بهترین راه تشخیص هندوانه خوب از زبان یک کشاورز باسابقه
تشخیص هندوانه خوب و رسیده مهارتی است که نیاز به تجربه دارد و در اینجا با یک عمر تجربه یک کشاورز روبهروایم.
یک قاچ هندوانه شیرین و آبدار بهترین چیزی است که می تواند گرمای تابستان را بشورد و ببرد و پیدا کردن هندوانه خوب می تواند شما را به قهرمان خانه تبدیل کند. البته تشخیص هندوانه خوب از بین ده ها هندوانه چیده شده پشت وانت یا داخل مغازه کار ساده ای نیست و کافی است هندوانه دربسته ما سفید و بی مزه از آب دربیاید تا سرافکندگی جای ژست قهرمانی را بگیرد.
برای آنکه با چنین صحنه تلخ و دردناکی مواجه نشوید، کافی است به توصیه های یک کشاورز کهنه کار که بیش از نیم قرن است هندوانه کاشته و برداشته، عمل کنید.
هندوانه خوب را چطور پیدا کنیم؟
بهترین راه برای تشخیص رسیده بودن هندوانه این است که آن را بردارید و به دنبال لکه زرد رنگ زیر آن بگردید. جردن کارتر، کشاورز آمریکایی، می گوید: «رنگ آن باید مات باشد و شکم یا قسمت زیرین هندوانه باید دارای لکه زرد کرمی باشد. این قسمتی است که نشان می دهد هندوانه روی خاک نشسته و در آفتاب رسیده است.»
اگر هندوانه خوب رسیده باشد، این لکه باید زرد کم رنگ، کرمی یا کره ای باشد. اگر قسمت زیرین هندوانه سبز روشن یا سفید باشد، به این معنی است که هنوز کاملاً نرسیده است.
هنگامی که هندوانه را برمی دارید تا آن را در سبد خرید خود قرار دهید، باید به وزن آن هم توجه کنید. کارتر میگوید: «هندوانه به نسبت اندازهاش باید سنگین باشد، زیرا ۹۲ درصد هندوانه را آب تشکیل میدهد.» اگر مطمئن نیستید، هندوانه دیگری به همان اندازه بردارید. هر کدام که سنگین تر به نظر می آید، رسیده تر است.
تشخیص هندوانه خوب از روی صدا
برخی از می گویند که برای تشخیص هندوانه خوب و رسیده، روی آن ضربه بزنید. این کار شاید علمی ترین روش نباشد و به یک گوش خوب نیاز داشته باشد، اما اگر در آن تبحر داشته باشید، جواب می دهد.
کارتر می گوید: «هندوانه رسیده صدای توخالی گنگی خواهد داشت. هندوانه نرسیده صدای تیزتری خواهد داشت.»
نکات دیگر برای انتخاب هندوانه رسیده
چند مورد دیگر هست که می تواند به شما در انتخاب یک هندوانه رسیده کمک کند.
بو کردن نیز می تواند به پیدا کردن هندوانه رسیده در میان انبوه هندوانه ها کمک می کند. اگر هیچ بویی احساس نمی کنید، آن را کنار بگذارید. اگر هم بیش از اندازه بو احساس می کنید، احتمالا هندوانه از مرحله رسیدگی هم گذشته است. آن چیزی که باید دنبالش باشید یک بوی شیرین ملایم است.
به دنبال خطوط قهوه ای و درشت تارمانند که ممکن است شبیه تار عنکوبت باشد، در کنار هندوانه باشید. این یک ادعای علمی نیست، اما برخی از افراد بر این باورند که تار و پود شدن می تواند ناشی از گرده افشانی باشد. هرچه تار و پود بیشتری داشته باشد، هندوانه شیرین تر و رسیده تر می شود.
نکته دیگر اینکه سطح پوست هندوانه را به آرامی با ناخن خراش دهید. اگر پوست راحت کنده شود و یک ناحیه سفید – سبز زیر آن نمایان شود، یعنی هندوانه رسیده است. به گفته کالج علوم غذایی، کشاورزی و علوم محیطی دانشگاه ایالتی اوهایو، اگر هندوانه ای که خراش می دهید رسیده نباشد، فقط یک فرورفتگی و خط تیره تر به جا می گذارد.
در نهایت هندوانه ای را انتخاب کنید که بریدگی، فرورفتگی یا سیاهی قابل مشاهده نداشته باشد. البته مقداری خراش جزئی اشکالی ندارد. کارتر میگوید: «خراشها معمولاً از جابجایی ناشی میشوند، زیرا برداشت بسیار کار بر است.»
هندوانه را در فصلش بخرید
کارتر میگوید برای اینکه شانس انتخاب هندوانه خوب و رسیده را بیشتر کنید، بهتر است در فصل مناسب سراغ آن بروید. هندوانه از زمان جدا شدن از بوته، حدود سه تا چهار هفته ماندگاری دارد.
اگر خیلی بدشانس بودید و با تمام اینها باز هم نتوانستید یک هندوانه خوب انتخاب کنید، بهتر است به جای ناامید شدن، از آن برای تهیه شربت یا خوردنی های دیگر استفاده کنید.
هندوانه خوب فقط هندوانه چابهار. بزن صدای طبل داد ببر.