تصمیم گمرک برای جلوگیری از شوک قیمتی بازار خودرو

گمرک ایران با صدور بخشنامه‌ای جدید، اجرای مصوبه افزایش تعرفه خودروهای وارداتی به ۱۰۰ درصد را تا زمان تصویب آیین‌نامه اجرایی متوقف کرد.

پس از ابلاغ نرخ حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی برای خودروهای وارداتی در قانون بودجه سال ۱۴۰۴، گمرک جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با صدور بخشنامه‌ای، اجرای این تعرفه را تا زمان تصویب آیین‌نامه اجرایی متوقف کرد.

به گزارش روابط عمومی گمرک، در ابلاغیه اولیه که به شماره ۱۴۰۴/۸۳۰۴۹ و تاریخ ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ به گمرکات اجرایی کشور ارسال شده بود، آمده بود که «در سال ۱۴۰۴ نرخ حقوق ورودی خودروهای وارداتی از محل ارز تخصیصی بند (ر) تبصره (۱) قانون بودجه، ۱۰۰ درصد تعیین می‌شود». این موضوع نگرانی‌هایی را در خصوص افزایش چشمگیر قیمت خودروهای وارداتی، به‌ویژه خودروهای برقی و هیبرید، در پی داشت.

همچنین بخوانید: هایما S5 پرو رونمایی شد؛ ادامه همکاری ایران‌خودرو و هایما؟

تویوتا لوین.webp

اما ساعاتی پس از انتشار این بخشنامه، گمرک در اطلاعیه‌ای جدید ضمن شفاف‌سازی مفاد بند مذکور اعلام کرد: «تا زمان تعیین تکلیف موضوع در آیین‌نامه اجرایی مربوطه، نرخ حقوق ورودی خودروهای وارداتی، طبق ماخذهای جاری محاسبه می‌شود. برای نمونه، حقوق ورودی خودروهای برقی همچنان ۴ درصد و خودروهای هیبریدی ۱۵ درصد خواهد بود».

گمرک همچنین تاکید کرده است که تا زمان تدوین و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند (ر) تبصره یک قانون بودجه، اجرای بند ۵ ابلاغیه اولیه و اعمال ماخذ ۱۰۰ درصدی متوقف خواهد بود.

به این ترتیب، در شرایط فعلی واردات خودروهای خارجی بر اساس تعرفه‌های پیشین ادامه خواهد یافت و افزایش ناگهانی تعرفه‌ها فعلاً اجرایی نخواهد شد. این تصمیم می‌تواند تا حدودی به تداوم روند واردات و کنترل قیمت‌ها در بازار خودروهای وارداتی کمک کند.

منبع: Car.ir

۴ دیدگاه

  1. همین الان قیمت کونا که سال پیش ۲ میلیارد و ۵۹۲ میلیون بدست ثبت نام کننده رسیده شده ۴ میلیارد و ۵۹۲ میلیون تومان توسط همون نمایندگی و بصورت نقدی یعنی ۵۵ درصد رفته روش لطفا بیخودی با اعداد و بخشنامه و … بازی موش و گربه در نیارید این قیمت‌ها هیچ ربطی هم به مذاکرات نداره الان مثلا فردا مذاکرات هست قیمت ۲ روز پیش اعلام شده متاسفانه دروغ درمانی و خبردرمانی شده یکی از راهکارهای مدیریت مملکت.

  2. این بخشنامه گمرک در هاله ای از ابهام هست چون هنوز به گمرکات تابعه ابلاغ نشده .
    یعنی میتونه اصلا وجود خارجی نداشته باشه .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا