کاهش کبد چرب با روشی طبیعی؛ این میوه را با پوست بخورید
مصرف روزانه این میوه بهدلیل فیبر فراوانی که دارد، فواید زیادی برای سلامت کبد بههمراه دارد.

مصرف روزانه یک عدد سیب میتواند نقش مؤثری در جلوگیری از ابتلا به کبد چرب داشته باشد، البته به این شرط که پوست آن را مصرف کنید و کنار نگذارید. پژوهشی که بهتازگی در دانشگاه لوئا انجام شده، نشان میدهد که سیب، بهویژه پوست آن، یکی از مؤثرترین خوراکیها برای کنترل چاقی و بهبود وضعیت کبد چرب محسوب میشود.
کبد چرب، یک بیماری خطرناک و جدی است که زمانی رخ میدهد که میزان چربی انباشتهشده در کبد از ۱۰ درصد بیشتر شود. این بیماری در مراحل ابتدایی بدون نشانههای مشخص بروز میکند، اما در صورت پیشرفت، ممکن است منجر به بیماریهای جدیتری مانند سیروز کبدی یا سرطان کبد شود. در پوست سیب، ترکیبی به نام اسید اورسولیک یافت میشود که از طریق کاهش خطر چاقی و دیابت، میتواند از ابتلا به کبد چرب پیشگیری کرده یا آن را کنترل کند. این ماده، با افزایش چربی قهوهای در بدن و بالا بردن دمای عضلات، به فرآیند چربیسوزی کمک مینماید.
افزون بر آن، خوردن سیب با پوست، به کاهش وزن، بهبود بیماریهای قلبی و عروقی، جلوگیری از انسداد عروق کرونر، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملههای قلبی کمک میکند. معمولاً دیابت، کلسترول بالا، مقاومت به انسولین و اضافه وزن، از عوامل اصلی زمینهساز کبد چرب هستند. برای مقابله با این بیماری، بهترین راه، افزایش تحرک، انتخاب سبک زندگی سالم و رعایت رژیم غذایی مغذی و متعادل است.
در مجموع، سیب بهدلیل برخورداری از فیبر بالا، یک میوه مفید برای سلامت کبد بهشمار میرود. وجود فیبر پکتین در سیب به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و سموم بدن را دفع میکند. بهویژه سیب سبز، در فرآیند پاکسازی کبد چرب بسیار اثربخش است.
تأثیر سیب درختی در درمان کبد چرب
در سالهای اخیر، شیوع بالای کبد چرب موجب شده پزشکان و پژوهشگران بهطور جدی بهدنبال راهکارهایی برای درمان آن باشند. یکی از جدیدترین مطالعات انجامشده نشان میدهد که سیب درختی میتواند روند درمان این بیماری را تسریع کند. این میوه، که خواص بیشماری برای سلامتی دارد، بهدلیل دارا بودن فیبر محلول فراوان، نقش مؤثری در بهبود کبد چرب ایفا میکند.
مصرف مداوم و منظم سیب درختی، از فعالیت بیش از حد کبد جلوگیری کرده و با حذف سموم از دستگاه گوارش، به درمان این عارضه کمک میکند.
البته باید توجه داشت که در کنار سیب، میوههای دیگری نظیر انگور، توت، چغندر و لیمو عمانی سبز نیز در بهبود کبد چرب بسیار مفید هستند.
مواد غذایی مفید برای سلامت کبد چرب
پزشکان مصرف مواد غذایی زیر را برای پیشگیری و کنترل کبد چرب پیشنهاد میکنند:
شیر بادام یا شیر کمچرب گاو
تأمین کلسیم کافی برای افراد بزرگسال و کودکان مبتلا اهمیت زیادی دارد. دریافت مناسب کلسیم و ویتامین D میتواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند. بیماران مبتلا به کبد پیشرفته، بهدلیل مشکلات تغذیهای، در معرض پوکی استخوان قرار دارند. توصیه میشود این افراد روزانه تا سه لیوان از این نوع شیرها استفاده کنند.
همچنین بخوانید: ۷ پیشنهاد به مردان برای اوقات فراغت در منزل؛ چطور در خانه سرگرم بمانیم؟
قهوه بدون شکر و خامه
مطالعات نشان دادهاند که قهوهی ساده و بدون افزودنی، یکی از روشهای مؤثر در بهبود علائم کبد چرب است. بهنظر میرسد قهوه با کاهش نفوذپذیری روده، جذب چربیها را کند میکند. هرچند این یافتهها هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارند، اما شواهد زیادی از نقش مثبت قهوه در کاهش خطرات بیماری وجود دارد. بسته به شدت بیماری، مصرف ۷ تا ۹ فنجان قهوه در هفته توصیه میشود.
غذاهای سرشار از ویتامین E
از جمله فلفل دلمهای قرمز، اسفناج، مغزها و بادامزمینی که بهدلیل دارا بودن ویتامین E بالا، برای مبتلایان به کبد چرب مفید هستند.
آب
کارشناسان توصیه میکنند تا جای ممکن، نوشیدنیهای شیرین را با آب جایگزین کنید. مثلاً فردی با وزن ۵۰ کیلوگرم و بدون بیماری خاص، باید روزانه دستکم ۳ لیتر آب بنوشد تا از کمآبی بدن و اثرات منفی آن بر کبد جلوگیری شود.
روغنهای مفید مانند روغن زیتون
روغنهایی همچون روغن زیتون و آووکادو، چربیهای مفید بدن را تأمین کرده و با کاهش سطح آنزیمهای کبدی، به کنترل بیماری کمک میکنند. روغنهای سرشار از چربیهای غیراشباع مانند کنجد، بادام زمینی، آفتابگردان و کلزا نیز گزینههای مناسبی هستند.
دانههای چیا و کتان
این دانهها منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا ۳ بوده و در درمان کبد چرب الکلی و غیرالکلی کاربرد دارند، زیرا باعث کاهش تجمع چربی در کبد میشوند.
سیر
مصرف مستمر سیر طی ۱۵ هفته، موجب کاهش توده چربی بدن و کاهش چربی کبد میشود و روند پیشرفت بیماری را کند میکند.
محصولات تهیهشده از سویا
استفاده از فراوردههایی مانند شیر سویا و توفو نیز ممکن است به بهبود کبد چرب کمک کند.