خبر مهمی که بازنشستگان در انتظار آن بودند، اعلام شد

رئیس فراکسیون بازنشستگان مجلس از افزایش ۳۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ خبر داد، اما اعتبارات مصوب را ناکافی دانست.

خبر مهمی که بازنشستگان منتظرش بودند رسید

این دومین ماه پیاپی است که بازنشستگان تأمین اجتماعی با تأخیر در دریافت حقوق خود مواجه می‌شوند؛ در حالی که پیش از سال جدید، حقوق آنها از بیستم هر ماه واریز می‌شد. فعالان صنفی این تأخیر را موجب فشار معیشتی بر بازنشستگان حداقلی‌بگیر دانسته و خواستار بازگشت به روال پیشین شده‌اند.

مطابق رویه‌ای که در ماه‌های گذشته دنبال شده، حقوق بازنشستگان کشوری در یکی از روز‌های پایانی اردیبهشت، یعنی ۳۰ یا ۳۱ این ماه، به حساب‌ها واریز خواهد شد. صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرده است که احکام افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ نیز در این پرداخت اعمال خواهد شد.

حقوق بازنشستگان نیرو‌های مسلح نیز طبق اعلام رسمی، در تاریخ ۳۱ اردیبهشت و در آخرین روز ماه پرداخت خواهد شد. حقوق شاغلین نیرو‌های مسلح و سربازان وظیفه نیز به صورت همزمان واریز می‌شود.

فضل‌الله رنجبر - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

فضل الله رنجبر، رئیس فراکسیون بازنشستگان مجلس از افزایش ۳۰ درصدی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و هشدار داد: اعتبارات مصوب کافی نیست! آیا بحران صندوق‌های بازنشستگی با ادغام صندوق‌های ضعیف حل می‌شود؟ جزئیات طرح‌های مجلس برای نجات معیشت بازنشستگان را در این گفتگو بخوانید.

فضل‌الله رنجبر رئیس فراکسیون بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با صفحه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ و اعتبارات مصوب شده برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ و برنامه های پیش رو در راستای بهبود وضعیت بازنشستگان به سوالات زیر پاسخ داد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

با توجه به مفاد برنامه هفتم توسعه، چه اقداماتی برای متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان و مستمری‌ بگیران در سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است؟

در سال گذشته (۱۴۰۳) ۴۰ درصد متناسب سازی حقوق انجام شده است، گفت: اعتبارات مصوب شده در مجلس شورای اسلامی برای اجرای طرح متناسب سازی حقوق بازنشستگان در سال جاری ۳۰ درصد است که میزان این اعتبارات معادل ۱۰۴ هزار میلیارد تومان است.

همچنین بخوانید: آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان؛ طرح‌های جدید جذب معلم

رنجبر همچنین میزان اجرای متناسب سازی در سال ۱۴۰۵ را نیز ۳۰ درصد عنوان کرد.

مشکلات اصلی صندوق‌های بازنشستگی از نظر شما چیست و مجلس چه راهکارهایی برای حل این چالش‌ها در نظر دارد؟

گاهی برای جبران کسری بودجه اعتباراتی از این صندوق ها برداشت شده است که برداشت های صحیحی نبوده است، و در حال حاضر برخی صندوق ها با ناترازی حقوق مواجه هستند. و برای رفع این ناترازی باید صندوق هایی که درآمد و سود خوبی ندارد را با هم ادغام کرد تا بتوان بخشی از این ناترازی را جبران کرد و همچنین بروزرسانی تاسیسات ضرورت دارد.

رنجبر همچنین اشاره ای به وضعیت نامناسب خدمات بیمه ای کرد و اضافه کرد: برخی صندوق ها با مشکلاتی برای پرداخت خدمات بیمه ای مواجه هستند که با تاخیر پرداخت می شود.

وی با اشاره به اینکه درآمد بروزرسانی تاسیسات نیز افزایش یافته است، در ادامه اضافه کرد: عدم ثبات مدیریتی در صندوق ها نیز مشکل ساز شده است و برنامه ریزی دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است.

این مسئول در خصوص برنامه مجلس شورای اسلامی در راستای حل مشکل ناترازی صندوق های بازنشستگی گفت: در کمیسیون اجتماعی بحث مدیریت واحد صندوق ها مطرح شده است که با در مرحله اول با مخالفت این کمیسیون و برخی نمایندگان روبرو شد و در حال بررسی است. و در جلسات آینده نتیجه آن را به اطلاع بازنشستگان عزیز خواهیم رساند.

آیا میزان اعتبار و بودجه سال ۱۴۰۴ که برای متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان پیش‌ بینی شده است، این رقم پاسخگوی نیازهای این قشر خواهد بود؟

با توجه به وضعیت نامناسب صندوق ها و وضعیت معیشت بازنشستگان، میزان اعتبارات مصوب شده کافی نیست و پاسخ گوی نیازهای این قشر نمی باشد.

در حال حاضر ۴۷ هزار بازنشسته وزارت کشور به علت جداول تنظیم نشده و اختلاف نظر پیش آمده با صندوق بازنشستگی کشوری از متناسب سازی حقوق بی بهره هستند. ما در صدد هستیم که این مشکل را برطرف کنیم تا این عزیزان نیز از متناسب سازی بهره مند شوند.

یکی از نگرانی‌های بازنشستگان، فاصله زیاد بین نرخ تورم و افزایش حقوق آن‌هاست. آیا در قانون بودجه ۱۴۰۴ سازوکاری برای جبران این فاصله در نظر گرفته شده است؟

در حال حاضر اقدام خاصی صورت نگرفته است و از لحاظ رفاهیات و بیمه تکمیلی بازنشستگان مشکلاتی وجود دارد و برخی وزارتخانه ها پرداختی ها را رعایت نمی کنند که باید مدیریت پرداخت ها اصلاح و رفاهیات یکنواخت و عادلانه شود.

برخی کارشناسان معتقدند که ساختار صندوق‌های بازنشستگی نیاز به اصلاحات اساسی دارد. آیا کمیسیون اجتماعی مجلس برنامه ای برای اصلاحات ساختاری در این حوزه پیش‌بینی کرده است؟

رنجبر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس خاطرنشان کرد: بله همانطور که پیش تر اشاره کردیم صندوق ها نیازمند تغییرات جدید است و تدابیری اندیشیده شده است که در حال بررسی می باشد.

بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی یکی از چالش‌های اساسی در این حوزه است. مجلس چه برنامه‌ای برای پرداخت این بدهی‌ها و جلوگیری از بحران در این صندوق‌ها دارد؟

برای جلوگیری از بحران در صندوق ها همانگونه که اشاره کردیم باید صندوق هایی که سود دهی پایینی دارند برای جلوگیری از ضرر بیشتر ادغام شوند.

چگونه می‌توان با بهبود وضعیت سرمایه‌گذاری و بهره‌وری در صندوق‌های بازنشستگی، درآمدزایی بیشتری برای این صندوق‌ها ایجاد کرد تا نیاز به کمک‌های دولتی کاهش یابد؟

صندوق های ضعیف با صندوق های سود ده ادغام و این صندوق ها باید از لحاظ مالی تقویت شود تا ناترازی این صندوق ها رفع گردد البته با مدیریت صحیح.

آیا دولت و مجلس برنامه‌ای برای اجرای عدالت در افزایش حقوق بازنشستگان سازمان‌های مختلف (کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی) دارند؟

بله در صدد رفع مشکل و حل اختلافات پیش آمده هستیم تا با اجرای درست متناسب سازی عدالت اجرا گردد.

چگونه می‌توان از کاهش قدرت خرید بازنشستگان جلوگیری کرد و آیا طرح‌هایی برای افزایش مزایای رفاهی آن‌ها در نظر گرفته شده است؟

در صورتی که حقوق بازنشستگان مناسب با نرخ تورم باشد اما متاسفانه اعتبارات مصوب شده کافی نیست اما با رفع ناترازی صندوق ها و ادغام صندوق ها می توان بخشی از رفاهیات بازنشستگان را بهبود بخشید.

پیام شما به بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که نگران آینده حقوق و معیشت خود هستند، چیست؟

ما به عنوان نمایندگان شما در مجلس شورای اسلامی در صدد هستیم که بتوان با اجرای صحیح عدالت در متناسب سازی حقوق با کمک دولت بخشی از این نگرانی را برطرف سازیم.

منبع: سایت سرگرمی روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا