این خوراکی محبوب خطر مرگ زودرس را افزایش میدهد
پژوهشهای جدید حاکی از این است که ارتباط مستقیمی بین مصرف بالای کره و خطر مرگ زودرس وجود دارد.

تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف بالای کره با افزایش خطر مرگ زودرس مرتبط است، در حالی که جایگزینی آن با روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون یا کانولا این خطر را بهطور چشمگیری کاهش میدهد.
ارتباط مصرف کره با افزایش ۱۵ درصدی خطر مرگ
خبرگزاری مهر نوشت: بر اساس دادههای جمعآوریشده از ۲۲۰ هزار نفر طی سه دهه، افرادی که بیشترین مقدار کره را مصرف میکردند، ۱۵% بیشتر از گروهی که کمترین مصرف را داشتند، در معرض مرگ زودرس قرار گرفتند. این پژوهش توسط تیم تحقیقاتی بیمارستان زنان و بریگهام در بوستون انجام شد.
یافتهها نشان میدهد حتی جایگزینی ۱۰ گرم کره (معادل کمتر از یک قاشق غذاخوری) با روغنهای گیاهی در روز، میتواند خطر مرگ ناشی از سرطان یا سایر عوامل را تا ۱۷% کاهش دهد. «یو ژانگ»، سرپرست این مطالعه، این نتیجه را «شگفتانگیز» توصیف کرد.
محققان توضیح دادند کره حاوی اسیدهای چرب اشباع است که موجب افزایش کلسترول، التهاب و اختلال هورمونی میشود. در مقابل، روغنهای گیاهی سرشار از چربیهای غیراشباع هستند که به کاهش کلسترول، مبارزه با التهاب و جذب بهتر ویتامینها کمک میکنند.
به گفته پژوهشگران، رژیمهای حاوی روغنهای گیاهی (مانند رژیم مدیترانهای) که غنی از مواد مغذی و چربیهای سالم هستند، بهطور مؤثری از بیماریهای مزمن و مرگ زودرس پیشگیری میکنند.