مرورگر کامت به عنوان اولین مرورگر مبتنی بر هوش مصنوعی معرفی شد
استارتاپ پرپلکسیتی ایآی (Perplexity AI) روز چهارشنبه اولین مرورگر وب مبتنی بر هوش مصنوعی خود را به نام کامت (Comet) راهاندازی کرد؛ این جدیدترین تلاش برای به چالش کشیدن موتور جستجوی گوگل به عنوان مسیر اصلی مردم برای یافتن اطلاعات آنلاین است.

به گزارش وب سایت تِککرانچ (TechCrunch)، استارتاپ Perplexity AI امروز چهارشنبه نخستین مرورگر وب مبتنی بر هوش مصنوعی خود به نام ستاره دنباله دار(Comet) را راهاندازی کرد.
کامت در ابتدای راهاندازی برای مشترکین طرح مکس شامل هزینه ۲۰۰ دلاری ماهانه پرپلکسیتی است ضمن اینکه برای گروه کوچکی از مدعوین که در فهرست انتظار ثبتنام کردهاند، در دسترس خواهد بود.
ویژگی اصلی مرورگر کامت، موتور جستجوی هوش مصنوعی پرپلکسیتی است که از قبل نصب و به عنوان پیشفرض تنظیم شده است و محصول اصلی شرکت – خلاصه نتایج جستجو تولید شده توسط هوش مصنوعی را در مرکز و پیش رو قرار میدهد.
کاربران همچنین میتوانند به دستیار کامت، یک عامل هوش مصنوعی جدید از پرپلکسیتی که در مرورگر وب قرار دارد و هدف آن خودکارسازی وظایف معمول است، دسترسی داشته باشند.
پرپلکسیتی اعلام کرده است که این دستیار میتواند ایمیلها و رویدادهای تقویم را خلاصه کند، تبها را مدیریت و از طرف کاربران به صفحات وب پیمایش کند.
کاربران میتوانند با باز کردن یک نوار کناری در هر صفحه وب، به دستیار کامت دسترسی پیدا کنند، که به عامل هوش مصنوعی اجازه میدهد محتوای صفحه وب را ببیند و به سؤالات مربوط به آن پاسخ دهد.
بر اساس این گزارش، پرپلکسیتی در ماههای اخیر چندین محصول و ابتکار عمل منتشر کرده است، اما هیچکدام به اندازه کامت مهم به نظر نمیرسند.
مدیرعامل این شرکت، آراویند سرینیواس بهطور خاص راهاندازی کامت را بهطور قابلتوجهی تبلیغ کرده است، شاید به این دلیل که آن را در نبرد پرپلکسیتی با گوگل حیاتی میداند.
پرپلکسیتی با کامت قصد دارد بدون نیاز به استفاده از گوگل کروم؛ محبوبترین مرورگر فعلی، مستقیماً به کاربران دسترسی پیدا کند. در حالی که مرورگرهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای بسیاری از کاربران قلمرو ناشناختهای را ارائه میدهند، به نظر میرسد خود گوگل متقاعد شده است که مرورگرها به این سمت میروند.
غول جستجو در ماههای اخیر چندین ادغام هوش مصنوعی را در کروم مستقر کرده است و حالت هوش مصنوعی، یک محصول جستجوی هوش مصنوعی با شباهت قابل توجه به پرپلکسیتی، نیز از این قاعده مستثنی نیست.
سرینیواس در ماه مارس گفته بود که هدفش از ساخت کامت «توسعه سیستم عاملی است که با آن بتوان تقریباً همه کارها را انجام داد» و هوش مصنوعی پرپلکسیتی را قادر سازد تا به کاربران در برنامهها و وبسایتها کمک کند.
سرینیواس در ماه ژوئن نیز اعلام کرده بود که تبدیل شدن به مرورگر پیشفرض برای کاربران میتواند به «نگهداری نامحدود» ترجمه شود، که ظاهراً به درخواستهای بیشتر در پرپلکسیتی منجر خواهد شد.
منبع: ایرنا