خداحافظی کیانوش رستمی با پرچم ایران: کوزوو کجاست؟
کیانوش رستمی که سال ها برای تیم ملی ایران وزنه زده بود، در اقدامی تاسف برانگیز تصمیم گرفت از این پس زیر پرچم کوزوو به میدان برود.
کیانوش رستمی، قهرمان المپیکی ایران با تصمیمی تاسف برانگیز و تکراری برای ورزش ایران، با پذیرش ملیت کشور کوزوو تصمیم گرفت از این پس با پرچمی بیگانه روی تخته برود.
تغییر ملیت کیانوش رستمی زمانی مشخص شد که فهرست اولیه وزنه برداران حاضر در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۴ که قرار است آذرماه امسال در بحرین برگزار شود منتشر شد. در این فهرست مقابل نام کشور کوزوو در مقابل کیانوش رستمی که در دسته ۹۶ کیلوگرم وزنه خواهد زد درج شده است.
طی چند روز گذشته گمانه زنی هایی از تغییر تابعیت رستمی مطرح شده بود. از جمله پس از آنکه او در صفحه اینستاگرامش اعلام کرد که برای مسابقات جهانی آماده می شود، اما همگان می دانستند که او اصلا به تیم ملی دعوت نشده و در اردو هم حضور ندارد.
سجاد انوشیروانی، رئیس فدراسیون وزنه برداری، در رابطه با این گمانه زنی ها تایید کرده بود که رستمی درخواست رضایت نامه و تغییر تابعیت داده است، اما آن را به طی کردن مراتب قانونی و اجازه وزارت وزرش و تایید وزارت امور خارجه منوط کرده بود.
انوشیروانی پس از اعلام حضور کیانوش رستمی در مسابقات جهانی زیر پرچم کوزوو هم گفت: «در جریان رفتن کیانوش رستمی زیر پرچم کوزوو نیستیم. ما در این باره همچنان منتظر دستور مقام عالی وزارت هستیم و از موضوع اتفاق افتاده اطلاعی نداریم.»
افتخارات کیانوش رستمی زیر پرچم ایران
رستمی که یکم مرداد ۱۳۷۰ در شهرستان اسلام آباد استان کرمانشاه به دنیا آمد، در رده های سنی مختلف برای کشورمان افتخارآفرینی کرده است. او در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ در قهرمانی جوانان جهان مدال طلا را به گردن آویخت.
دو طلا و یک برنز در قهرمانی جهان ۲۰۱۱ پاریس، دو طلا و یک نقره در ۲۰۱۴ آلماتی و دو نقره و یک برنز از ۲۰۱۵ هیوستون آمریکا از دیگر افتخارات او هستند.
اما اوج افتخار آفرینی کیانوش رستمی در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو رقم خورد که مدال طلای دسته ۸۵ کیلوگرم را از آن خود کرد و تلخی نقره المپیک ۲۰۱۲ لندن (برنزی که به خاطر دوپینگ ورزشکار روس نقره شد) را به فراموشی سپرد.
درخشش طلای المپیک اما پایان درخشش این وزنه بردار خوش اخلاق کشورمان بود. پس از المپیک ۲۰۱۶ تنها موفقیت کیانوش در کسب مدال طلای قهرمانی آسیا در ۲۰۲۰ تاشکند بود و دیگر خبری از مدال های رنگارنگ قهرمانی جهان و بازی های آسیایی نبود.
کیانوش رستمی چندماه پس از قهرمانی در المپیک ریو و در بهمن ۱۳۹۵ در اینستاگرام خود نوشته بود: «بعد از قهرمانی در المپیک خبرهای حرفه ای خوب و بد زیادی به این سرباز وطن رسید؛ از پیشنهادهای سه کشور خارجی جهت عقد قرارداد که تا این لحظه به هیچ یک جواب مثبت ندادم تا خبرهای ناخوشایند داخلی در امر تمریناتم. مردم عزیز اگر عشق به پرچم ایران و محبتهای شما عزیزان نبود همین امروز ورزش حرفه ای رو رها میکردم، چرا که با نامهربانی های اخیر شرایط برای ادامه ی کار به هیچ وجه مهیأ نیست.»
کوزوو، خانه جدید کیانوش رستمی کجاست؟
جمهوری کوزوو کشوری در مرکز شبه جزیره بالکان در جنوب شرق اروپا است. این کشور یکی از نوپاترین کشورهای جهان است که در سال ۲۰۰۸ استقلال خود از صربستان را اعلام کرد.
این منطقه در سال های ۱۹۹۸ و ۱۹۹۹ صحنه جنگی خونین میان ارتش یوگوسلاوی و ارتش آزادیبخش کوزوو بود. این جنگ در نهایت با مداخله ناتو به نفع آلبانیایی تبارهای کوزوو و ایجاد یک حکومت موقت به سرپرستی سازمان ملل در کوزوو به پایان رسید.
جمعیت کوزوو بر اساس سرشماری سال ۲۰۲۴ نزدیک به ۱.۶ میلیون نفر برآورد شده است که در مساحتی نزدیک به ۱۰.۹ کیلومتر مربع زندگی می کنند. به این ترتیب جمعیت کوزوو کمتر از استان کرمانشاه، محل تولد کیانوش رستمی، و مساحت آن هم کمتر از نصف این استان است. ۹۳ درصد جمعیت کوزوو مسلمان هستند.