ماجرای گروه راکی که با موسیقی هوش مصنوعی اسپاتیفای را به‌هم‌ریخت

اخیرا یک گروه راک توانسته در مدتی کوتاه چندین آلبوم منتشر کند و به صدر فهرست پرشنونده‌های پلتفرم استریم موسیقی اسپاتیفای برسد. حال، اعضای گروه کلید موفقیت خود را استفاده حداکثری از هوش مصنوعی دانسته‌اند.

ولوت ساندون (The Velvet Sundown)، یک گروه موسیقی سبک ایندی راک است که توانسته تقریبا در عرض چند ماه بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای در دنیای موسیقی وارد پلت‌فرم استریم موسیقی اسپاتیفای شوند و طرفداران زیادی به دست بیاورند. این گروه ایندی راک هم ‌اکنون بیش از ۱.۲ میلیون شنونده ماهانه دارد. این میزان استقبال از موسیقی یک گروه در اسپاتیفای را معمولا گروه‌های موسیقی مشهور و با پشتوانه سال‌ها تجربه و اجراهای زنده به دست می‌آورند.

با این حال، این گروه راک هیچ‌سابقه‌ای از اجرای موسیقی یا حتی اطلاعاتی از نوازندگان و خواننده یا ترانه‌سرا و بقیه‌ی اعضای گروهش ندارد. چهار عضو رسمی گروه هم هیچ‌کدام تا به حال هیچ‌وقت مصاحبه‌ای نداشته‌اند و حتی هیچ پروفایلی در هیچ‌کدام از شبکه‌های اجتماعی ندارند. همین موضوع باعث شده تا شایعات زیادی از احتمال تولید موسیقی این گروه به صورت کامل با استفاده از هوش مصنوعی به گوش برسد. موضوعی که طرفداران موسیقی اصیل را به شدت نگران کرده است.

همچنین بخوانید: تمجید هوش مصنوعی ایلان ماسک از هیتلر بحث‌برانگیز شد

حتی تصور پروفایل گروه ولوت ساندون در اسپاتیفای با ته‌رنگ زرد این شبهه را به وجود آورده که عکس پروفایل گروه هم با هوش مصنوعی ساخته شده است! با این حال، اعضای گروه این موضوع را انکار کردند. اندرو فرلون، سخنگوی این گروه راک در مصاحبه با وب‌سایت نشریه‌ی رولینگ استون اعلام کرد که موضوع اصلا صحت ندارد و دروغ است.

در همین حال، با توجه به اینکه اسپاتیفای پلت‌فرم دیجیتالی است که فعالیت مستقل موسیقی بدون قرارداد با غول‌های صنعت نشر موسیقی را ممکن کرده، گروه‌های موسیقی مستقل مختلفی از سراسر جهان حتی گروه‌های تک‌نفره‌ای در این پلت‌فرم استریم موسیقی فعالیت می‌کنند که نه تنها هیچ‌وقت اجرای زنده نداشته‌اند بلکه اطلاعات چندانی از هویت واقعی آنها در دست نیست.

با این حال، عدم اجرای زنده در مورد گروه ولوت ساندون باعث نگرانی‌های زیادی شده بود و بالاخره اعضای گروه هم این موضوع را تأیید کردند و گفتند که بخش زیادی از موسیقی خودشان را با هوش مصنوعی ساخته‌اند.

گروه ولوت ساندون بالاخره در پستی نوشتند: «ولوت ساندون یک پروژه موسیقی هوش مصنوعی با هدایت خلاقانه‌ی انسان است و در آن با پشتیبانی هوش مصنوعی برای آهنگ‌سازی، صداگذاری و تصویرسازی استفاده شده است.»

«اصلا حقه‌ای در کار نیست، بلکه [ماجرا] آینه‌ای‌ [از دوران حاضر] است. [این پروژه] یک محرک هنری است که تمام مرزهای حقوق معنوی، هویت و آینده خودِ موسیقی در دوران هوش مصنوعی را به چالش می‌کشد.»

شاید اعضای ولوت ساندون هیچ‌وقت در طول زندگیشان هیچ ساز موسیقی دست نگرفته باشند
شاید اعضای ولوت ساندون هیچ‌وقت در طول زندگیشان هیچ ساز موسیقی دست نگرفته باشند

«تمام شخصیت‌ها، داستان‌ها، موسیقی، اصوات و ترانه‌هایی که ساخته شدند،‌ آثار نوآورانه‌ای هستند که با کمک هوش مصنوعی که یک ابزار خلاقانه است، ساخته و تولید شدند. بنابراین، هرگونه شباهت به مکان‌ها، اتفاقات و افراد واقعی-زنده یا مُرده- کاملا اتفاقی و غیرعمدی است.»

«[موسیقی گروه] نه کاملا ساخت انسان و نه کاملا ساخت ماشین است. گروه ولوت ساندون جایی بین این دو مرز جا می‌گیرد.»

احتمالا افشای تولید موسیقی این گروه راک به دست هوش مصنوعی برای بسیاری از کاربران اسپاتیفای چندان عجیب نباشد. بالاخره این گروه موسیقی با سرعت حیرت‌آور و غیرانسانی توانسته بود موسیقی تولید کند و حتی در فاصله کم‌تر از یک ماه دو آلبوم منتشر کند. آلبوم قبلی ولوت ساندون ماه ژوئن منتشر شد، و حالا چند روز تا انتشار آلبوم بعدی گروه فاصله داریم!

ماجرای گروه ولوت ساندون پیشرفت باورنکردنی هوش مصنوعی در سال‌های اخیر را نشان می‌دهد. این موضوع که این گروه توانسته موسیقی بسازد که حتی بسیاری از شنوندگانش هم نتوانند تولید آن با استفاده از هوش مصنوعی را تشخیص دهند، به شدت ترسناک است.

دنیل اک، مدیرعامل اسپاتیفای پیش از این اوایل سال ۲۰۲۵ عنوان کرده بود، هرچند استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تنظیم خودکار موسیقی مجاز است، اما موسیقی که با هوش مصنوعی تولید شده باشد و بخواهد خودش را جای هنرمندان واقعی جا بزند و اساسا جعل هویت کند، کاملا ممنوع است. بنابراین با این اوصاف ممکن است به زودی شاهد ممنوعیت گروه ولوت ساندون از اسپاتیفای باشیم.

منبع: LADbible

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا