هسته این میوه تابستانه از خودش پرخاصیت‌تر است

زردآلو یکی از قدیمی‌ترین میوه‌های شناخته شده در طب سنتی ایرانی و چینی است.

این میوه نه تنها از نظر چاشنی و تغذیه‌ای دارای ارزش بالایی است، بلکه هسته آن نیز به دلیل دارا بودن ترکیبات فعال دارویی ، در طب سنتی و پژوهش‌های جدید علمی، به عنوان یک منبع قدرتمند درمانی و تقویتی شناخته می‌شود.

ترکیبات شیمیایی مهم هسته زردآلو 

تحقیقات نشان داده‌اند که هسته زردآلو حاوی ترکیبات فعال بیولوژیکی است که نقش مهمی در سم‌زدایی، آرام‌بخشی و بهبود خواب ایفا می‌کند. برخی از مهم‌ترین مواد موجود در هسته زردآلو:

  • ساترونوئیدها (Saponins) – ترکیبات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی
  • فلونوئیدها – محافظت از سلول‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد
  • ترکیبات ترپنوئیدی
  • اسیدهای آلی
  • عناصر معدنی (منیزیم، آهن، روی)
  • روغن‌های فرار و غیرفرار – با خاصیت آرام‌بخش و ضدعفونی‌کننده

همچنین ببینید: نور آبی گوشی چه بلایی به سرمان می‌آورد؟

جایگاه هسته زردآلو در طب سنتی ایرانی و چینی

در طب سنتی ایرانی ، هسته زردآلو اغلب در قالب دهنده (مسهل خفیف)، مسکن و آرام‌بخش استفاده می‌شد. همچنین، در طب قدیمی اسلامی، این هسته به عنوان یک ضد اضطراب طبیعی شناخته می‌شد.

در طب سنتی چینی ، هسته زردآلو (به نام Zao Ren ) به مدت هزاران سال برای درمان بی‌خوابی، استرس و اختلالات عصبی-عضلانی به کار می‌رفته است. این ماده در طب چینی یکی از اصلی‌ترین گیاهان خواب‌آور و آرام‌بخش محسوب می‌شود.

منبع: ۱۰۰خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا