جادوی سیاه: خطای دید مرموزی که فراموش نخواهید کرد

خطای دید «جادوی سیاه» یک اتفاق فوق العاده جالب است که حسابی فراگیر شده است.

تصاویر یا ویدیوهای معروف به خطای دید همیشه جالب بوده اند، اما به تازگی ویدیویی در شبکه اجتماعی ردیت منتشر شده است که حسابی غافلگیرتان می کند.

به گزارش «حرف مرد»، این ویدیو که به نام «جادوی سیاه» معروف است، به شما نشان می دهد چه قدر ساده مغز آدم ها فریب می خورد.

چطور جادوی سیاه را کشف کنیم؟

در این ویدیو ابتدا یک تصویر برفکی می بینید، سپس صفحه سیاه می شود. بعد از آن تصویری از یک ساحل استوایی با آسمان و دریای نارنجی و درختانی بنفش ظاهر می شود. در میانه تصویر نیز یک دایره شبیه چشم وجود دارد. به این چشم خیره شوید و تا ظاهر شدن صفحه کاملا سیاه بعدی، پلک نزنید و از آن چشم برندارید (نترسید، قرار نیست ناگهان یک تصویر وحشتناک با صدای جیغ بلند ظاهر شود.)

پس از تماشای ویدیو ادامه توضیحات را بخوانید.

 

ویدیو را دیدید؟ احتمالا از خودتان می پرسید «خوب که چه؟ چیز عجیبی وجود نداشت!»

حالا یک بار دیگر به ثانیه ۳۱ ویدیو برگردید یا از اول آن را بدون خیره شدن به چشم میان تصویر نگاه کنید.

این بار متوجه خواهید شد تصویر دومی که از یک ساحل رنگی و جذاب دیده بودید، در واقع یک تصویر سیاه و سفید بوده است!

توضیح خطای دید جادوی سیاه به زبان ساده

یکی از کاربران ردیت درباره این خطای دید که به نوعی فریب مغز است، توضیحی ساده ارائه کرده است:

تصویر اول مواد شیمیایی موجود در چشم شما را مصرف می‌کند، به‌طوری که در تصویر دوم، رنگ‌های کاملاً متضاد را می‌بینید.

چشم شما از گیرنده‌های نوری (فوتورسپتورها) استفاده می‌کند تا تصویری را برای مغز بسازد؛ این کار با تبدیل نوری که روی شبکیه می‌افتد به سیگنال‌های شیمیایی برای نمایش رنگ و روشنایی یا تیرگی انجام می‌شود.

وقتی برای مدتی به یک تصویر خیره می‌شوید و چشمانتان را حرکت نمی‌دهید، آن تصویر به‌نوعی به‌طور موقت روی شبکیه «می‌سوزد» یا ثبت می‌شود، چون مواد شیمیایی لازم برای ارسال آن تصویر خاص، دقیقاً مطابق با الگوی تصویر مصرف می‌شوند. در این مثال، رنگ نارنجی آسمان و آب، موادی را در گیرنده‌های نوری شما مصرف می‌کند که برای ارسال رنگ نارنجی به مغز استفاده می‌شوند، درست در همان نواحی‌ای که نارنجی در تصویر وجود دارد.

سپس وقتی تصویر به حالت سیاه و سفید تغییر می‌کند، گیرنده‌های نوری شما فقط مواد شیمیایی باقی‌مانده‌ای را در اختیار دارند که دقیقاً برعکس مواد مورد نیاز برای تصویر اولیه هستند. بنابراین، برای مدت کوتاهی شما رنگ‌های مخالف تصویر اول را خواهید دید. در این مثال، نارنجی‌های تیره به رنگ آبی روشنِ آب‌های گرمسیری و نارنجی‌های روشن به آبی تیره‌ی آسمانی تبدیل می‌شوند. یک راه ساده برای دیدن این پدیده این است که ابرها در تصویر اول سیاه هستند، اما در تصویر دوم سفید دیده می‌شوند.

یک مثال خیلی ساده‌شده این است که تصور کنید دستگاه بستنی‌سازی دارید که فقط شکلات یا وانیل می‌دهد. اگر برای مدتی همه فقط بستنی شکلاتی بگیرند، بعد از آن فقط وانیل باقی می‌ماند تا زمانی که شکلات دوباره شارژ شود.

جالب بود؟ پس آن را با کپی لینک زیر برای دیگران هم بفرستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا