سکته‌های مغزی پی‌درپی؛ مسیر پنهان به سمت زوال عقل عروقی

دکتر بهنام صفرپور، متخصص مغز و اعصاب، با اشاره به تفاوت‌های آلزایمر و زوال عقل عروقی تأکید کرد درمان این دو بیماری یکسان نیست و بیماران دچار زوال عقل عروقی اغلب پاسخ مناسبی به داروهای آلزایمر نمی‌دهند.

دکتر بهنام صفرپور – متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: شایع‌ترین علت زوال عقل بیماری‌ای به نام آلزایمر است. در آلزایمر، نورون‌ها و سلول‌های عصبی عملا از بین می‌روند و ماده‌ای به نام اسِتیل‌کولین کاهش پیدا می‌کند. داروهایی که برای پیشگیری از پیشرفت آلزایمر استفاده می‌شوند، معمولا داروهایی هستند که سطح اسِتیل‌کولین مغز را بالا می‌برند.

وی در ادامه بیان کرد: اما نوع دیگری از زوال عقل داریم که به آن زوال عقل عروقی گفته می‌شود. این نوع در بیمارانی رخ می‌دهد که سکته‌های مغزی متعدد در نواحی مختلف مغز داشته باشند.

همچنین بخوانید: افزایش نگران‌کننده سرطان آپاندیس در جوانان؛ آمارها ۴ برابر شده‌اند

درمان زوال عقل عروقی سخت‌تر از آلزایمر است

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: اگر فردی دچار سکته‌های مغزی متعدد شود، به‌ویژه در قلمروهای شریانی گوناگون، امکان دارد در آینده دچار زوال عقل عروقی شود.

صفرپور خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که بیماران مبتلا به زوال عقل عروقی معمولا پاسخ مناسبی به درمان‌هایی که برای آلزایمر داریم، نمی‌دهند. برخلاف بیماران آلزایمری که واکنش بهتری به داروهای موجود نشان می‌دهند، درمان زوال عقل عروقی با چالش بیشتری مواجه است.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا