با این نوع گردو کلسترول را کاهش داده و سلامت قلب بهبود ببخشید

یافته‌های محققان نشان می‌دهد که مصرف روزانه تنها چند دانه از یک گرودوی خاص بومی جنوب آمریکا می‌تواند باعث کاهش کلسترول شده و به سلامت قلب کمک کند.

مصرف روزانه دو اونس (حدود ۸۵ گرم) از نوعی گردوی آمریکایی به مدت ۱۲ هفته، کلسترول کل شرکت‌کنندگان را اندکی بیش از هشت میلی‌گرم در دسی‌لیتر کاهش داد و همچنین، کلسترول بد (LDL) آنان را نیز پایین آورد.

تحقیق تریشیا ال. هارت از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، با ۱۳۸ بزرگسال انجام شد که از قبل حداقل یک عامل خطر سندرم متابولیک داشتند.

«پکان» (Carya illinoinensis) گونه‌ای از درخت گردوی آمریکایی بومی جنوب آمریکا و بخش‌هایی از مکزیک به دلیل مغز‌های مغذی و ارزش اقتصادی‌اش مورد توجه قرار گرفته است.

ارتباط گردوی «پکان» و کلسترول پایین

محققان داوطلبان را به دو گروه تقسیم کردند؛ یک گروه، الگوی میان وعده معمول خود را حفظ کرد، در حالی که گروه دیگر، میان وعده را با مصرف این گردو جایگزین کردند.

همچنین بخوانید: خواص جادویی آجیل برای مغز، قلب و گوارش

در آخرین آزمایش خون، کلسترول بد گروه «پکان» که اغلب به عنوان کلسترول بد شناخته می‌شود، هفت میلی‌گرم در دسی‌لیتر و تری‌گلیسیرید ۱۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر کاهش یافت، در حالی که اعداد گروه کنترل به سختی تغییر کردند.

هیچ تغییر قابل توجهی در فشار خون این افراد مشاهده نشد، بنابراین به نظر می‌رسد جادوی این آجیل، مستقیما چربی‌ها را هدف قرار می‌دهد. این اثرات ضدالتهابی می‌تواند به توضیح داده‌های مشاهده‌ای کمک کند که مصرف بیشتر آجیل، پنج وعده در هفته یا بیشتر، را با ۱۳ درصد کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط می‌کنند.

هشدار در مصرف «پکان»

محققان اظهار کردند: همه نباید بدون بررسی وضعیت سلامتی خود، به‌طور مستقیم به مصرف روزانه «پکان» روی آورند. افرادی که به آجیل، به ویژه آجیل‌های درختی، حساسیت دارند، باید به‌طور کامل از مصرف «پکان» اجتناب کنند، زیرا حتی مقادیر بسیار کم آن می‌تواند واکنش‌های شدیدی را ایجاد کند.

«پکان»‌ها همچنین دارای چگالی کالری بالایی هستند و می‌تواند برای افرادی که رژیم‌های غذایی با کالری محدود دارند، مشکل‌ساز باشد. همانطور که در برخی از شرکت‌کنندگان در این تحقیق مشاهده شد، اضافه کردن آنها بدون تنظیم سایر منابع انرژی می‌تواند منجر به افزایش تدریجی وزن شود.

جایگزینی فقط یک وعده روزانه از میان وعده‌های بسیار فرآوری شده با یک مشت گردوی آمریکایی، چندین مزیت دارد که شامل کربوهیدرات کمتر، فیبر بیشتر، پروتئین گیاهی و مجموعه‌ای از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌شود.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی «تغذیه بالینی» (Clinical Nutrition) منتشر شده است.

منبع: آفتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا