ماموریت پیچیده در فضا: دو ماهواره چینی برای سوخت‌گیری به هم متصل شدند

دو ماهواره چینی شیجیان-۲۱ و شیجیان-۲۵ طی مانورهای متعدد در مدار زمین‌ثابت، از ۲ تا ۶ جولای به هم متصل شدند و به گفته ناظران فضایی، احتمالاً در حال اجرای یک ماموریت تاریخی سوخت‌گیری در مدار بوده‌اند.

شرکت نظارت فضایی آمریکایی کامس‌بوک اعلام کرد که ماهواره‌های چینی شیجیان-۲۱ و شیجیان-۲۵ از ۲ تا ۶ جولای با داده‌های حسگر نوری ادغام شده‌اند.

در طول ماه‌های ژوئن و جولای، این دو ماهواره مانور‌های پیچیده و مکرری را در مدار زمین‌ثابت انجام دادند.  شایان ذکر است که سوخت‌گیری ماهواره‌ها در مدار‌های بالا یک کار مهندسی بسیار پیچیده است که نیاز به تلاقی دقیق بین ماهواره‌ها و انتقال سوخت در گرانش صفر دارد.

به گزارش روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، این دو ماهواره به عنوان بخشی از یک ماموریت سوخت‌گیری تاریخی به هم متصل شدند. COMSPOC موارد زیر را تأیید کرد:

“در داده‌های حسگر نوری از ۲ تا ۶ جولای، این دو شیء به صورت بصری در یک واحد ادغام شدند. با توجه به مدت زمان ملاقات، احتمالاً ماهواره‌های شیجیان-۲۱ و شیجیان-۲۵ دوباره به هم متصل شده‌اند. ”

همچنین بخوانید: متا به‌دنبال ساخت بزرگ‌ترین ابرخوشه هوش مصنوعی جهان

ترتیب وقایع:

در ۱۱ ژوئن، ماهواره شیجیان-۲۵ مانور نزدیک شدن تدریجی به سمت شیجیان-۲۱ را آغاز کرد. در ۱۳ ژوئن، دو ماهواره تا فاصله کمتر از ۱ کیلومتر به هم نزدیک شدند و سپس پس از حدود ۹۰ دقیقه از هم جدا شدند.

در ۳۰ ژوئن، شرکت سوئیسی S ۲ A Systems دور دیگری از مانور‌های نزدیک را در ارتفاع ۳۵۷۸۶ کیلومتری بالای خط استوا شناسایی کرد.

در ۲ ژوئیه، این شرکت سوئیسی اعلام کرد: «پس از دو روز ماندن در فاصله نسبتاً ثابت، دو جسم دوباره به هم متصل شدند و از ساعت ۱۱:۰۰ UTC (۱۹:۰۰ به وقت پکن)، جدایی آنها در ابزار‌های ما متوقف شده است.»

تا ۵ ژوئیه، هیچ تغییر قابل توجهی در موقعیت دو ماهواره ثبت نشده است.

ماهواره شیجیان-۲۵ که در ژانویه ۲۰۲۴ پرتاب شد، برای آزمایش فناوری‌های سوخت‌گیری در مدار برای افزایش طول عمر ماهواره‌ها طراحی شده بود.

ماهواره Shijian-۲۱ که در اکتبر ۲۰۲۱ پرتاب شد، برای آزمایش فناوری‌های حذف زباله‌های فضایی طراحی شده بود. در ژانویه ۲۰۲۲، پس از مصرف بیشتر سوخت، ماهواره ناوبری غیرفعال BeiDou را به “قبرستان مداری” کشاند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از Naukatv.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا