مطالعه‌ای تازه: داغ‌دیدگی شدید می‌تواند با مرگ زودهنگام مرتبط باشد

مطالعه‌ای ده‌ساله روی بیش از ۱۷۰۰ داغ‌دیده دانمارکی نشان می‌دهد که تجربه مداوم غم و اندوه شدید پس از فقدان عزیزان می‌تواند خطر مرگ را تا ۸۸ درصد افزایش دهد.

مطالعه‌ای جدید نشان داده است افرادی که پس از مرگ عزیزانشان دچار غم و اندوه شدید و طولانی‌مدت می‌شوند، تقریباً ۲ برابر بیشتر احتمال دارد که طی یک دهه پس از آن واقعه، از دنیا بروند.

به نقل از ایندیپندنت، پژوهشگران دانمارکی دریافته‌اند افرادی که سطوح بالای و مداوم غم را تجربه می‌کنند، بیشتر از خدمات درمانی استفاده می‌کنند و ۸۸ درصد بیشتر از افرادی که سطوح پایینی از غم را دارند، احتمال دارد که مرگ به سراغشان بیاید.

محققان پنج الگوی مختلف از روند غم و اندوه را که افراد پس ازدست‌دادن عزیزانشان تجربه می‌کنند شناسایی کردند و دریافتند کسانی که بیشترین تأثیر را از این فقدان می‌پذیرند، بیشتر در معرض مرگ زودهنگام هستند.

همچنین بخوانید: تاثیر کیفیت هوا بر تشدید خطر زوال عقل چیست؟

غم و اندوه طولانی‌مدت خطر مرگ را افزایش می‌دهد

دکتر «مته کییرگورد نیلسن»، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «ما پیش‌ازاین ارتباطی بین سطوح بالای علائم اندوه و افزایش نرخ بیماری‌های قلبی عروقی، مشکلات روانی و حتی خودکشی یافته بودیم. اما ارتباط این موضوع با مرگ‌ومیر نیازمند بررسی‌های بیشتر است.» او گفت افرادی که در معرض الگوی غم و اندوه شدید هستند، می‌توانند از همان ابتدا شناسایی شوند.

محققان گروهی متشکل از ۱۷۳۵ زن و مرد داغ‌دیده ساکن دانمارک را که میانگین سنی آنها در زمان آغاز مطالعه ۶۲ سال بود، به مدت ده سال از سال ۲۰۱۲ دنبال کردند. در طول این مدت، پرسش‌نامه‌هایی برای این افراد ارسال می‌شد که علائم و تجربیاتشان را ارزیابی می‌کرد و پژوهشگران از این اطلاعات برای تعیین سطح مداوم غم و اندوه آنها استفاده کردند.

در میان این گروه، ۶۶ درصد به‌تازگی همسر خود را ازدست‌داده بودند، ۲۷ درصد یکی از والدینشان را و ۷ درصد نیز یکی دیگر از نزدیکانشان فوت کرده بود.

در این مطالعه مشخص شد که ۶ درصد از این افراد علائم اندوه شدیدی را به‌طور مداوم تجربه کردند و احتمال مرگ آنها طی ۱۰ سال، ۸۸ درصد بیشتر از افرادی بود که علائم اندوهشان در سطح پایین و پایدار باقی‌مانده بود. این افراد که ۳۸ درصد از شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دادند.

همچنین افرادی که در مسیر اندوه شدید قرار داشتند، ۳ سال پس از داغ‌دیدگی بیشتر از دیگران از خدمات درمانی استفاده کرده بودند. این افراد ۱۸۶ درصد بیشتر احتمال داشت که از روان‌درمانی یا سایر خدمات سلامت روان استفاده کنند، ۴۶۳ درصد بیشتر احتمال داشت برایشان داروهای ضدافسردگی تجویز شود و ۱۶۰ درصد بیشتر احتمال داشت داروهای آرام‌بخش یا ضداضطراب دریافت کنند.

نتایج این پژوهش در Frontiers in Public Health منتشر شده است. پیشتر مطالعه‌ای متفاوت نشان داده بود که سندرم قلب شکسته می‌تواند در مردان بیشتر از زنان ریسک مرگ‌ومیر را افزایش دهد.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا