یک نوشیدنی محبوب، راهی تازه برای مقابله با آلزایمر

مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد نیکوتینامید و اپی‌گالوکاتچین گالات (موجود در چای سبز) می‌توانند روند پیری نورون‌ها را معکوس و تجمع پروتئین‌های عامل آلزایمر را کاهش دهند.

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان می دهد که دو ترکیب طبیعی می‌توانند روند پیری سلول‌های مغزی را معکوس کرده و تجمع پروتئین‌های مضر را از بین ببرند.

دانشمندان در پژوهشی که در نشریه GeroScience منتشر شده است، دو ترکیب طبیعی را شناسایی کرده‌اند که عامل اصلی محافظت از مغز در برابر آلزایمر است.

به نقل از ایستادی فایند، «نیکوتینامید» شکلی از ویتامین B۳و «اپی‌گالوکاتچین گالات» آنتی‌اکسیدانی که در چای سبز یافت می‌شود.

همچنین بخوانید: یونجه‌ای که می‌تواند آلزایمر را مهار کند

نحوه عملکرد ترکیبات بر مغز

این ترکیبات با بازگرداندن سطح یک مولکول کلیدی که انرژی سلول‌های مغزی را تامین می‌کند، نه‌تنها موجب معکوس شدن افت ناشی از افزایش سن شدند، بلکه توانایی نورون‌ها در پاک‌سازی توده‌های پروتئینی آمیلوئید (عامل اصلی آلزایمر) را افزایش دادند.

به گفته‌ دکتر گریگوری بروئر، سرپرست پژوهش، با بالا رفتن سن، مغز دچار کاهش سطح انرژی سلول‌های عصبی می‌شود و این امر توانایی پاک‌سازی پروتئین‌ها و اجزای آسیب‌دیده را محدود می‌کند. او تاکید کرد: «ما دریافتیم که با بازگرداندن سطح انرژی، نورون‌ها می‌توانند دوباره این عملکرد حیاتی را بازیابند.»

این مطالعه نشان داد که در سلول‌های پیر موش‌ها، سطح مولکول انرژی‌زای GTP کاهش می‌یابد و همین امر فرایند «اتوفاژی» (سیستم پاک‌سازی طبیعی سلول ) را مختل می‌کند. اما تنها پس از ۲۴ ساعت درمان با نیکوتینامید و اپی‌گالوکاتچین گالات، سطح GTP به حد معمول در سلول‌های جوان بازگشت و همچنین پاک‌سازی موثر توده‌های آمیلوئید بتا بهبود یافت.

به باور پژوهشگران، اگرچه هنوز نیاز به مطالعات بیشتری درباره شیوه مصرف این ترکیبات وجود دارد – به‌ویژه اینکه مصرف خوراکی نیکوتینامید چندان کارآمد نیست – اما نتایج نشان می‌دهد که شاید راهی تازه برای نجات نورون‌های هیپوکامپ از افت انرژی ناشی از پیری و آلزایمر پیش رو باشد.

منبع: اطلاعات آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا