محققان: مصرف تخم مرغ می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد

مطالعه جدید اثبات می‌کند که برخلاف باورهای قدیمی، مصرف تخم مرغ سطح کلسترول بد (LDL) را افزایش نمی‌دهد و حتی می‌تواند در کاهش آن مفید باشد.

تحریریه حرف مرد: علی شاهرخ- در طول سال‌ها، توصیه‌های مربوط به مصرف تخم مرغ به شدت متناقض بوده است. برخی مطالعات نشان داده‌اند که این انتخاب محبوب برای صبحانه می‌تواند برای سلامتی مضر باشد، در حالی که مطالعات دیگر آن را منبعی عالی از پروتئین و سایر مواد مغذی معرفی کرده‌اند.

حالا یک مطالعه جدید به شواهد قبلی مبنی بر اینکه مصرف تخم مرغ در واقع برای سلامتی بسیار مفید است؛ چیزهای جدیدی اضافه کرده. این پژوهش به بررسی تأثیرات جداگانه چربی اشباع و کلسترول بر سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد در بدن پرداخته است.

فواید مصرف تخم مرغ

جاناتان باکلی، دانشمند ورزشی از دانشگاه استرالیای جنوبی، می‌گوید: فواید تخم‌مرغ مدت‌هاست که ناعادلانه توسط توصیه‌های غذایی منسوخ زیر سوال رفته است. این خوراکی محبوب از جهاتی منحصر به فرد است و بله کلسترول بالایی دارد، اما در عوض چربی اشباع کمی دارد. با این حال سطح کلسترول تخم مرغ بود که اغلب باعث شده مردم جایگاه آن را در یک رژیم غذایی سالم زیر سؤال ببرند. وی افزود:

در این مطالعه، ما اثرات کلسترول و چربی اشباع را از هم جدا کردیم و دریافتیم که کلسترول بالای ناشی از تخم‌مرغ در رژیم غذایی، زمانی که به عنوان بخشی از یک رژیم کم چربی اشباع مصرف شود، سطح کلسترول بد را افزایش نمی‌دهد. در عوض، این چربی اشباع است که عامل اصلی افزایش کلسترول محسوب می‌شود.

محققان ۶۱ فرد بزرگسال با سطح پایه یکسان کلسترول LDL را انتخاب کردند و از آنها خواستند سه رژیم غذایی مختلف را هر کدام به مدت پنج هفته دنبال کنند. در نهایت، ۴۸ شرکت‌کننده هر سه رژیم را کامل کردند.

رژیم اول، یک رژیم پرکلسترول و کم چربی اشباع بود که شامل دو تخم‌مرغ در روز می‌شد. رژیم دوم، کم کلسترول و پرچربی اشباع بود و تخم‌مرغی در آن وجود نداشت. در نهایت، رژیم سوم هم پرکلسترول و هم پرچربی اشباع بود و شامل یک تخم‌مرغ در هفته می‌شد.

نتایج نشان داد که رژیم‌های پرچربی اشباع با افزایش سطح کلسترول LDL مرتبط بودند. با این حال، رژیم پرکلسترول و کم چربی اشباع باعث کاهش سطح کلسترول LDL شد. در واقع این یافته نشان می‌دهد که تخم‌مرغ مقصر کلسترول بد نیست.

باکلی می‌گوید: می‌توان گفت که ما شواهد محکمی به نفع تخم‌مرغ معمولی ارائه داده‌ایم. بنابراین، وقتی صحبت از یک صبحانه کامل می‌شود، نباید نگران تخم‌مرغ باشید. بلکه باید مراقب مصرف اضافه بیکن یا سوسیس باشید که تأثیر بیشتری بر سلامت قلب شما می‌گذارد.

این پژوهش در مجله The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

منبع: sciencealert

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا