هسته این میوه تابستانه از خودش پرخاصیتتر است
زردآلو یکی از قدیمیترین میوههای شناخته شده در طب سنتی ایرانی و چینی است.

این میوه نه تنها از نظر چاشنی و تغذیهای دارای ارزش بالایی است، بلکه هسته آن نیز به دلیل دارا بودن ترکیبات فعال دارویی ، در طب سنتی و پژوهشهای جدید علمی، به عنوان یک منبع قدرتمند درمانی و تقویتی شناخته میشود.
ترکیبات شیمیایی مهم هسته زردآلو
تحقیقات نشان دادهاند که هسته زردآلو حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی است که نقش مهمی در سمزدایی، آرامبخشی و بهبود خواب ایفا میکند. برخی از مهمترین مواد موجود در هسته زردآلو:
- ساترونوئیدها (Saponins) – ترکیبات ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی
- فلونوئیدها – محافظت از سلولها در برابر رادیکالهای آزاد
- ترکیبات ترپنوئیدی
- اسیدهای آلی
- عناصر معدنی (منیزیم، آهن، روی)
- روغنهای فرار و غیرفرار – با خاصیت آرامبخش و ضدعفونیکننده
همچنین ببینید: نور آبی گوشی چه بلایی به سرمان میآورد؟
جایگاه هسته زردآلو در طب سنتی ایرانی و چینی
در طب سنتی ایرانی ، هسته زردآلو اغلب در قالب دهنده (مسهل خفیف)، مسکن و آرامبخش استفاده میشد. همچنین، در طب قدیمی اسلامی، این هسته به عنوان یک ضد اضطراب طبیعی شناخته میشد.
در طب سنتی چینی ، هسته زردآلو (به نام Zao Ren ) به مدت هزاران سال برای درمان بیخوابی، استرس و اختلالات عصبی-عضلانی به کار میرفته است. این ماده در طب چینی یکی از اصلیترین گیاهان خوابآور و آرامبخش محسوب میشود.
منبع: ۱۰۰خبر