ائتلاف جهانی برای مقابله با سکته مغزی؛ هشدار به دولتها برای اقدام فوری
با افزایش نگرانیها از شیوع سکته مغزی، نهادهای بینالمللی از جمله ائتلاف جهانی اقدام برای سکته، با انتشار دستورالعملهای جدید خواستار اقدام فوری دولتها برای پیشگیری و تدوین برنامههای ملی مقابله با این بیماری شدند.

به گزارش حرف مرد، در پاییز سال ۲۰۲۴، انجمن سکته مغزی آمریکا مجموعهای تازه از دستورالعملها را با هدف بهبود پیشگیری از سکته مغزی منتشر کرد. این انجمن تنها نهادی نبود که به دنبال کاهش تعداد سالانه سکتههای مغزی در ایالات متحده بود؛ پیش از آن نیز وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در اوایل سال جاری با انتشار دستورالعملهایی جدید، نگاه سنتی به ارتباط میان مصرف متوسط الکل و خطر سکته مغزی را به چالش کشیده بود.
این اقدامات، بخشی از تلاشهای گستردهتر در سطح ملی و بینالمللی برای بهروزرسانی راهبردهای کاهش خطر سکته مغزی و افزایش آگاهی درباره هزینههای بالای آن هستند. هفته گذشته، ائتلاف جهانی اقدام برای سکته مغزی (Global Stroke Action Coalition) به عنوان یک «جنبش چندبخشی برای حمایت و آگاهیسازی» اعلام موجودیت کرد. این ائتلاف نیز دستورالعملهای خود را برای پیشگیری از سکته منتشر کرده و قصد دارد از نشست سطح بالای سازمان ملل درباره بیماریهای غیرواگیر (NCDs) در سپتامبر آینده به عنوان بستری برای جلب توجه جهانی به مسئله سکته مغزی بهره ببرد.
همچنین ببینید: سردرد سینوسی و درمانهای موثر؛ از دارو تا راهکارهای خانگی
این ائتلاف همچنین سندی با عنوان «اقدام برای سکته – همین حالا» منتشر کرده که با نگاهی جهانی به مسئله میپردازد و بر نقش پیشگیری ثانویه تاکید دارد. در این گزارش، توصیه شده که سیاستگذاران از نظرات بازماندگان سکته مغزی و مراقبان آنها در تصمیمگیریها استفاده کنند.
پروفسور بو نوروینگ از دانشگاه لوند و رئیس مشترک این ائتلاف، با تاکید بر اهمیت تدوین راهبردهای ملی برای مقابله با سکته گفت: «توسعه برنامههای ملی سکته مغزی باید یکی از اولویتهای کلیدی دولتها برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر باشد. ما نمیتوانیم ۳۰ سال دیگر منتظر بمانیم. جان میلیونها نفر به اقدام فوری دولتها بستگی دارد.»
این گزارش ابعاد گوناگونی از موضوع سکته مغزی را پوشش میدهد؛ از تاثیرات اقتصادی آن گرفته تا روایتهایی از بیماران در کشورهایی همچون بوتان، کانادا و رواندا. با نزدیک شدن به زمان برگزاری نشست سازمان ملل، مشخص خواهد شد که کدامیک از پیشنهادهای این ائتلاف به سیاستهای عملی تبدیل خواهند شد؛ اقدامی که میتواند تاثیر قابل توجهی بر سلامت جهانی در سالهای آینده داشته باشد.
عالی بود
سطح اول پیشگیری : شناسایی افراد در معرض خطر
پیشگیری سطح۲ : کنترل وزن، تحرک و فعالیت ،تغذیه مناسب، کنترل فشارخون و لیپیدها
پیشگیری سطح ۳: تربیت نیروی انسانی تجهیزات و امکانات درمانی و تخصصی و بازتوانی