اولین ربات پرستار جهان با قابلیت‌های هوش مصنوعی راه اندازی شد

اولین ربات پرستار جهان با نام نورا و با پشتیبانی از قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شده و کار خود را در بیمارستانی در تایوان آغاز کرده است.

هشدار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر کمبود ۴.۵ میلیون پرستار تا سال ۲۰۳۰ باعث شده تا برخی کشورها علاوه بر برنامه‌های خود برای جذب پرستاران بیشتر، با استفاده از فناوری‌های نوین دست به ابتکارات جالبی بزنند.

در یکی از تازه‌ترین و جالب‌ترین موارد، اخیرا اولین ربات پرستار دنیا با نام نورا بات، در بیمارستانی در تایون کار خود را آغاز کرده است. این ربات که گفته شده از قابلیت‌های هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کند، با همکاری فاکس‌کان و انویدیا توسعه یافته است.

نورا بات، اولین ربات پرستار جهان

سازندگان نورا بات مدعی هستند که این ربات به خوبی از پس مسئولیت‌های پرستاران برمی‌آید و می‌تواند تا حد زیادی از فشار کار آن‌ها بکاهد. حتی ادعا شده که نورا بات قادر است برخی از سنگین‌ترین مراقبت‌های بالینی را انجام دهد.

اولین ربات پرستار دنیا برای انجام این کار به نوآوری‌های فاکس‌کان و انویدیا متکی است. فاکس‌کان مجموعه‌ای از ابزارهای هوشمند بیمارستانی را با استفاده از فناوری‌های انویدیا ساخته است، از جمله مدل‌های هوش مصنوعی که علائم حیاتی بیماران را رصد می‌کنند.

فرایند کار از مرکز داده آغاز می‌شود. در آنجا، مدل‌های عظیم هوش مصنوعی روی ابررایانه‌های انویدیا آموزش داده می‌شوند. سپس بیمارستان‌ها ربات‌ها را در محیط‌های دیجیتال تویین آزمایش می‌کنند و آموزش می‌دهند. در نهایت، دستگاه‌های لبه (Edge device) این سیستم‌ها را به صورت زنده و بی‌درنگ اجرا می‌کنند.

بیمارستان‌های پیشرفته‌ای مانند بیمارستان عمومی تایچونگ، بیمارستان بی‌شاتون تونگ، بیمارستان مازو و بیمارستان کاردینال تین در حال حاضر در این پروژه مشارکت دارند.

این پروژه‌ها با استفاده از ابررایانه‌های انویدیا برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی و شبیه‌سازی‌های دیجیتال برای طراحی فضاهای بیمارستانی، در حال تحول بیمارستان‌های سنتی به بیمارستان‌های هوشمند هستند.

بیمارستان TCVGH پیشاپیش یک نسخه دیجیتال از یکی از ایستگاه‌های پرستاری خود ساخته است. «نورا بات» پیش از ورود به بیمارستان، در این فضای مجازی آموزش دیده است.

در استفاده روزمره، این ربات مسئول تحویل دارو، گشت‌زنی در بخش‌ها و راهنمایی مراجعان است. فاکس‌کان می‌گوید که «نورا بات» حجم کار پرستاران را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

این ربات همچنین در ساعات ملاقات و شیفت‌های شب که پرسنل کمتری حضور دارند، کمک چشمگیری به کارکنان بیمارستان می‌کند. پرستاران امیدوارند نسخه‌های آینده بتوانند با بیماران به چند زبان صحبت کنند، چهره‌ها را بشناسند و حتی در جابه‌جایی بیماران یاری دهند.

به‌عنوان مثال، یک بیمار ریوی ممکن است به دو پرستار نیاز داشته باشد تا تنها بنشیند و تمرینات تنفسی انجام دهد. با کمک «نورا بات»، یک پرستار می‌تواند به تنهایی این کار را انجام دهد و پرستار دیگر به بقیه بیماران رسیدگی کند.

منبع: خبرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا