سریال «فریبا»؛ تلاش صداوسیما برای ورود به دنیای اینفلوئنسرها، اما مواجهه با شکست
سریال «فریبا» که این شبها از صداوسیما پخش میشود، روایتگر زندگی یک بلاگر اینستاگرامی و چالشهای فضای مجازی است. این سریال که توسط محمود معظمی کارگردانی شده، سعی دارد از زاویهای متفاوت به زندگی و تأثیرات اینفلوئنسرها بپردازد.

داستانی با سویههای امنیتی؟
برخی منتقدان معتقدند که سریال «فریبا» مانند سریال «سرجوخه»، نگاه امنیتی به فضای مجازی دارد و تلاش میکند آن را تهدیدی برای جامعه نشان دهد. رسانهها و منتقدان بر این باورند که سریال «فریبا» مانند «سرجوخه»، خیلی زود وارد ابعاد امنیتی شده است. برخی تحلیلگران معتقدند که صداوسیما به دلیل نگاه رقابتی و انتقادی نسبت به فضای مجازی، تلاش دارد از طریق چنین سریالهایی توجه مخاطبان را از اینترنت به تلویزیون معطوف کند. در این سریال، تماشاگر با زندگی زنی به نام فریبا روبهروست که درگیر فعالیتهای مجازی شده و این موضوع تعادل زندگی شخصی و کاریاش را به هم زده است. در ادامه داستان، او با بحرانهای مختلفی مواجه میشود که تلویزیون آن را نتیجه مستقیم وابستگی بیش از حد به فضای مجازی میداند
مشکلات اصلی سریال فریبا
ریتم کند و فیلمنامهای که جذابیتهایش را از دست داده
سازندگان سریال سعی کردهاند با فیلمبرداری بخشهایی از داستان در ترکیه جذابیت بصری ایجاد کنند، اما ریتم کند و شخصیتپردازی ناپخته باعث شده است که این جذابیت خیلی زود رنگ ببازد. در نتیجه، «فریبا» نیز مانند بسیاری از سریالهای دیگر تلویزیون، از فیلمنامهای ضعیف رنج میبرد که تلاشهای عوامل تولید را بیثمر کرده است.
عدم نمایش واقعگرایانه از زندگی اینفلوئنسرها
یکی از چالشهای اصلی تلویزیون در روایت داستانی درباره بلاگرها و اینفلوئنسرهای فضای مجازی، محدودیت در نمایش سبک زندگی واقعی آنها است. اغلب این افراد، پوشش و سبک رفتاری متفاوتی دارند که صداوسیما قادر به نمایش آن نیست. این مسئله باعث شده که شخصیت «فریبا» با تصویری غیرواقعی و دور از باور مخاطب ساخته شود. در نتیجه، نهتنها جذابیت شخصیت اصلی از بین رفته، بلکه امکان همذاتپنداری مخاطب با او نیز کاهش یافته است.
بازیهای کلیشهای و شخصیتهای سطحی
در این سریال، به جز بازیگران باسابقهای همچون ثریا قاسمی و علیرضا خمسه، دیگر بازیگران نتوانستهاند نقشهایشان را بهدرستی ایفا کنند. بیشتر شخصیتها بهشدت کلیشهای هستند و اجرای بازیگران نیز کمعمق و ناپخته به نظر میرسد.
شخصیتهای فرعی ضعیف و بلاتکلیف
در حالی که شخصیت «فریبا» تا حدی توانسته هویتی مشخص داشته باشد، شخصیتهایی مانند «ترنم» هنوز در بسیاری از سکانسها بلاتکلیف به نظر میرسند. این ضعف میتواند ناشی از محافظهکاری فیلمنامهنویس و کارگردان باشد که به دلیل محدودیتهای تلویزیون، نتوانستهاند سبک زندگی یک بلاگر را بهدرستی به تصویر بکشند.
واکنش منتقدان و کاربران
مازیار دهقان: سریال تلاش دارد به معضلات اجتماعی فضای مجازی بپردازد اما پرداخت شخصیتها نیاز به عمق بیشتری دارد.
امیرحسام (کاربر): این سریال را کی نوشته؟ با خودش چی فکر کرده؟
دیهگو (کاربر): مطمئناً حتی در کارگاههای آموزش فیلمنامهنویسی هم چنین چیزی نوشته نمیشود!
مهری (کاربر): اگر نمیدونی سریال «فریبا» چی هست، هرجا هستی خداتو شکر کن!
منبع: برترینها
اتفاقا خیلی فیلم به روز و جذابی هستش حالا شما چرا نارحت شدی اصلا کارشناسیت پر حسادته خودتو درس کن
دیدن ترکهای دیوار لذت بخش و سرگرم کننده تره تا تماشای همچین سریال مسخرهای.
سریالش سعی کرده روی موضوع جدیدی دست بذاره که این روزها فراگیره و خیلی آدمها و خانواده هارو تحت تاثیر قرار داده؛ولی نتونسته داستان جذابی واسش بنویسه.همه چی خام و آبکی و دم دستی و اغراق شده است و همین حوصله آدمو سر میبره و بیشتر از اینکه آموزنده باشه مضحک شده.
ناهید .
اتفاقا خیلی سریال خوبی است مشکلات جامعه است .من به کارگردان ونویسنده اش تبریک میگم .که آدمای واقع بین وپرتلاشی هستند وامیدوارم بدرخشند .
موضوع به روز و جدیده اما خوب نتونسته بهش بپردازه و دزدی اعضا بدن را با داستان قاطی کرده ولی به کندی پیش میبره طرف داره یکی یکی میدزده پلیس هم داره نگاه میکنه پس دستگاه های امنیتی دیگه کجان .خلاصه آب بسته بهش
فوق العاده سریال عالی هر کسی تو این مملکت شده کارشناس
به نظر بد نیست
درسته که ممکنه این سریال یه ضعفهایی داشته اما در کل فیلم خوبی هست وآموزنده می باشد…
چون این سریال خانوادها وجوانها رو آگاه میکنه بایدم مورد نقد تند وچرت وپرت گویی امثال این نویسنده قرار بگیره چون نون شون توی این هست که خانوادها وجوانها دنبال روی افکار پوچ اکثر این اینفلوئنسرها و فضای مجازی باشند…انشالله که بازهم از این دست سریالها ساخته بشه و ما هم طرفدارآگاهی بیشتر برای نسلهای آینده هستیم ..
سریال فریبا ، آموزنده و زیبا و خار چشم ماهواره و غرب پرستا. بلای جان اینفلوینسرهای بعضا ” خائن و الگوسازهای پوچ غربی و ترکی .
سریال فریبا آموزنده و تلنگری برای خانواده های خوابزده و بی خیال و بعضا ” غرق در ماهواره و رویای زندگی ایده آل اینفلوئنسرها و غربزده هاست .
خیلی عالیه این سریال مخصوصا نقش فریبا، سوگند و بهداد که عالی بازی کردن. به نظرم حقیقت هارو ببینید و قضاوت ناجوانمردانه نکنید.
کاملا موافقم… مخصوصا دیالوگ های آبکی که واقعا رو اعصابه . اگه کسی سریالای نمایش خانگی رو دنبال کرده باشه متوجه میشه چقدررر دیالوگ و شخصیت پردازی این سریال آبکی و دور از واقعیته. داستانش جالبه ولی حقیقتا جذاب و به جا کارگردانی و شخصیت پردازی نشده. میتونست خیییلی موفقتر باشه
اتفاقا از فیلم های بی محتوای شبکه خانگی که پر از ابتذال و خیانت و رواج گناه های مختلف و عادی کردن اونهاست خیلی بهتر و کاملا هم زندگی پوچ و بی محتوا و فیک بلاگرها رو به خوبی نشون داده و تلویزیون با فیلم سوجان و فریبا و مهیار عیار داره جون میگیره و نشون میده که میتونه با فیلم های خوب و قوی دوباره مخاطب هاشو برگردونه من هنوزم بعضی فیلم های قدیمی رو از آی فیلم میبینم و شبکه پویا عالی هستش خوشحالم که پسرم داره بل یک شبکه سالم رشد میکنه
چقدر تابلو انتقاد کرده نویسنده بیچاره چقدر عقده و کمبود داشته اتفاقا خیلی هم جالب هست سریالش نظر دوتا کاربر همون مجازی رو بازتاب داده بابا ما مردم اینجاییما الو هستی نویسنده یا داری از حسادت میترکی
بسیار سریال مفید وجامع واتفاقا بازیگران در جای خودشان بیار جا افتاده آن بسیار سپاسگزارم به خاطر ساخت همچنین سریالی دید مارا به دنیای اطراف باز کرد🙏
سریالی آموزنده و بسیار عالی ما همگی بیننده این سریال زیبا هستیم
خیلیم سریال آموزنده و جذابیه.به یک از مشکلات این روزهای فضای مجازی پرداخته.ما که خانوادگی تماشا میکنیم.بنظر من شما نقد نمیکنید دارید بیخود و بی جهت تخریب میکنید.شاید از این صحبتها منفعتی دارید نمیدونم ولی خوبه ادم منصف باشه.در ضمن بازی اون پسر کوچولو آقا پارسا هم خیلی عالیه.افرین
من مدت زیادیه که بیخیال تماشای تلویزیون شدم و وقتمو جور دیگهای پر میکنم ولی سریال «فریبا» باعث شده من دوباره تلویزیون تماشا کنم.و چون دوستی داشتم که با بلاگری داره از مسیر درست و انسانی خارج میشه و زندگی شخصیش رو قربانی بلاگری و پول و شهرت کرده کاملا موضوع داستان برام واقعی و ملموسه.البته امیدوارم پایان داستان هم راضی کننده باشه…
نقدی هم که نویسنده نوشته خیلی سیاه و به دور از انصافه یعنی این داستان حتی یک نقطهی روشن هم نداره؟!!!
فارغ از موضوع فیلمنامه که جالب است
بازی ها بسیار ضعیف و مصنوعی هست بخصوص ترنم و فریبا و بهروز ….
ما که میبینیم هممون
همه فک و فامیل هم راضین و دنبال میکنن
۴ تا منتقد دره پیتی رو نوشتی اونجا که مثلا بگی صدا و سیما خوب نیست؟؟
حتما فیلمای دوزاری ترکی خوبه😂