زمین به دورترین نقطه از خورشید می‌رسد

در روز پنج‌شنبه ۳ ژوئیه، زمین به دورترین فاصله‌ خود از خورشید خواهد رسید؛ نقطه‌ای که در نجوم به آن «افلیون» گفته می‌شود. این فاصله به حدود ۱۵۲.۱ میلیون کیلومتر می‌رسد، اما تأثیر چندانی بر آب‌وهوای زمین ندارد.

به گزارش پلانتیاریوم مسکو که یکی  از بزرگترین و پیشرفته‌ترین مراکز علمی و آموزشی در زمینه نجوم در جهان است، زمین در روز پنج‌شنبه ۳ ژوئیه به دورترین نقطه از خورشید در مدار خود خواهد رسید؛ نقطه‌ای که در نجوم با عنوان افِلیا (Aphelion) شناخته می‌شود.

در این روز، فاصله بین زمین و خورشید بیش از ۱۴۷ میلیون کیلومتر خواهد بود. به گفته اخترشناسان، مدار زمین به طور کامل دایره‌ای نیست بلکه اندکی بیضی‌شکل است و به همین دلیل فاصله بین زمین و خورشید در طول سال حدود ۳ درصد تغییر می‌کند.

همچنین بخوانید: تولد سیارات از نمای نزدیک: تلسکوپ جیمز وب لحظه شکل‌گیری دو سیاره را ثبت کرد

این تفاوت تأثیر قابل‌توجهی بر شرایط آب‌وهوایی ندارد

با این حال، این تفاوت ناچیز در فاصله تأثیر قابل‌توجهی بر شرایط آب‌وهوایی زمین ندارد. به گفته کارشناسان، تغییر فصل‌ها نه به فاصله زمین از خورشید بلکه به دلیل انحراف محور چرخش زمین نسبت به صفحه مدار آن (اکلیپتیک) اتفاق می‌افتد. این انحراف حدود ۲۳.۵ درجه است و باعث می‌شود در نیم‌کره‌های مختلف زمین، میزان تابش نور خورشید در فصول مختلف سال متفاوت باشد.

متوسط فاصله زمین تا خورشید حدود ۱۴۹.۶ میلیون کیلومتر است. این فاصله با عنوان یک واحد نجومی (AU) شناخته می‌شود و به‌عنوان یک معیار اندازه‌گیری در فواصل نجومی استفاده می‌شود.

در نقطه پری‌هلیون (Perihelion)، یعنی نزدیک‌ترین فاصله زمین به خورشید که معمولاً اوایل ژانویه رخ می‌دهد، این فاصله به حدود ۱۴۷.۱ میلیون کیلومتر می‌رسد.

در نقطه افلیون (Aphelion)، یعنی دورترین فاصله، که امسال در ۳ ژوئیه است، فاصله به حدود ۱۵۲.۱ میلیون کیلومتر می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از gazeta.ru

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا