تراشه مغزی ایلان ماسک قدرت تکلم را به این مرد بازگرداند!
شرکت نورالینک که یکی از پرشمار شرکتهای تحت هدایت و مالکیت ایلان ماسک است، اخیرا پیشرفتهای شگرفی در آزمایش تراشه مغزی خود روی انسانها داشته است.

برد اسمیت، سومین دریافتکننده تراشه مغزی ایلان ماسک، با وجود ابتلا به بیماری ALS اکنون میتواند با صدای خودش ارتباط برقرار کند.
دستاوردی انقلابی در فناوری عصبی
به گزارش شهر سختافزار، شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک با کاشت تراشه لینک (Link) در مغز برد اسمیت، بیمار مبتلا به بیماری ALS، توانسته است امکان ارتباط کلامی را به او بازگرداند. این ایمپلنت که در قشر حرکتی مغز کاشته شده، سیگنالهای عصبی را به دستورات دیجیتال تبدیل میکند.
تراشه کوچک نورالینک به اندازه پنج سکه روی هم، فعالیتهای مغزی را ثبت و از طریق بلوتوث به کامپیوتر ارسال میکند. اسمیت که تنها میتواند گوشههای دهان و چشمانش را حرکت دهد، اکنون قادر است با قدرت فکر، نشانگر ماوس را کنترل و متن مورد نظر را تایپ کند.

از سوی دیگر، تراشه مغزی ایلان ماسک با استفاده از هوش مصنوعی و نمونههای صوتی قدیمی، صدای دیجیتالی شبیهسازی شدهای از صدای اصلی اسمیت ایجاد کرده است. او در شبکه اجتماعی ایکس توضیح داد:
من ALS دارم، یک بیماری واقعاً عجیب که نورونهای حرکتی کنترل کننده عضلاتم را از بین میبرد، اما بر ذهنم تأثیری نمیگذارد. من نمیتوانم چیزی جز چشمانم را حرکت دهم و برای زنده ماندن و نفس کشیدن کاملاً به دستگاه تنفس مصنوعی وابسته هستم.
برای غلبه بر کندی تایپ ذهنی، تیم نورالینک سیستم چت هوشمندی توسعه داده که با مدل هوش مصنوعی Grok 3 کار میکند. این سیستم پاسخهای احتمالی را پیشنهاد میدهد تا اسمیت بتواند سریعتر ارتباط برقرار کند.

اسمیت در ویدیویی که با همین فناوری تولید شده، گفت: «اشتباه نکنید، ALS هنوز هم واقعاً سخت است، اما من در مورد تصویر بزرگتر صحبت میکنم. تصویر بزرگتر این است که من خوشحالم و میتوانم با تلهپاتی کامپیوتر را کنترل کنم. زندگی خوب است.»
بالطبع این پیشرفت، نویدبخش تحولی بزرگ در زندگی افراد دارای معلولیتهای شدید است.