فریب تبلیغات «درمان معجزه‌آسای پیرچشمی» را نخورید

کارشناس سازمان غذا و دارو با هشدار درباره تبلیغات فریبنده برخی قطره‌های چشمی در فضای مجازی اعلام کرد: این فرآورده‌ها نه‌تنها درمانی برای پیرچشمی نیستند، بلکه ممکن است عوارض جدی مانند افزایش خطر جداشدگی شبکیه، سردرد، التهاب چشمی و تشدید گلوکوم را در پی داشته باشند.

ندا کاظمی‌نیا کارشناس دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت‌محور سازمان غذا و دارو، درباره تبلیغات غیرمجاز برخی قطره‌های چشمی در فضای مجازی هشدار داد و گفت: اخیراً برخی سایت‌ها و صفحات با عنوان‌هایی نظیر “درمان معجزه‌آسای پیرچشمی” اقدام به ترویج استفاده از فرآورده‌هایی کرده‌اند که حاوی پیلوکارپین ۱.۲۵ درصد هستند و صرفاً با تنگ کردن مردمک چشم، باعث بهبود موقت دید نزدیک می‌شوند.

براساس گزارش سازمان غذا ودارو، وی با تأکید بر اینکه این قطره‌ها درمانی برای پیرچشمی محسوب نمی‌شوند، افزود: استفاده مکرر و خودسرانه از این داروها ممکن است با عوارضی مانند افزایش خطر جداشدگی شبکیه، تاری دید، سردرد شدید، اسپاسم پلک، التهاب و حساسیت‌های چشمی همراه باشد.

همچنین بخوانید: غول‌های باستانی آمریکا با قدی بیش از ۳ متر؛ حقیقت یا افسانه؟

دکتر کاظمی‌نیا هشدار داد: مصرف پیلوکارپین بدون بررسی دقیق فشار داخل چشم می‌تواند علائم گلوکوم (آب‌سیاه) را تشدید کند. همچنین ممکن است در نور کم، اختلال بینایی یا کاهش تمرکز دید ایجاد شود.

نباید به تبلیغات اغواکننده فضای مجازی اعتماد کرد

وی افزود: پیرچشمی یک پدیده طبیعی مرتبط با افزایش سن است و درمان آن تنها از طریق عینک، لنز یا روش‌های جراحی مانند لیزر امکان‌پذیر است. بنابراین، نباید به تبلیغات اغواکننده و غیرعلمی در فضای مجازی اعتماد کرد.

این کارشناس تأکید کرد: مصرف هرگونه قطره چشمی باید صرفاً تحت نظر پزشک متخصص چشم و پس از معاینه دقیق انجام شود. مردم باید از خرید اینترنتی دارو بدون مشورت با پزشک یا داروساز پرهیز کنند و صرفاً از داروخانه‌های معتبر اقدام به تهیه دارو نمایند.

منبع: برنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا