مردی که در ۸۲ سال عمر خود هیچ زنی را ندید

یک راهب یونانی 82 سال را در صومعه ای زندگی کرد بدون آنکه حتی یک بار چشمش به زنی بیافتد.

این داستان زندگی میهایلو تولوتوس است که  گمان می رود سال ۱۸۵۶ به دنیا آمده باشد. مادر او تنها چهار ساعت پس از تولد فرزندش از دنیا رفت و نوزاد به جای مانده، توسط راهبان ارتدکس صومعه ای در کوه آتوس در یونان پذیرفته شد و رشد کرد.

تولوتوس زیر قوانین سختگیرانه ای که در این صومعه وجود داشت زندگی می کرد. بر اساس «قانون آواتون»، به جز یک باریکه کوچک در انتهای جنوبی شبه جزیره، زنان اجازه ورود به کوه آتوس را ندارند. حتی برای ورود به این باریکه، زنان ملزم به دریافت مجوز و رعایت قوانین سختگیرانه پوشش و سایر مقررات هستند. این محدودیت حتی شامل حیوانات اهلی ماده مانند گاو یا گوسفند نیز می شود و تنها استثناء گربه ها هستند که آن هم به دلیل توانایی آنها در شکار موش است.

هدف از ایجاد محدودیت ها این بود که راهبان ساکن در صومعه های کوه آتوس بتوانند در تمام طول عمر خود مجرد و دور از رابطه جنسی بمانند.

میهایلو تولوتوس
تصویر منتسب به میهایلو تولوتوس

البته تولوتوس می‌توانست به دنیای بیرون از شبه جزیره پای بگذارد و به راحتی با زنان روبرو شود، اما او هرگز آنجا را ترک نکرد. او در نهایت در سن ۸۲ سالگی درگذشت وخاکسپاری ویژه ای از سوی دیگر راهبان ساکن در کوه آتوس برایش برگزار شد.

او در طول عمر خود تنها از دیدن زنان محروم نبود، بلکه ظاهراً هرگز ماشین، هواپیما و حتی فیلم هم ندیده بود.

مرگ تولوتوس در روزنامه های آن زمان هم بازتاب یافت. روزنامه ادینبورگ دیلی کوریر مورخ ۲۹ اکتبر ۱۹۳۸ چنین نوشت: «راهب بدون اینکه هرگز زنی را ببیند در یونان درگذشت.»

بریده از روزنامه ادینبورگ دیلی کوریر درباره مرگ میهایلو تولوتوس

تاریخچه کوه آتوس

صومعه های آتوس مجموعه ای غنی از وسایل ساخته شده، کتاب های کمیاب، اسناد باستانی و آثار هنری را دارند که ارزش تاریخی بسیار زیادی دارند. همچنین، کوه آتوس از سال ۱۹۸۸ به عنوان میراث جهانی ثبت شده است.

اگرچه کوه آتوس از نظر قانونی مانند سایر مناطق یونان بخشی از اتحادیه اروپا است، اما صومعه های آن صلاحیت ویژه ای دارند که در هنگام پذیرش یونان در جامعه اروپایی (پیش درآمد اتحادیه اروپا) مورد تایید قرار گرفتند. این صلاحیت ویژه به مقامات جامعه صومعه ها قدرت می‌دهد تا حرکت آزادانه افراد و کالاها را در قلمرو خود محدود کنند.

نمایی از کوه آتوس در میان جنگل ها.

در سال های اخیر، «قانون آواتون» موضوع بحث و مناقشه های زیادی بوده است و برخی می گویند که این قانونی تبعیض آمیز و قدیمی است. عده ای بر این باورند که داستان زندگی میهایلو تولوتوس یک داستان ساختگی بوده تا توجهات را به وضعیت این منطقه جلب کند.

جامعه ساکن کوه آتوس شامل ۲۰ صومعه است که حدود ۲۰۰۰ راهب ارتدوکس شرقی از سراسر جهان را در خود جای داده است.

۱۷ صومعه از ۲۰ صومعه یونانی و ۳ صومعه دیگر صرب، بلغار، و روس هستند.

طبق نوشته‌های تاریخ‌نگار یونانی هرودوت، در خلال جنگ‌های ایران و یونان در سال ۴۹۲ پیش از میلاد هنگام نخستین تهاجم ایرانیان به یونان سردار ایرانی مردونیه بخش بزرگی از سپاهش شامل ۳۰۰ کشتی جنگی و ۲۰٬۰۰۰ مرد جنگی را بر اثر طوفانی در شبه جزیرهٔ آتوس از دست داد.

کانال خشایارشا 1
موقعیت کانال خشایارشا در نقشه

در ۴۸۳ پیش از میلاد، خشایارشا که برای دومین تهاجم ایرانیان به یونان آماده می‌شد، دستور ساخت کانالی در شبه جزیره آتوس به منظور پیش گیری از رخ دادن حوادث مشابه را داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا