تست پرواز سیمرغ در سال ۱۴۰۵: آیا ایران به جمع سازندگان هواپیما میپیوندد؟
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حمل و نقل و شهرسازی کشور از انجام تست پرواز سیمرغ در سال 1405 خبر داد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان هوافضا، حمل و نقل و شهرسازی معاونت علمی، از انجام تست پرواز سیمرغ در سال ۱۴۰۵ خبر داد.
حسین شکری، در جریان نشست خبری که در روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در معاونت علمی برگزار شد، اولویت اصلی این نهاد را توسعه اقتصاد دانشبنیان اعلام کرد و از پیشرفتهایی که با همکاری این نهاد به ثمر رسیده گفت. وی به طور خاص، به پیشرفت توان فنی ایران در توسعه مترو و ساخت هواپیما اشاره کرد و زمان انجام تست های پروازی هواپیمای سیمرغ را اعلام کرد.
داخلی سازی ۷۰ درصدی مترو توسط شرکتهای ایرانی
شکری ادامه داد: در سال ۱۳۹۸، با همکاری شهرداری تهران، متروی تهران و شرکتهای دانشبنیان از جمله مپنا، شرکت تهران و جهاد دانشگاهی، پروژهای آغاز شد که خوشبختانه مرحله آزمایشی آن با موفقیت به پایان رسید و قرارداد تولید انبوه ۱۱۳ دستگاه واگن مترو در سال گذشته امضا شد. امسال نیز با پیگیری شهرداری تهران، برنامهریزی برای افزودن سه قطار مترو، بر اساس زنجیره تأمین داخلی ایجادشده، در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در این پروژه، سطح داخلیسازی قطارهای مترو از ۳۰ درصد به بیش از ۷۰ درصد ارتقا یافته و حدود ۴۰ شرکت دانشبنیان و بخش خصوصی در آن مشارکت داشتند که منجر به شکلگیری چرخهای اقتصادی پویا در این حوزه شده است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان هوافضا، حمل و نقل و شهرسازی معاونت علمی با اشاره به امکان استفاده از فناوری توسعهیافته جدید برای پروژه راه اندازی مترو در دیگر شهرهای ایران گفت: امیدوارم در کلانشهرهایی مانند اصفهان و مشهد هم پروژه های خوبی شکل بگیرد.
سمیرغ در آستانه پرواز
شکری همچنین به پروژه همکاری در ساخت هواپیمای سیمرغ اشاره کرد و گفت: هواپیمای سیمرغ از پلتفرم هواپیمای ایران ۱۴۰ برگرفته شده و قرار است تا سال آینده تست های پروازی آن با همکاری سازمان هواپیمایی کشوری انجام شود. این پروژه متعلق به وزارت دفاع است و شرکتهای دانشبنیان مقرر است در این پروژه به تدوین استانداردها و اخذ استاندارد این هواپیما از سازمان هواپیمایی کشوری کمک کنند.

وی همچنین در همین راستا به تفاهمنامهای با شرکت های هواپیمایی بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه به شرکتهای هواپیمای خصوصی این امکان را میدهد که در صورت اخذ استاندارد از این هواپیما در بخش غیرنظامی و در ناوگان خود استفاده کنند.
شکری به پروژه ساخت هواپیمای ۷۲ نفره در دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: این پروژه به عنوان یک پروژه دانشگاهی است و ما به عنوان پروژه ای که به ساخت هواپیما منجر شود، به آن نگاه نمی کنیم. این پروژه یک کار علمی و پژوهشی است که میتواند در سالهای آتی در بخشهای مختلف صنعت هوایی مفید واقع شود. هواپیمای ۷۲ نفره کماکان مورد حمایت معاونت علمی است تا موضوع طراحی آن انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه موضوع ساخت هواپیما یک موضوع بلندمدت است، گفت: این موضوع نیاز به سرمایهگذاریهای سنگینی دارد و ما در طی سالهای گذشته از پروژههای ساخت هواپیما حمایت کرده و این حمایت ادامه خواهد داشت. برنامه بلند مدتی در این حوزه داریم و در این راستا از ظرفیتهای بینالمللی نیز استفاده خواهیم کرد تا این پروژه ها را پیش ببریم.
منبع: ایرنا
تو برنامه موشکی و پهباد و ماهواره هم خیلیها مسخره میکردن … تو این راه هم شیر بچه های ایران مثل همیشه سربلند بیرون میان
بوسه میزنم بر دستان توانمند ایرانی و باعث افتخار هستن
من واقعا در مورد ساخت هواپیما دست تک تک دست اندرکاران را بوسه میزنم و جزو آرزوی های دیرینه بنده هست
اول از خداوند بعد از شماها تشکر دارم
این همون هواپیمای روسی هست که پروانه موتور آردی گذاشتن اگر به کیفیت پراید برسونن گل زدیم به عزرائیل حتما عژرائیل مهماندارش هست
خلبان این هواپیما احتمالا شریک هستند
کار وپروا از خلبان پذیرایی روز ۳ و۷ و۴۰وسال با مهماندار
احسنت .. با قدرت ادامه دهید.. به امید اعتلای ایران عزیز
هدف از این بازیدانشبنیاد تنها هدر دادن هست،
ساخت هواپیما به شکل تجاری نیازمند مشارکت چندین کشور و همچنین بازار هدف می باشد وگرنه صرفه اقتصادی و توجیه ندارد و اکثر هواپیماهای تجاری چند ملیتی می باشد
ایشالله …خدا کنه
فقط بلدن نمایش بدن هیچی نیستن
هوافضا ساخته
خودتان دوباورداشتید..ایرانی که همش آیه یاس می خوانه ایرانی نیست..
شماروبخدابروید،سرگذشت شرکتهای بزرگ هواپیما سازی چون ایرباس،بوئینگ وبمباردیه..و.رابخوانیدهمه،چنین مسیرهای سختی داشته اندمنتهادرایران،کسانی هستندمنتظرندبمحض بروز اشکال،بزنندتوی سرصنعت،وازهستی ساقط کنندبایدازاین پروژه که الحمدلله تااینجا موفق بوده پشتیبانی کنیم
این چرا موتورش ملخیه؟ با ظهور موتورهای جت هواپیماهای ملخی شصت هفتاد سال پیش از رده خارج شدن، اونوقت اینجا تازه دارن از سطح ملخی شروع میکنن، عب نداره حالا، مثل این میمونه که بیایم ازاول چرخو اختراع کنیم.
هیچ انسان عاقلی سوار هواپیمای ساخت ایران نمیشود، پراید که نیست فورا بسازیدش، هواپیما سازی علم بسیار پیچیده ای هست که دسترسی به آن غیرممکن هست، در تمام محصولات ساخت ایران نمیشه کیفیت پیدا کرد، خلبانان و مسافران گناه دارند اگر سقوط کنه چندین نفر بیگناه کشته خواهد شد مگر اینکه برای اولین پروازش اعضای سازنده اش و چندتن از مسوولین کشور سوارش بشوند و آقای قالیباف هم که خلبانی بلده، تا خیال مردم از بابت ایمنی و امنیتش راحت بشه
سلام روز اول که اورانیوم غنی کردیم یک عده انکار کردن روزی که موشک ساختیم یک عده انکار کردن روزی که پهباد آمد مسخره کردند!
ما به بچه های ایران ایمان داریم و افتخار می کنیم و آرزوی موفقیت و سربلندی ایران عزیز را داریم. چین هم اول با مهندسی معکوس به این درجه از پیشرفت رسید.
به سلامتی، باعث افتخار است. انشاءالله تمام مراحل کار با دقت و درایت کافی پیش برود تا همانطوری که در بعضی از نظرات پیداست، تا بهانه ای دست اونهایی که نمی خواهند یا نمی توانند پیشرفتهای این ملت را ببینند، داده نشود.
خیلی هم عالی هست یک پلتفرم جواب پس داده هست اگر ولش نکنن و ادامه بدن و اول در بخش ترابری کار کنه تا ایراداتش پیدا بشه عالیه همین آمریکا و غیره اینقدر هواپیماهاشون سقوط کرده تا رفع اشکال کردن همین الان بوئینگ مکس مشکلات اساسی داره
برای زمان سقوط یا از کار افتادن موتورهای هواپیما چه تدابیری در نظر گرفته شده است ، خلبان و سرنشینان باید منتظر سقوط بمانند یا از موتورهای کمکی یا جدا شدن قسمت میانی و باز شدن چترهای نجات و باد شدن بالشتک هوا در قسمت زیر استفاده کنند ، ایمنی چند درصد است
نصب موتور کمکی و اضافه جهت مواقع اضطراری ، سقوط ، افزایش توان و سرعت ، ایمنی پرواز و نوآوری باید در مدل های جدید هواپیما در نظر گرفته شود تا ضریب اطمینان بیشتر شود و مجهز تر وارد عمل شوند .
خودتی این که همان آنتونف ۱۴۰ است کووووودوومممم ساخت؟؟؟!؟!!