سری گوشی های اوپو K13 توربو معرفی شدند
دو گوشی اوپو K13 توربو و توربو 13 پرو با پردازندههای قدرتمند مدیاتک و دایمنسیتی معرفی شدند. در این مطلب به معرفی سری گوشی های اوپو K13 توربو میپردازیم.

تحریریه حرف مرد: علی شاهرخ- با چند استثنا، اکثر گوشیهای هوشمند به صورت غیرفعال خنک میشوند. اما سری گوشی های اوپو K13 توربو این روند را تغییر دادهاند و با یک فن کوچک، تراشههای خود را حتی در فرایندهای طولانی گیمینگ خنک نگه میدارند.
مشخصات سری گوشی های اوپو K13 توربو
اوپو K13 Turbo از تراشه دایمنسیتی ۸۴۵۰ بهره میبرد که یک تراشهی ۴ نانومتری (تولید TSMC) با هشت هسته Cortex-A725 و پردازنده گرافیکی Mali-G720 MC7 است.

اوپو K13 Turbo Pro به جای آن از اسنپدراگون 8s نسل ۴ استفاده میکند. یک تراشهی ۴ نانومتری دیگر (تولید TSMC) با هشت هسته CPU (یک Cortex-X4 و هفت Cortex-A720) به همراه پردازنده گرافیکی Adreno 825.
مدل Pro همچنین از حافظه UFS 4.0 سریعتر (تا ۵۱۲ گیگابایت) بهره میبرد، در حالی که Turbo معمولی دارای حافظه UFS 3.1 (تا ۲۵۶ گیگابایت) است. هر دو مدل از رم LPDDR5X با ظرفیت حداکثر ۱۶ گیگابایت پشتیبانی میکنند.

صرف نظر از تراشهای که انتخاب میکنید، یک فن میکرو سانتریفیوژ با سرعت چرخش حداکثر ۱۸۰۰۰ دور در دقیقه، خنککاری را انجام میدهد و میزان دفع حرارت را تا ۲۰ درصد بهبود میبخشد. این فن دارای پرههای فوق باریک (۰.۱ میلیمتر) و فینهای هیت سینک به همان اندازه نازک است. هیت سینک همچنین به یک محفظه بخار ۷۰۰۰ میلیمتر مربعی متصل است.
جالبترین بخش طراحی این است که اوپو K13 Turbo و Turbo Pro دارای درجه مقاومت کامل در برابر آب هستند. گواهیهای IPX6 (پاشش آب)، IPX8 (غوطهوری) و IPX9 (جریان آب) این موضوع را تضمین میکنند. فن نیز در صورت افتادن گوشی در آب محافظت میشود.

تراشههای مختلف منجر به تفاوت جزئی در دمای گوشی میشوند. به عنوان مثال، پس از ۳ ساعت بازی MOBA در اتاقی با دمای ۲۵ درجه سانتیگراد، K13 Turbo (Dimensity 8450) همچنان با نرخ ۱۱۹.۹ فریم بر ثانیه و دمای ۴۳.۳ درجه سانتیگراد کار میکند. در شرایط مشابه، K13 Turbo Pro در دمای ۴۲.۲ درجه سانتیگراد قرار دارد.
هر دو گوشی با باتریهای بزرگ ۷۰۰۰ میلیآمپر ساعتی خود واقعا دوام بالایی دارند. اوپو عمر باتری ۵ ساله این گوشی را تضمین کرده است. پشتیبانی از شارژ سریع ۸۰ واتی SuperVOOC میتواند یک باتری خالی را در نیم ساعت تا ۶۸ درصد شارژ کند. امکان شارژ بایپس (استفاده مستقیم از برق شهری بدون شارژ باتری) نیز وجود دارد.
هر دو گوشی مجهز به نمایشگرهای ۶.۸ اینچی از نوع اولد با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۲۸۰۰ پیکسل و رنگهای ۱۰ بیتی هستند. این پنلها نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و نرخ نمونهگیری لمسی ۲۴۰ هرتزی دارند و به حداکثر روشنایی ۱۶۰۰ نیتی میرسند.

برای گیمینگ، هر دو گوشی از فناوریهای تولید فریم، افزایش رزولوشن و Super HDR بدون بارگذاری اضافه بر پردازنده گرافیکی بهره میبرند.
سیستم دوربین نسبتا ساده است و شامل یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی در پشت (با لنز 27mm f/1.8) و پشتیبانی از فیلمبرداری 4K با ۶۰ فریم بر ثانیه میشود. همچنین یک سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی در پشت وجود دارد. در جلو، یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی (با لنز 23mm f/2.4) با قابلیت فیلمبرداری 1080p با ۳۰ فریم بر ثانیه قرار دارد. مدل پرو همچنین دارای تثبیتکننده نوری (OIS) در دوربین اصلی نیز هست.
گوشیها به بلندگوهای استریو و موتورهای لرزشی خطی محور X برای فیدبک لمسی مجهز هستند. همچنین هر دو محصول حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر (احتمالا از نوع نوری) دارند.

کی ۱۳ توربو پرو همچنین از Wi-Fi 7 (be) پشتیبانی میکند، در حالی که نسخه توربو فقط Wi-Fi 6 (ax) را ارائه میدهد. همچنین پشتیبانی از باندهای 5G متفاوت است که در صورت عرضه جهانی این گوشیها اهمیت خواهد داشت.
سری گوشی های اوپو K13 توربو از امروز در چین برای پیشفروش موجود هستند و از ۴ مرداد (جمعه، ۲۵ ژوئیه) در دسترس قرار خواهند گرفت. در ادامه قیمتهای چینی با تبدیل به دلار برای مقایسه آورده شده است. این قیمتها با توجه به عملکرد و سطح مهندسی ارائه شده، بسیار مقرونبهصرفه هستند.
Oppo K13 Turbo | Oppo K13 Turbo Pro |
---|---|
۱۲/۲۵۶ گیگابایت – ۱۸۰۰ یوان (~۲۵۰ دلار) | ۱۲/۲۵۶ گیگابایت – ۲۰۰۰ یوان (~۲۸۰ دلار) |
۱۶/۲۵۶ گیگابایت – ۲۰۰۰ یوان (~۲۸۰ دلار) | ۱۶/۲۵۶ گیگابایت – ۲۲۲۰ یوان (~۳۰۵ دلار) |
۱۲/۵۱۲ گیگابایت – ۲۳۰۰ یوان (~۳۲۰ دلار) | ۱۲/۵۱۲ گیگابایت – ۲۴۰۰ یوان (~۳۳۵ دلار) |
– | ۱۶/۵۱۲ گیگابایت – ۲۷۰۰ یوان (~۳۷۵ دلار) |


منبع: Gsmarena