازی .پسره هوافضا میخونه اما دریغ از یه فهم برخورد شهاب سنگ چطور هیچکس نفهمید .زن ارسطور چطور مریخ نوردی هست که نمیداند زن مسلمان نمیتونه تنها بره و اونم برگشتی نباشه .میشه خودکشی که حرام و جز گناهان بزرگ هست .باید به اونچه هست توجه بشه .اینکه بره زمینی که از خودش نیست صاحب بشه و ارسطو ماشین میلیاردی بیاره در حالی که هیچ شغلی نداره و ای ماشین هم لوکس هست .نباید اصلا کالای لوکس نشون داد یه کمپر معمولی باید میبود

  2. با سلام
    این فصل پایتخت برخلاف فصول قبل واقعاافتضاح و ناامیدکننده هست که مشخصا جای خالی مرحوم خشایار الوند بسیارزیاددیده میشه متاسفانه آقای تنابنده و سیروس مقدم فقط به فکرمنافع خودشان هستندتا جلب نظر بینندگان
    انشاله دیگه این سریال رو ادامه ندهید .

  3. سلام ،
    پایتخت ۷ خیلی سطح پایین و مزخرفه
    حیفه وقت آدمه که بزاری اینو نگاه کنی

    هرزگی و فحشا و بی حیایی را به دختران جامعه آموزش میده

    نقش سارا که با این پسره تو دانشگاه دوست شده و باهاش داره ازدواج میکنه خیلی زشته .

    میدونم الآن اوضاع دانشگاها بد تر از اینی هست که تو فیلمه ولی دیگه نباید به نمایش کشیده بشه و قبهه قضیه شکسته بشه .

    نباید به شکل یه چیزه خیلی عادی و روتین جامعه نمایش داده بشه

    نقش فهیمه تو این فیلم که به زور میخواد رحمت رو به خودش علاقه مند و باهاش ازدواج کنه واقعا خیلی زشته

    فیلم پایتخت ۷ واقعا مثال بارزه این شعره ،

    چون قافیه تنگ آید ، شاعر به جفنگ آید

  4. قسمت اول که داشت معرفی می کرد اتفاق هایی که افتاده رو. ولی پایتخت واقعا عالیه.
    شما هایی که به پایتخت نقد الکی دارید، لیاقت تون همون سریال های مزخرف آقا و خانم سنگی یا اون لیسانسه ها ۲ هست که قسمت اولش رفته بودن توی یه بیابون و کلی عروسک اونجا بود. لیاقت ندارید. پایتخت ۷ مثل همیشه خیلی هم عالیه

  5. سلام

    این فصل از پایتخت خیلی افتتاح و مسخره است ، اصلا ارزش نگاه کردن و وقت گذاشتن نداره . میدونم زحمت کشیدن واسه ساختش ولی واقعا خرابش کردید
    چرا نقش یه آدم شرور و بی عقل را دادید به نقی
    این نقش سارا و نیکا خیلی زشته بچه ها نشستن پای تلوزیون بدآموزی داره واسشون ، به خصوص رنج سنی راهنمایی و دبیرستان
    سری های قبل خیلی بهتر بود نکته آموزنده داشت
    واقعا مردم را چی حساب کردین این مزخرفات را می‌سازید واسشون

  6. سلام و خسته نباشید خدمت عوامل سریال پایتخت۷
    ضمن عرض ادب و احترام ، لازم دونستم دو تا نکته رو متذکر بشم…
    اول اینکه متن خیلی ضعیفه و به وضوح قابل لمسه جای خالی خشایار الوند این نویسنده خلاق وتوانا(خدایش بیامرزد).
    دوم اینکه احمد مهران فر عزیز که یکی از دو کارکتر اصلی پایتخته، چرا اون لحن شمالی بسیار زیبایی رو که داشت گم کرده…؟!!! بعضی پلانها دقیقاً مثل نقشش تو فیلم خجالت نکش صحبت میکنه و این تابلواِ…
    بنظرم این دو مورد که تا اینجای پایتخت رو دیدم داره به فیلم ضربه میزنه…
    من از بینندگان سرسخت و پَر و پاقرص پایتخت هستم.
    حقیقتش بهم میریزم میبینم یکم داره بی دقتی میشه.
    حیفه…
    با آرزوی سلامتی و موفقیت برای همه شما عزیزان.

  7. سلام انتخاب داماد تاجیک خیانت به ایران است و سازندگان این سریال خائن هستند و دیدن این سریال حرام است چرا که اهداف نفوذ بیگانه به نژاد ایرانی را دارند وقصد فرهنگ سازی آن را دارند

  8. اول یه انتقاد از نویسنده سایت بکنم که یکم وجدان داشته باش و یکم انسانیت بخرج بده در مورد پایتخت نمی تونی نظر میلیونها انسان که در کشور و خارج از کشور هستند نظر بدی حسود نباش انسان باش
    دوم اینکه کسانی که میگن پایتخت عوض شده شمایی که نمک میخوری نمکدان می‌شکنی پس حس انسانیت نداری هم فیلم و نگاه می‌کنی هم میای نظر منفی میدی نگاه نکن نظر هم نده چون نظر هر کسی محترم هست اما نه اینکه ارزش کار را بیاره پایین تو برو همان فیلم هایی را نگاه کن که مثل سگ پاچه همدیگر را میگیرند و از اول تا آخر فیلم درگیرند
    سوم اینکه عزیزان و دوستان خوب من خودم از اول همه فیلم های پایتخت از اولین پایتخت تا الان که شروع شده را دیدم خوب هر ماجرایی در فیلم یه سکانس خاص خودش را داره و قرار نیست تو هر سکانسی از خنده غش کنید بلاخره فیلم اولش داره ماجرای آینده را رونمایی می‌کنه وگرنه مردم چطور بفهمند داستان از چه قراره
    درپایان از همه عوامل پایتخت نهایت تشکررا دارم ممنونم از همه شما

  9. خیلی هم عالیه” پایتخت حس نوستالژی عید نوروز رو میاره به خونه های ایرانی ها دم نقی گرم ” هر کی هم ناراحته نبینه، بزنه شبکه سه پانتولیک ببینه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا