تولید برق با پوست میوه؛ راهکاری برای بحران جهانی انرژی؟

پژوهشگران با استفاده از پوست میوه دارابی فناوری تولید برق خودشارژ ساخته‌اند که می‌تواند دستگاه‌های الکترونیکی کوچک را شارژ کند.

محققان موفق شده‌اند با استفاده از یک فناوری نوین، نسبت به تولید برق با پوست میوه اقدام کنند. در واقع آن‌ها موفق شده‌اند از پوست میوه دارابی (پومیلو) برای تبدیل انرژی مکانیکی به برق استفاده کنند که می‌تواند دستگاه‌های الکترونیکی کوچک را شارژ کند.

میوه دارابی و چالش ضایعات آن

بر اساس گزارشی از ایسنا، میوه دارابی یا پومیلو (Pomelo) از خانواده مرکبات است که عمدتاً در شرق و جنوب شرقی آسیا کشت می‌شود. این میوه دارای پوست بسیار ضخیمی است که حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد وزن آن را تشکیل می‌دهد و معمولاً به عنوان ضایعات دور ریخته می‌شود.

پژوهشگران دانشگاه ایلینوی (Illinois) اما با استفاده از ساختار اسفنجی و متخلخل پوست دارابی، فناوری جدیدی توسعه داده‌اند که قادر به تولید برق از انرژی مکانیکی است. پروفسور یی-چنگ وانگ (Yi-Cheng Wang)، سرپرست این تحقیق توضیح می‌دهد: «ما از لایه داخلی سفید و اسفنجی پوست دارابی استفاده کردیم که پس از فرآوری خاص، قابلیت تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریسیته را پیدا می‌کند.»

این فناوری بر اساس پدیده الکتریسیته تماسی یا تریبوالکتریک (triboelectrification) کار می‌کند. هنگامی که دو ماده (در اینجا پوست دارابی و نوار پلاستیکی) با هم تماس پیدا می‌کنند، بار الکتریکی تولید می‌شود. این سیستم با یک ضربه ساده انگشت می‌تواند حدود ۲۰ LED را روشن کند.

از این فناوری می‌توان در موارد مختلفی از شارژ دستگاه‌های الکترونیکی کوچک مانند ماشین حساب و ساعت هوشمند، ساخت حسگرهای پوشیدنی برای نظارت بر حرکات مفاصل و الگوهای راه رفتن، کاهش ضایعات کشاورزی و تبدیل آنها به محصولات با ارزش افزوده و غیره استفاده کرد.

گفتنی است، تیم تحقیقاتی موفق به ثبت اختراع موقت این فناوری شده است. به گفته پروفسور وانگ: «این نوآوری نه تنها به کاهش ضایعات کشاورزی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند جایگزین مناسبی برای مواد تجدیدناپذیر باشد و به پایداری محیط زیست کمک کند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا