تشکوه رامهرمز یک تجربه توریستی فراموشنشدنی؛ کوهی در دل خوزستان که هزاران سال است در آتش میسوزد!
در دل کوهستانهای گرم و ساکت خوزستان، پدیدهای نادر و شگفتانگیز توجه گردشگران و زمینشناسان را به خود جلب کرده است؛ کوهی که بیوقفه میسوزد. «تشکوه» رامهرمز با شعلههایی که از دل زمین زبانه میکشند، نهتنها نمادی از پویایی زمین، بلکه مقصدی متفاوت برای علاقهمندان به طبیعتگردی ماجراجویانه در جنوب ایران به شمار میرود.

تحریریه حرف مرد- امیررضا منعمی: در دل دشتهای گرم خوزستان، کوهی شعلهور چشمها را به خود خیره میکند و ذهن را به رازهای زمینشناسی میبرد. «تشکوه» رامهرمز که با نام «کوه آتشین» نیز شناخته میشود، یکی از پدیدههای طبیعی نادر در ایران است که بهدلیل فوران دائمی گاز و شعلههای طبیعی، به یکی از مقاصد خاص گردشگری جنوب کشور تبدیل شده است.
به گفتهٔ کارشناسان زمینشناسی علت اینکه این کوه هزاران سال است در آتش است، گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است. گازهای هیدرکربوری از لایههای مختلف زمین عبور میکنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعلهور میشوند به طوری که در شب، نور سوختن این گاز بیشتر دیده میشود. در مجاورت تشکوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمیتوان آتش دیگری روشن کرد.
چرا تشکوه مقصدی مناسب برای گردشگران است؟
تشکوه با شعلههای دائمی و سوزان که از دل زمین خارج میشوند، تجربهای متفاوت و کمنظیر از طبیعتگردی را برای بازدیدکنندگان رقم میزند. این پدیده در شب جلوهای شگفتانگیز و رازآلود دارد که آن را به یکی از خاصترین جاذبههای طبیعی ایران تبدیل کرده است. طبیعتگردان و علاقهمندان به عکاسی، میتوانند مناظری بیبدیل از این کوه آتشین به ثبت برسانند. نور شعلهها در تاریکی شب، انعکاس آن بر صخرههای بومی و سکوت محیط، فضایی مناسب برای ثبت تصاویر خاص فراهم میکند.
وجود گوگرد، نشت گازهای طبیعی از عمق زمین و اشتعال خودجوش آنها، موضوعاتی هستند که میتوانند برای علاقهمندان به پدیدههای زمینشناسی جذاب باشند. تشکوه را میتوان مقصدی برای گردشگری علمی و مطالعات دانشگاهی نیز دانست. تشکوه در نزدیکی شهرستان رامهرمز واقع شده و دسترسی به آن از طریق جادههای محلی امکانپذیر است. ترکیب بازدید از این پدیده طبیعی با سایر جاذبههای منطقهای مانند آبشار تیموری، تنگ تکاب و آثار تاریخی ایلامی، میتواند یک برنامه کامل گردشگری را برای مسافران رقم بزند.
همچنین ببینید: مسئولیتها و حقوق متقابل در سفرهای نوروزی؛ آدابی برای مسافران و میزبانان

مسیر دسترسی
تشکوه در حدود ۲۰ کیلومتری جنوب رامهرمز و پس از روستای گنبد لران در مسیر روستاهای خدیجه و ماماتین قرار دارد. مسیر آن با خودرو قابل دسترسی بوده و پیشنهاد میشود بازدید بهویژه در ساعات غروب و شب انجام شود تا شعلههای آتش جلوه بیشتری داشته باشند.
توصیههای ایمنی برای بازدیدکنندگان
از نزدیک شدن به محل خروج گازها خودداری شود.
روشن کردن آتش یا استفاده از مواد قابل اشتعال در محدوده تشکوه ممنوع است.
حضور در محل در ساعات شب با تجهیزات روشنایی و همراهی راهنمای محلی توصیه میشود.
حفظ پاکیزگی محیط و رعایت اصول گردشگری پایدار الزامی است.
جمعبندی
تشکوه یکی از شگفتیهای طبیعی ایران با ظرفیتهای ویژه در حوزه گردشگری علمی، ماجراجویانه و طبیعتگردی است. این پدیده کمنظیر که در فهرست میراث طبیعی ملی نیز ثبت شده، میتواند بهعنوان یکی از مقاصد شاخص گردشگری جنوب کشور در برنامههای سفر گردشگران داخلی و بینالمللی قرار گیرد.
واقعا در عصر و خصوصا شب فوق العادس
بعنوان یک رامهرمزی اینو میگم
برای چندتا عکس خاطره انگیز صفای خاصی داره. در فاصله ی چند کیلومتری از تش کوه آبشار رامهرمز هم هست
سلام ودرود برمردم خون گرم و دوست داشتنی ایران بزرگ اتفاقا یکی جادبه کم نظیر درایران وجهان است بهترین موسم برای دیدن این منطقه ماه آذرفصل پاییز وزمستان وماه فروردین می باشد بهترین هم غروب می باشد.امکانات بهداشتی بسیار ضعیف می طلبد که مسئولین به فکر باشندتا با درست کردن فضا آنجا گردشگران بیشتری بیایند وازاین رویداد طبیعی وبکر دیدن نمایند باعث رونق منطقه شود
پدیده شگفت انگیزی هست. صدها جاذبه گردشگری طبیعی ، تاریخی , و تجاری از جنوبی ترین تا شمالی ترین نقطه خوزستان وجود دارند که اگر رسیدگی بیشتری،به آنها بشه و اگر به مردم ایران معرفی بشن می،تونه صنعت گردشگری ایران را رونق ببخشه
هیچ هم جالب نیست من خودم رامهرمزی هستم
اینقدر رانندگی میکنی تا برسی چیز شگفتی هم نمیببنی دوباره باید مسیری که هیچ نداره رو برگردی.
سلام ، لازمست که جهت تسهیل در دسترسی توریست ها ، جاده تشکوه در اسرع وقت تعمیر و مرمت و بازسازی گردد.