ماکارونی و پنیر: غذایی محبوب با ریسک پنهان برای سلامت قلب
مصرف مداوم ماکارونی و پنیر با چربی اشباع بالا میتواند کلسترول LDL را افزایش دهد و سلامت قلب را تهدید کند، اما با تغییرات ساده در دستور پخت میتوان آن را سالمتر کرد.

ماکارونی و پنیر، غذایی محبوب و پرکالری است اما مصرف مداوم آن میتواند سطح کلسترول بد خون (LDL) را افزایش دهد. هرچند این غذا کلسترول زیادی ندارد اما به دلیل میزان بالای چربیهای اشباع، تولید کلسترول در کبد را تحریک میکند و در طولانیمدت ممکن است خطر بیماری قلبی و سکته را بالا ببرد.
به گفته پژوهشگران Verywell Health، هرچند یک فنجان ماکارونی و پنیر تنها حدود ۱۰ میلیگرم کلسترول دارد، اما مشکل اصلی چربی اشباعشده زیاد آن است بهویژه وقتی با کره، پنیر پرچرب و شیر کامل تهیه شود. این نوع چربی باعث میشود کبد کلسترول LDL بیشتری تولید کند؛ همان کلسترولی که در دیوارهی رگها تجمع میکند و بهمرور موجب تصلب شرایین (سخت و باریک شدن عروق) میشود.
مطالعات نشان دادهاند که مصرف زیاد چربی اشباع باعث موارد زیر میشود:
برداشت LDL از خون توسط کبد کاهش یابد
ذرات کلسترول در دیوارهی رگ گیر کنند
التهاب و اکسیداسیون در رگها افزایش یابد
و در نتیجه خطر حمله قلبی و سکته بیشتر شود
راهنمای تغذیهای آمریکا توصیه میکند که چربی اشباع نباید بیش از ۱۰٪ از کالری روزانه باشد یعنی حدود ۲۰ گرم در رژیم ۲۰۰۰ کالری. در حالی که یک وعده از بعضی انواع ماکارونی و پنیر آماده، حاوی چربی اشباع بالایی است:
استوفرز (Stouffer’s): ۹ گرم
ایمی (Amy’s): ۱۰ گرم
تریدر جو (Trader Joe’s): ۳۱ گرم
برخی نسخههای خانگی حتی تا ۸۸ گرم در هر وعده دارند!
همچنین بخوانید: هشدار درباره مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها
چطور ماکارونی و پنیر را سالمتر بخوریم؟
کارشناسان میگویند لازم نیست این غذا را کاملاً کنار بگذارید، اما باید در مصرف آن تعادل داشته باشید و چند تغییر ساده ایجاد کنید:
از شیر کمچرب و پنیر لایت استفاده کنید.
از پاستای سبوسدار به جای سفید استفاده کنید.
مقدار نمک و کره را کاهش دهید.
در کنار آن سبزیجات بخارپز یا سالاد بخورید.
مصرف آن را به گاهی اوقات محدود کنید، نه وعدههای هفتگی.
ماکارونی و پنیر لزوماً دشمن قلب نیست، اما مصرف زیادش میتواند کلسترول و چربی خون را بالا ببرد. با کمی تغییر در دستور پخت و مصرف متعادل، هنوز میتوانید از طعمش لذت ببرید بدون اینکه قلبتان تاوانش را بدهد.
منبع: سلامت نیوز