قیمت جدید مرغ در هفته جاری اعلام می‌شود

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از اعلام قیمت جدید مرغ در هفته جاری توسط ستاد تنظیم بازار خبر داد.

در آذر ماه ۱۴۰۳ بود که شورای قیمت‌گذاری کالاهای اساسی، نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری‌ها را ۶۰ هزار تومان و قیمت گوشت مرغ منجمد آماده طبخ شیرینگ پک تحویل درب سردخانه را ۹۰ هزار تومان اعلام کرد. این نرخ‌گذاری از همان زمان با انتقادات شدید تولیدکنندگان همراه شد و این افراد معتقد بودند این نرخ‌ها با افزایش شدید هزینه‌های تولید همخوانی ندارد.

افزایش قیمت مرغ، دوای درد تولیدکننده و دردسر جدید خریدار

حالا و در شرایطی که مصرف‌کنندگان دیگر تاب گرانی جدیدی را ندارند و با آغاز فصل گرما، تقاضای محصولاتی مانند مرغ و تخم مرغ نیز کاهش می‌یابد، شرکت پشتیبان امور دام با هدف حمایت از تولیدکنندگان، افزایش قیمت مرغ را در دستور کار خود قرار داده است.

این شرکت در همین راستا، قیمت هر کیلو مرغ منجمد شیرینگ پک را ۹۸ هزار تومان و خرید مرغ برای صادرات را ۹۰ هزار تومان اعلام کرده است.

این در حالی است که علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور درباره قیمت جدید مرغ اظهار کرد: ما برآورد قیمتی‌ خود را به ستاد تنظیم بازار ارسال کرده‌ایم و منتظریم نرخ رسمی در هفته جاری اعلام شود. هر چند که بنده اعتقادی به قیمت مصوب ندارم. با این حال، شرکت پشتیبانی امور دام تا روز جمعه مرغ آماده شیرین پَک را برای ذخیره‌سازی در سردخانه به قیمت هر کیلوگرم ۹۰ هزار تومان خریداری کرده و قیمت آن را ۸ هزار تومان افزایش داده است. این افزایش قیمت به‌منظور کاهش زیان تولیدکنندگان بوده که ما این را به تولیدکنندگان اعلام کردیم تا ضرر و زیان آن‌ها جلوگیری شود. معاون وزیر با مسئولیت خود برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکنندگان این نرخ را اعلام کرده است و نرخ رسمی نیست و این نرخ تا زمانی است که نرخ رسمی از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام و از آن تبعیت شود.

ابراهیمی ادامه داد: این اتحادیه برای خرید حمایتی مرغ زنده، نرخ ۷۱ هزار و ۸۰۰ تومان را پیشنهاد داده و برآورد قیمت برای بازار آزاد نیز ۷۶ هزار و ۸۰۰ تومان بوده است و متعاقبا نرخ منجمد نیز توسط ستاد تنظیم بازار اعلام خواهد شد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در پاسخ به این پرسش که میزان توزیع روزانه مرغ در کشور چقدر است، گفت: بستگی به شرایط دارد، اما به‌طور میانگین حدود ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در ماه انجام می‌شود که روزانه معادل ۸ تا ۱۰ هزار تن مرغ در کشور توزیع می‌شود.

وی در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر تعیین قیمت ۱۰۷ هزار تومانی مرغ برای صادرات، گفت: قیمت مرغ صادراتی بسته به بازار هدف متغیر است و نمی‌توان رقم ثابتی برای آن تعیین کرد. البته مرغ صادراتی عموماً کوچک‌تر و با درصد افت بالاتر نسبت به مرغ مصرف داخلی است و قیمت بالاتری دارد. برای نمونه، مرغ یک کیلویی یا ۸۰۰ گرمی که بسته‌بندی می‌شود، در صورت صادرات باید حداقل بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شود. البته این صرفاً برآورد فردی است که اقدام به کشتار، بسته‌بندی و صادرات کرده است.

ابراهیمی در پایان خاطرنشان کرد: ما برآورد قیمتی خود را بر اساس نرخ مرغ زنده بدون سود در حدود ۷۱ هزار و ۸۰۰ تومان ارائه کرده‌ایم. با احتساب سود ۷ درصدی برای یک دوره پرورش، این رقم به ۷۶ هزار و ۸۳۰ تومان می‌رسد. اما در حوزه صادرات، تعیین نرخ به بازار هدف، بازاریابی و رقابت بستگی دارد و نمی‌توان قیمت واحدی برای آن در نظر گرفت؛ هر چند بازاریابی و یارانه ارزی هم در این میان نقش دارد، اما قیمت‌گذاری صادراتی تابع مکانیزم بازار است و نمی‌توان نرخ دقیقی برای آن در نظر گرفت.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا