هشدار ویژه زائران حج: مراقب شیوع گسترده مرس در عربستان باشید

همزمان با شروع ایام حج و اعزام گسترده زائران ایرانی به عربستان، مقامات رسمی وزارت بهداشت عربستان نسبت به شیوع گسترده مرس در عربستان به حجاج هشدار داده‌اند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان، موارد ابتلا به سندروم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) در این کشور به شدت افزایش یافته است. همزمانی این شیوع گسترده مرس در عربستان با مراسم حج نگرانی‌هایی پدید آورده است.

بر اساس اعلام مسئولان عربستانی، انتظار می‌رود برای مراسم حج تمتع امسال حداقل ۳ میلیون نفر زائر از کشورهای مختلف جهان در مکه مکرمه گردهم آیند. این در حالی است که شیوع مرس در عربستان نگرانی‌هایی به دنبال داشته است.

گزارش‌های رسمی از موارد ابتلا و فوت مرس در عربستان

بر اساس گزارش رسمی وزارت بهداشت عربستان، در طول ماه مارس ۲۰۲۵ که مقارن با اسفند و فروردین ۱۴۰۴ است، حداقل ۹ نفر در این کشور به ویروس مرس یا سندروم تنفسی خاورمیانه مبتلا شده‌اند. از این بین، دو نفر نیز تاکنون فوت شده‌اند.

از طرف دیگر، شش مورد ابتلای جدید در بین کارمندان بخش درمان عربستان مشاهده شده که تماما در بیمارستانی در پایتخت عربستان و از طریق تماس لمسی با یک بیمار با علائم این ویروس، مبتلا گشته‌اند.

یک شرکت تحلیل داده‌های بیماری‌های واگیردار با هشدار نسبت به این موضوع اعلام کرده که احتمالا، شیوع و گستردگی سندروم تنفسی خاورمیانه در آستانه مراسم حج که در آن میلیون‌ها نفر گردهم می‌آیند افزایش خواهد یافت.

جالب است که در جریان سفر اخیر دونالد ترامپ به عربستان که هیات بزرگی به همراه داشت، بسیاری از پیشخدمت‌ها و افراد حاضر در محل جلسات رئیس جمهور آمریکا با مقامات عربستانی، ماسک به صورت داشتند.

گفتنی است، در طول مراسم حج امسال که برای اوایل ماه ژوئن مقارن با خرداد ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی شده، حداقل ۳ میلیون نفر زائر از سراسر جهان در منطقه‌ای به مساحت ۱۲ کیلومتر مربع جمع می‌شوند. این محل بستری بسیار ایده‌آل برای شیوع انواع بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوانزا، منثریت باکتریایی و یا حتی انواع کروناویروس است. به همین دلیل هم مقامات عربستان، تزریق واکسن مننثریت پیش از سفر به مکه را در سالیان اخیر الزامی کرده‌اند.

گفتنی است، ویروس مرس که یکی از نزدیکترین خویشاوندان کروناویروس است، از سال ۲۰۱۲ تاکنون بیش از ۲۶۱۳ مورد ابتلا در جهان ثبت کرده که بیش از ۸۰ درصد این موارد در عربستان بوده است. نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس نیز حدود ۳۶ درصد گزارش شده که رقم بالایی محسوب می‌شود.

این ویروس نیز مانند کرونا، قابلیت انتقال از حیوان به انسان را دارد. مثلا ممکن است توسط شترها یا از طریق تماس با دیگر حیوانات آلوده، مصرف گوشت یا شیر آن‌ها، مبتلا به مرس شوید.

انتقال انسان به انسان این ویروس عمدتا از طریق قطرات تنفسی در محیط‌های بسته بیمارستانی اتفاق می‌افتد، اما مواردی از انتقال درون‌خانوادگی یا در سطح جامعه نیز مشاهده شده است.

علائم اصلی بیماری شامل تب بالا، سرفه، تنگی نفس، درد عضلات، اسهال و حالت تهوع است.

بیشتر افرادی که بر اثر مرس جان می‌بازند، دست‌کم یک بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان یا فشار خون بالا دارند.

در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت در برابر مرس در دسترس نیست، اگرچه کارآزمایی‌های بالینی در این زمینه در حال انجام است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا